Latihan Marathon: Minggu sebelum hari

Latihan Marathon: Minggu sebelum hari

Berlari marathon yang adalah tong. Ia mengambil masa bulan persediaan dan dedikasi. Selepas proses lama persediaan ini adalah penting untuk mengambil langkah-langkah akhir minggu sebelum perlumbaan untuk pastikan anda maksimum bersedia untuk mengambil anda marathon. Berikut adalah Jadual hari demi hari apa yang anda perlu lakukan untuk menyediakan minggu sebelum maraton itu.

Isnin – hari rehat. Adakah tidak menjalankan hari kerana anda mungkin telah melakukan satu batu 4 yang dijalankan pada hari sebelum ini, tetapi pastikan anda masih meregangkan baik dan diminum.

Selasa – hari berjalan 5 km. Pastikan anda meregangkan sebelum dan selepas anda jalankan dan minum banyak air sepanjang hari.

Rabu – jalankan km 4 hari. Meregangkan baik hari dan diminum. Pelan masa berapa banyak anda akan perlu untuk mendapatkan bangsa dan memutuskan jika anda akan memandu atau mengambil pengangkutan awam. Anda tidak mahu menjadi tertekan mengenai butir-butir ini pagi perlumbaan.

Khamis – hari rehat. Jangan jalankan semalam tetapi pastikan anda masih meregangkan keluar otot anda untuk menghalang mereka daripada mendapat terlalu sengit. Jangan lupa untuk hydrate baik semalam.

Jumaat – hari rehat. Jangan jalankan semalam. Semak untuk melihat apa yang boleh dijangkakan pada hari perlumbaan cuaca. Pastikan anda mempunyai Kasut, stoking dan pakaian untuk cuaca. Jangan lupa untuk meregangkan!

Sabtu – hari berjalan 2 km. Pastikan anda mengambil mudah pada jalan ini. Tujuan larian ini adalah untuk mendapatkan otot yang bergerak hari sebelum perlumbaan. Meregangkan baik sebelum dan selepas di jalankan untuk memastikan bahawa anda tidak akan sengit bagi bangsa yang besar esok. Makan malam yang lazat yang telah dipenuhi dengan tinggi protein dan karbohidrat seperti spageti dan Bebola daging.

Hari Ahad (hari) – Pastikan anda makan sebelum perlumbaan. Jangan makan apa-apa yang anda biasanya tidak sebelum perlumbaan. Beberapa pilihan yang baik akan oatmeal, bagel dan keju krim atau bijirin dengan serat dan bijirin.

Minggu sebelum marathon yang merupakan masa yang anda memastikan bahawa anda akan terhidrat untuk bangsa anda dan telah dimakan makanan yang betul supaya anda mempunyai bahanapi mencukupi untuk menjalankan 26.2 km. Pastikan anda mempunyai tapered dan terbentang cukup otot yang inginkan dan bersedia untuk menjalankan. Jika anda mengikuti langkah-langkah mudah ini minggu sebelum marathon yang anda akan melengkapkan latihan maraton anda dan memastikan bangsa yang berjaya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *