Latihan terbaik untuk melegakan kembali sakit, Lumbago dan Sciatica

Latihan terbaik untuk melegakan kembali sakit, Lumbago dan Sciatica

Terdapat senaman untuk sakit belakang yang menumpukan perhatian kepada menambah lebih kekuatan pada otot-otot yang bekerja untuk gerbang tulang belakang. Kecederaan secara tiba-tiba dari mengangkat atau memulas adalah sebenarnya hasil daripada menangis ligamen atau masalah cakera yang telah terlalu tertekan.

Penghidap sakit belakang boleh melakukan teknik-teknik lain yang termasuk berbaring terdedah. Ia dilaksanakan dengan meletakkan tangan mereka di atas perut mereka kira-kira sepuluh ke lima belas minit. Satu alternatif adalah penggunaan bantal diletakkan di bawah suratan belakang yang lebih rendah untuk menyokong bahagian belakang. Keseluruhan pengukuhan latihan seperti press-ups dan berdiri sambungan dinasihatkan perlu dilakukan sebaik sahaja sakit telah reda cukup harus dilakukan dengan selesa.

Ahli terapi fizikal boleh mengajar banyak latihan untuk penghidap sakit belakang. Mereka akan menasihati anda untuk mengulangi senaman ini selalu untuk kesan yang terbaik. Pemasangan dalam rejim senaman yang mungkin menjadi beban bagi anda, tetapi ganjaran ini akan berbaloi.

Berikut adalah contoh salah satu senaman semula jadi yang banyak bagi sakit belakang. Walaupun senaman yang mudah, asal usul ia bertapak di terapi oriental yang kuno. Perubatan tradisional Cina mempunyai sejarah 500 tahun 2, dan ini merangkumi terapi fizikal serta ubat herba, yang meliputi regangan, Perkhidmatan Urutan, acapuncture, liniments, herba dan diselitkan poltices.

Beberapa orang telah meminta bantuan daripada pengamal perubatan tradisional Cina yang terlatih untuk mentadbir melegakan sakit belakang mendapati ia sangat bermanfaat. Walau bagaimanapun, terdapat orang lain yang telah belajar beberapa teknik-teknik mereka sendiri dari buku-buku, DVD, atau belajar kursus. Berikut adalah contoh senaman yang anda boleh lakukan di rumah anda sendiri:

1. Di atas katil atau lantai, baring. Perlahan-lahan menaikkan lutut anda sehingga mereka berada di atas perut. Apabila merebut dalam shins anda, menyebarkan lutut anda sedikit. Semasa anda menghembus nafas, biarkan lutut anda dengan mudah jatuh lagi selain ke sisi. Tutup mata anda kerana anda memberi tumpuan fikiran anda belakang yang lebih rendah. Merasa akan regangan peha batin dan kelonggaran belakang anda. Selama beberapa minit, memegang jawatan tersebut seperti yang anda menyedut dan menghembus nafas dengan mendalam. Bawa lutut anda perlahan-lahan kembali bersama-sama.

2. Dengan lutut bengkok, slaid kaki anda ke arah lantai atau katil sehingga ia berhampiran bahagian belakang anda. Menyedut dan menghembus nafas seperti anda meleperkan belakang anda dengan perlahan-lahan menekan ia ke dalam di mana anda akan berbaring. Tahan selama beberapa saat kemudian kembali ke kedudukan yang curled dengan lutut anda ditarik ke dada anda. Ulang untuk kira-kira tiga hingga empat kali.

3. Mencari satu jadual yang kuat, seperti Meja makan, dan bersandar merentasi dan merebut kelebihan yang jauh atau dengan kedua-dua tangan. Dengan batang tubuh anda atas meja, kaki anda harus tergantung dari pinggir. Menyedut dan menghembus nafas kerana terasa graviti yang semulajadi menarik kaki anda ke bawah ke arah lantai. Rasa yang terbentang seperti anda memegang ia selama beberapa minit bersama-sama dengan pernafasan yang perlahan. Tutup mata anda dan bayangkan kesakitan yang melepaskan dengan setiap exhalation.

Apabila anda berasa anda kembali dipulihkan cukup untuk anda melaksanakan tugas-tugas setiap hari biasa anda, menimbang untuk mengambil kelas senaman lembut yang memfokuskan kepada menguatkan otot inti anda, seperti regangan yoga atau Pilates kelas.

Jika jadual waktu atau situasi keluarga anda menghalang anda daripada menghadiri kelas-kelas di gimnasium, membeli senaman berkualiti DVD yang boleh diikuti di rumah. Pastikan anda Jadual sesi biasa, dan Jangan biarkan hari tiap-tiap tugas menghalang anda menjaga diri anda kuat.

Ingin anda yang terbaik dari belakang Kesihatan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *