Latihan juruteknik farmasi: Apa lagi yang boleh anda lakukan dalam penjagaan kesihatan?

Latihan juruteknik farmasi: Apa lagi yang boleh anda lakukan dalam penjagaan kesihatan?

Industri penjagaan kesihatan adalah subur dan tentera utama di sebalik adalah di U.S. populasi. Tiada rahsia besar yang sebagai penduduk berusia, lebih banyak dan lebih penjagaan kesihatan yang diperlukan oleh semua orang. Sudah tentu, profesional yang dilatih dengan betul untuk memberikan perkhidmatan penjagaan kesihatan akan melakukan dengan baik dari segi kewangan.

Satu kumpulan tersebut perkhidmatan profesional adalah juruteknik farmasi. Mereka adalah bahagian penting daripada teka-teki. Juruteknik farmasi membantu ahli farmasi menyediakan ubat-ubatan dan lain-lain produk-produk penjagaan kesihatan untuk pesakit-pesakit yang ditetapkan. Dalam suasana runcit, farmasi techs biasanya menyediakan perkhidmatan pelanggan, stok ubat-ubatan dan bekalan perubatan, menjawab telefon, dan tugas-tugas lain.

Di hospital-hospital dan doktor, farmasi juruteknik menyemak preskripsi untuk ketepatan, menyediakan dos yang betul perubatan dan mengekalkan data perubatan pesakit. Mereka juga membantu seperti yang dikehendaki oleh farmasi berlesen.

Tetapi selain daripada membantu ahli farmasi berlesen, apa lagi disediakan sebagai kerjaya juruteknik farmasi? Jawapannya ialah banyak pilihan dalam industri penjagaan kesihatan / farmasi.

Dari sekolah dan program-program latihan Bertauliah farmasi lain, pelajar belajar tentang sterilizing produk, prosedur dan operasi hospital dan farmasi, undang-undang Farmasi dan farmakologi. Ini adalah kemahiran yang sangat khusus yang dinilai oleh farmasi, hospital, dan pertubuhan seumpamanya. Ditambah pula dengan beberapa tahun pengalaman, teknologi farmasi yang terlatih yang boleh benar-benar menjadi bernilai dan harus mempunyai fleksibiliti dalam menaik profesional pergerakan.

Sebagai contoh, seseorang yang sedang menunggu untuk masuk ke dalam sekolah farmasi boleh bekerja sebagai juruteknik farmasi pada masa yang sama dan belajar perdagangan. Juruteknik farmasi latihan tempat kerja boleh menjadi sangat berguna.

Di samping itu, akui farmasi juruteknik boleh bergerak ke jawatan lain dalam pertubuhan runcit seperti pembelian, inventori pakar, dan jualan teknikal. Sejak techs farmasi berurusan dengan ahli farmasi dan produk farmaseutikal secara harian, perniagaan berfikiran yang berada dalam kedudukan terbaik untuk mentadbir operasi dan memasarkan produk tersebut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *