Lebih baik makan mentah makanan kesihatan

Lebih baik makan mentah makanan kesihatan

Kita semua ingin menjadi sihat dan makan makanan mentah yang lebih banyak adalah satu langkah yang besar untuk sampai ke sana. Tetapi sekiranya kita hanya makan makanan mentah? Bagaimana kita boleh membuat peralihan daripada mentah untuk dimasak?

Saya penyokong diet makanan mentah kerana banyak faedah daripada makan makanan mentah. Satu manfaat yang sangat besar daripada makan makanan mentah adalah bahawa ia adalah lebih mudah untuk dihadam dan sebenarnya bergerak melalui sistem anda lebih cepat daripada makanan yang telah dimasak.

Apabila makanan dimasak banyak enzim hidup dan nutrien dalam makanan akan dibunuh oleh proses memasak. Enzim ini akan memberi manfaat kepada proses penghadaman. Nutrien dan antioksidan yang terkandung dalam makanan mentah membantu meningkatkan sistem imuniti. Jadi ia pergi tanpa mengatakan bahawa makanan mentah adalah lebih baik bagi kita daripada makanan yang telah dimasak.

Satu lagi faedah daripada makanan mentah adalah bahawa ia mengandungi lebih banyak serat dan dalam kebanyakan kes akan membantu untuk menyahtoksin sistem kami. Saya katakan dalam kebanyakan kes kerana jika kita makan makanan mentah yang datang daripada sistem pertanian konvensional dalam negara kita, mereka akan penuh dengan racun makhluk perosak yang dalam banyak keadaan akan mengatasi manfaat makanan mentah. Atas sebab ini, ia adalah penting bahawa makanan mentah yang kita makan harus semulajadi dan organik.

Kelebihan ketiga makan makanan mentah adalah bahawa ia boleh membantu kita untuk menurunkan berat badan lebih cepat. Sebab utama bahawa ini adalah kes adalah bahawa ia tidak mengandungi bahan tambahan dan bahan-bahan kimia yang diproses dan mengandungi banyak makanan yang dimasak. Makanan mentah adalah agak mudah dan memerlukan persediaan yang sangat sedikit. Makanan yang paling umum bahawa orang makan mentah adalah:

Buah-buahan
Sayur-sayuran
Kacang
Kacang
Benih
Rumpai laut
Ikan mentah
Daging mentah

Terdapat banyak makanan mentah lain tetapi kategori ini membentuk majoriti. Kebanyakan daripada kita akan mendapati beberapa perkara dalam senarai ini yang kita mahu makan.

Semua kehidupan saya saya telah menikmati makan ikan, ayam, daging merah dan daging babi. Dan walaupun saya percaya bahawa makanan mentah adalah laluan yang paling sihat, saya bukan peminat makan ikan mentah dan daging mentah.

Kini, seperti yang saya katakan, saya penyokong kuat diet makanan mentah. Ini bermakna Walau bagaimanapun saya hanya makan makanan mentah. Saya sering kali makan makanan yang telah dimasak selain makanan mentah yang saya makan.

Bagaimana saya boleh melakukannya dan mendakwa Diet makanan mentah? Saya percaya bahawa segala-galanya dalam hidup yang kita boleh lakukan untuk menjadikan diri kita lebih sihat adalah sangat penting. Saya juga percaya mentah makanan yang sangat sihat untuk kita. Saya lebih percaya bahawa melalui evolusi badan kita telah datang untuk memproses secara berkesan banyak makanan yang dimasak.

Sebagai contoh kita tidak mempunyai masalah terbaru banyak sayur-sayuran yang dimasak. Walau bagaimanapun, kita tahu bahawa sayur-sayuran mentah mengandungi enzim hidup, lebih banyak nutrien dan antioksidan yang lebih banyak maka sayur-sayuran sama lakukan apabila mereka dimasak. Oleh itu ia hanya masuk akal bahawa kita makan sayur-sayuran kami yang mentah.

Apa yang saya kompromi adalah makan makanan mentah sepanjang hari dalam bentuk sayur-sayuran mentah, buah-buahan mentah, kacang, dan sebagainya. Saya juga akan menambah beberapa daging merah atau ayam untuk diet saya pada waktu siang.

Sebagai contoh untuk Makan tengah hari saya akan sering kali mempunyai sebuah salad bayam dengan campuran sayur-sayuran, lobak merah, minyak zaitun dan cuka yang balsamic dan ayam dimasak. Bersenam setiap hari, badan saya memerlukan dos yang sihat protein. Ikan dan daging yang menyediakan banyak protein untuk tubuh.

Satu perkara yang saya mahu adalah semua daging dan ikan yang saya makan yang semulajadi. Sebagai contoh ayam yang telah menjadi sangkar yang percuma, lembu itu perlu diberi makan rumput, keperluan ikan menjadi liar ditangkap dan babi perlu semulajadi. Dengan cara ini, saya percaya bahawa saya masih saya menjaga makanan saya pengambilan sebagai tulen yang mungkin.

Saya juga makan beberapa hidangan buah-buahan organik dan mentah dan sayur-sayuran setiap hari. Jadi saya mendapat faedah daripada kedua-duanya. Saya makan makanan mentah yang kebanyakannya tetapi berperisai menikmati beberapa makanan yang telah dimasak.

Jadi, ia adalah mungkin untuk menikmati benfits Kesihatan makanan mentah sementara masih makan makanan yang telah dimasak. Sekarang banyak makanan mentah purists akan membaca artikel ini dan mengatakan bahawa saya bukan pemakan makanan mentah yang satu. Hujah saya ialah saya seorang pemakan makanan mentah, saya hanya tidak mentah makanan yang paling tulen.

Jadi anda dapat menikmati semua faedah diet makanan mentah tanpa perlu risau mengenai makan hanya makanan yang mentah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *