Lebih baik mempunyai kawalan seperti yang diperuntukkan oleh lagu yang bercahaya dan rancangan Hia

Lebih baik mempunyai kawalan seperti yang diperuntukkan oleh lagu yang bercahaya dan rancangan Hia

Apabila ia datang untuk keputusan penjagaan kesihatan, pengguna dan anda perlu di caj dengan hala tuju. Anda sebagai pengguna dan penerima insurans kesihatan daripada pembekal anda perlu mempunyai yang mengatakan pada kesihatan dan anda perlu tahu isi kandungan kontrak. Malangnya sebilangan pembekal pelan insurans kesihatan tidak terbuka ini dan meninggalkan hampir tidak memberi ruang kepada individu-individu untuk mengawal arah penjagaan kesihatan mereka dengan betul.

Tetapi buat masa ini, pembeli insurans kesihatan boleh mencari kawalan dalam bentuk pelan seperti yang diperuntukkan oleh Blue Cross of California. Pembekal dinamakan ini sebagai ‘Lumenos’ dan HIA pelan, di mana yang HIA bermaksud pelan kesihatan insentif akaun dan mempunyai sebagai akaun simpanan kesihatan. Tawaran baru ini daripada Cross biru adalah sebenarnya diarahkan pengguna pelan di mana ia meletakkan premium atas keputusan anda. Bukannya firma insurans kesihatan yang membuat keputusan bagi pesakit, ia adalah individu dan doktor yang membuat keputusan kesihatan dan individu di tempat duduk pemandu.

Penduduk di California, mereka disediakan dengan tiga pelan Lumenos dan mereka boleh mendaftar di salah satu daripada tiga pelan. Pilihan pertama adalah mempunyai Lumenos dan ini adalah akaun simpanan kesihatan yang membolehkan individu-individu yang menjimatkan wang bebas cukai untuk membayar perbelanjaan perubatan. Individu tidak perlu membayar cukai di atas pengeluaran yang asalkan dana yang dibelanjakan ke atas perbelanjaan perubatan yang layak. Individu mendapatkan wang dalam jenis pelan ini sebagai dana mendapat faedah dan dana-dana yang tidak dibelanjakan untuk tahun ini akan akan dibawa ke akaun untuk tahun depan.

Lumenos HIA adalah satu lagi pilihan dan dalam pelan ini, individu dapat Cross biru yang ditaja akaun yang akan membayar perbelanjaan kesihatan seseorang. Dana-dana yang digunakan dalam pelan ini akan terkumpul dari ganjaran masa individu yang mengambil bahagian dalam program-program kesihatan pembekal seperti program pengurusan berat badan.

Program Lumenos yang terakhir dari pembekal yang terletak di Lumenos HIA Plus. Ia adalah akaun insentif Kesihatan Plus. Ini datang dengan bonus – tambahan $500 setahun ke dalam akaun. Tambahan $1000 untuk keluarga akan diberi. Masa individu memenuhi deduktible diperlukan, rancangan Lumenos kemudian akan termasuk perlindungan 100 peratus untuk beberapa keperluan kesihatan. Dilindungi di sini termasuk individu Lawatan ke doktor, Perkhidmatan pesakit dalam hospital, penjagaan bersalin dan juga ubat-ubatan preskripsi.

Bagi individu-individu yang mendapatkan perkhidmatan mana-mana rancangan Lumenos, individu tersebut akan diberi akses di Blue Cross Kesihatan pengurusan Laman web-laman web pengurusan kesihatan yang terkenal. Di laman web untuk semua penerima bagi rancangan Lumenos akan diberikan akses kepada laluan nasihat jururawat yang dihubungi dengan panggilan telefon dan boleh diakses bila-bila masa sahaja. Talian khas ini boleh menangani soalan-soalan yang berkaitan daripada individu-individu. Program jurulatih kesihatan peribadi yang disediakan bagi yang boleh membantu individu dalam keperluan mereka. Dengan memperkenalkan rancangan-rancangan ini, Blue Cross of California telah berjaya mengemukakan pilihan bagi penduduk di kawasan itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *