Laser terapi kehilangan berat badan

Laser terapi kehilangan berat badan

Lebih daripada 60% penduduk Amerika Syarikat adalah gemuk; pada asasnya 2 dalam 3 rakyat Amerika adalah secara klinikal berat badan berlebihan. Gaya hidup yang sibuk, yang kebanyakan orang ikut hari telah meninggalkan tiada skop latihan, dan keadaan telah diburukkan lagi lagi dengan mudah penyediaan makanan ringan kalori yang tinggi. Berita baik adalah bahawa obesiti dan berat adalah konsep-konsep yang tidak lagi asing kepada orang-orang dunia ke atas, dan jumlah yang semakin meningkat daripada orang telah mula menggunakan kawalan pemakanan dan konsep-konsep lain untuk penurunan berat badan yang berkesan.

Dengan begitu banyak berat badan kehilangan teknik disediakan, memilih kaedah kehilangan berat badan yang betul telah menjadi cabaran cukup. Salah satu masalah utama dengan teknik-teknik kehilangan berat badan adalah lebih sering daripada tidak terdapat kesan-kesan sampingan yang pelbagai untuk berurusan dengan. Sebagai contoh, teknik-teknik bukan pembedahan seperti diet suppressants dan pil penurunan berat badan biasanya mempunyai kesan sampingan seperti kekejangan perut dan cirit-birit. Malah, sebab mengapa teknik konvensional seperti Akupunktur begitu popular dengan rakyat adalah kerana terdapat tiada pembedahan yang terlibat, dan setakat mana yang berat kehilangan teknik pergi Akupunktur adalah semata-mata tidak invasif.

Akupunktur adalah berdasarkan konsep Cina purba tekanan mata. Oleh merangsang tertentu tekanan mata, seorang pakar Akupunktur boleh menyekat menggesa badan untuk makan berlebihan dan boleh membantu orang yang kehilangan berat badan. Malah, Akupunktur digunakan bukan sahaja untuk menyekat selera makan, tetapi Akupunktur juga digunakan untuk menghapuskan orang-orang dari tabiat ketagihan seperti rokok. Walaupun Akupunktur adalah berkesan keseluruhannya, orang telah melaporkan masalah seperti kerengsaan kulit dan sakit selepas terapi Akupunktur. Sebabnya jelas, Akupunktur melibatkan merangsang titik tekanan badan dengan menggunakan jarum.

Pembangunan yang lebih selamat dan agak menggunakan laser untuk merangsang titik Akupuntur pelbagai badan. Laser kini telah menjadi sebagai gantian yang berdaya maju kepada jarum, dan terapi kehilangan berat badan laser kini boleh didapati melalui Amerika Syarikat. Bermula dengan, laser yang digunakan dalam terapi laser berat kehilangan disahkan selamat oleh Persatuan Perubatan dunia lebih, juga terapi laser berat kerugian telah menunjukkan keputusan yang jauh lebih cepat berbanding acupuncture.

Di samping itu untuk menekan nafsu makan seseorang, terapi laser juga meningkatkan kadar metabolisme badan. Faedah-faedah orang yang dengan cara yang lebih daripada satu daripada terapi laser dan terapi laser juga digunakan untuk memperbaiki otot. Walaupun tiada kajian saintifik yang muktamad yang boleh mengesahkan terapi laser yang 100% berkesan dalam mendorong berat kerugian, orang telah menunjukkan menjanjikan keputusan selepas beberapa sesi terapi laser. Kelebihan terbesar setakat ini adalah bahawa terdapat tiada pensterilan peralatan yang terlibat, dan terapi laser adalah jauh lebih hypo alah berbanding teknik tradisional Akupuntur.

Tidak kira bagaimana baik pakar bedah, liposuction dan teknik pembedahan yang sama hampir selalu mengakibatkan parut. Terapi laser adalah teknik semata-mata bebas invasif, dan terdapat pembedahan tiada apa-apa jenis yang terlibat. Salah satu harus ingat bahawa berat badan kehilangan teknik seperti terapi laser semata-mata tidak dapat mendorong penurunan berat badan dan kehilangan berat badan perlu kombinasi kawalan diet, terapi dan senaman yang berkesan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *