Laser pembedahan untuk berhenti merokok

Laser pembedahan untuk berhenti merokok

Hari ini, semakin ramai orang akan menyedari hakikat bahawa ketagihan rokok yang boleh menyebabkan pelbagai kesusahan yang menimpa kesihatan. Hakikat ini, sebilangan besar perokok telah bertarung untuk menendang tabiat tidak sihat ini. Apa yang ironik ialah bahawa proses keluar memang sukar terutama, sering memanggil besar komitmen, tekad dan usaha. Keputusan, pelbagai ubat dan rawatan telah direka untuk membolehkan orang ramai untuk berhenti merokok. Terapi laser adalah satu kaedah tersebut.
Berhenti rokok Laser rawatan
Rawatan laser cukai rokok melibatkan latihan laser sejuk pada bahagian-bahagian tertentu badan, contohnya, tangan, hidung, pergelangan tangan, tangan, telinga, antara lain. Laser sejuk mendorong wilayah tertentu ini untuk melepaskan Endorfin yang lebih banyak, yang adalah sebatian yang mengurangkan kesan pengeluaran Nikotin. Di samping itu untuk mengisi mewujudkan pengeluaran Endorfin, rawatan laser juga melegakan badan dan membantu dalam proses detoksifikasi. Perasaan biasa yang dicipta oleh terapi laser adalah salah satu keadaan berehat dan pada masa-masa sedikit loya.
Kos dan kekerapan yang diperlukan
Sesetengah orang percaya bahawa beberapa sesi rawatan laser sejuk yang diperlukan untuk menjana hasil yang positif. Walau bagaimanapun, bergantung kepada keseriusan ketagihan anda, anda boleh berpotensi mematuhi keputusan selepas sesi 1, berharga kira-kira USD250 USD400 atau lebih. Terapi laser yang berubah-ubah yang memerlukan lebih daripada satu duduk biasanya kos agak kurang bagi setiap sesi. Walaupun beberapa pelan insurans akan menampung kos sejumlah rawatan laser Keluarga, perlindungan insurans kesihatan bagi rawatan ini adalah biasanya berkurangan.
Ulasan terapi laser
Kerana terapi laser sejuk mula dibayangkan tahun dahulu, Ulasan telah berubah-ubah dari menggalakkan untuk tidak menggalakkan. Baru-baru ini, sesetengah individu telah dilabel terapi laser ini sebagai tidak berkesan. Walau bagaimanapun, segelintir individu masih memberikan Testimoni yang bercahaya kepada keberkesanannya, setelah menyaksikan kejayaan cemerlang dengan kaedah rawatan.
Terapi laser dan Akupunktur
Terapi laser pemberhentian Merokok menggunakan teori-teori yang boleh diperolehi dari Akupunktur. Akupunktur merangsang titik tertentu di pergelangan tangan dan telinga (seperti terapi laser) yang dipercayai mempengaruhi ketagihan Nikotin. Selalunya, titik Akupuntur akan ditentukan berdasarkan rundingan pertama dengan seorang profesional Akupunktur dan menilai mengikut keperluan tubuh anda. Selepas dimasukkan jarum Akupunktur, tempoh 30 minit untuk berehat adalah wajib. Selanjutnya, anda akan digalakkan untuk menggunakan pelbagai herba serta lain-lain rawatan konvensional untuk mengiringi kesan Akupunktur. Kos purata 1 jam sesi berbeza-beza dari $40-$ 100, tetapi mungkin berbeza-beza mengikut kepada pakar Akupuntur dan lokasi anda.
Walaupun kecekapan rawatan laser dalam menangani ketagihan Nikotin masih merupakan satu isu yang boleh dibahaskan, rawatan Akupunktur telah telah lebih dipercayai berkuasa berhenti rokok kaedah. Walau bagaimanapun, kerana kebanyakan Akupunktur penyokong berkeras, hasil akhir daripada kaedah ini adalah bergantung sebahagian besarnya pada kepercayaan anda kepada ahli Akupunktur serta tekad peribadi anda untuk berhenti merokok untuk selama-lamanya.
Mana-mana bentuk khusus rawatan anda memilih, samada sejuk terapi laser atau Akupunktur, ia adalah penting untuk ingat bahawa penentuan dan komitmen adalah faktor-faktor yang paling penting.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *