Laporan jurnal perubatan atas kesan-kesan berbahaya Fosamax sampingan yang berkaitan dengan dadah Osteoporosis

Laporan jurnal perubatan atas kesan-kesan berbahaya Fosamax sampingan yang berkaitan dengan dadah Osteoporosis

Menurut New England Journal of Medicine dan Persatuan pergigian Amerika, dadah osteoporosis Fosamax menimbulkan risiko yang teruk kepada pesakit-pesakit yang termasuk potensi pembangunan kanser esofagus dan juga osteonecrosis, yang merupakan kematian tulang rahang. Laporan Fosamax kesan sampingan telah dilaporkan pada bulan Januari dan boleh melumpuhkan pasaran dadah yang berpotensi, menurut laporan berita ABC.

Pautan penemuan terbaru dadah Fosamax dari Merck and Co menambah kepada senarai panjang Fosamax kesan sampingan yang telah dikaitkan dengan dadah Sejak pelancarannya. Fosamax, itulah nama generik untuk Alendronate, yang menjadi tersedia pada tahun 2001, sering ditetapkan untuk pesakit-pesakit osteoporosis serta wanita menopaus yang mengalami kehilangan ketumpatan tulang.

Laporan berita ABC untuk dadah dan kajian hari bercerita pada potensi akan datang persepsi awam Fosamax dan bagaimana “one-two punch” boleh menjejaskan Syarikat. Satu penyumbang berita ABC, Dr. Marie Savard, mendakwa bahawa dengan die dari rahang tersebut mungkin hanya “di hujung sebahagian kecil… ubat-ubatan untuk menukar tulang struktur serta pertumbuhan.”

Membangunkan Osteonecrosis

Menurut Yayasan Osteonecrosis negara dan Pusat Penyelidikan Osteonecrosis dan pendidikan, keadaan biasanya mempengaruhi individu di antara umur 20 dan 50 tahun, biasanya mempengaruhi individu dalam 30-an lewat mereka. Keadaan adalah “kematian tulang yang boleh terjadi dari kehilangan bekalan darah atau dengan cara lain.” Berikut adalah penyebab keadaan tersebut:

* kehelan

* penyakit caisson

* penyakit sel sabit

* post-irradiation

* kemoterapi

* arteial penyakit

* gaucher dan penyakit

* alkohol

* lipid gangguan

* tisu penyakit

* penyakit hati

* buah pinggang penyakit

* lupus

* Rokok

* pancreatitis

* gangguan pembekuan darah

* Kortikosteroid dalam dos yang tinggi

Jika individu yang merasakan mereka mungkin menjadi mangsa keadaan, Terdapat beberapa langkah yang boleh diambil untuk mendiagnosis osteonecrosis termasuk:

* Sinar-x

* pengimejan resonans magnet (MRI)

* tulang imbasan

* Pengiraan tomografi (CT)

* biopsy

Butir-butir kanser esofagus dan Fosomax

Institut kanser negara (NCI) mentakrifkan kanser esofagus sebagai “kanser yang membentuk dalam tisu-tisu di lapisan esofagus, iaitu tiub otot yang mana makanan Pas dari kerongkong ke perut.” Adalah dianggarkan bahawa pada tahun 2008 kira-kira 16,470 individu akan mengalami diagnosis kanser esofagus baru dan kira-kira 14,280 kematian akan disebabkan kanser ini, iaitu kadar kematian hampir 86 peratus.

Kanser esofagus boleh dilayan dengan pelbagai cara termasuk terapi dijangkiti melalui hubungan Kelamin dan vaksin terapi seperti kemoterapi dan radiasi. Di samping itu, NCI itu melaporkan bahawa “apabila kanser esofagus didapati sangat awal, terdapat peluang yang lebih baik daripada pemulihan… dan peringkat kemudiannya, kanser esofagus boleh dirawat tetapi jarang boleh diubati.”

Menerima bantuan Fosamax

Pesakit-pesakit yang sedang mengalami risiko Fosamax teruk boleh menemukan kelegaan dengan menghubungi profesional perubatan dengan serta-merta untuk menghentikan pengambilan ubat serta untuk mengesan seorang peguam perubatan yang berpengalaman dalam farmaseutikal bahaya seperti yang berkaitan dengan Fosamax.

Mencari seorang peguam farmasi dengan pengetahuan Fosamax boleh mengurangkan kesakitan yang ditanggung oleh mangsa Fosamax serta meningkatkan peluang untuk mendapat pampasan kewangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *