Lapan kebaikan menakjubkan Yoga pengajaran

Lapan kebaikan menakjubkan Yoga pengajaran

Setiap pekerjaan yang mencabar hasil beberapa jenis kepuasan, tetapi industri kecergasan profesional mempunyai kadar kepuasan kerja 85% menakjubkan menurut satu kaji selidik Kesihatan & kecergasan Idea.

Kepuasan kerja

Dalam kajian sama, 98% daripada orang-orang yang ditemuduga merasai bahawa “kerja saya memberikan saya perasaan mengenai pencapaian personel.” Kekurangan kepuasan peribadi adalah alasan paling kerap mengapa orang meninggalkan pekerjaan. Statistik ini menjadikan ia jelas bahawa ini adalah satu suasana yang sangat harmoni untuk bekerja di.

Bagi ramai di antara kita yang bekerja dalam dunia korporat dan beralih ke dalam industri kesihatan dan Kecergasan, tenaga dirasai di Kelab Kesihatan, ashram, atau pusat kesihatan yang sama seperti sedang bercuti.

Selalu ada sesuatu untuk dilakukan, tetapi kerja itu sendiri adalah amat memberansangkan.

Ganjaran membantu keluarga, rakan, pelajar dan rakan sekerja

Meningkatkan keyakinan diri anda kerana anda mencari penyelesaian untuk pengurusan kesakitan orang lain, penyakit, Kecergasan, tekanan pengurusan, pemikiran yang positif, dan lain-lain.

Seterusnya, sebagaimana anda menyambung perjalanan anda sendiri peningkatan diri, tetapi perasaan suapan yang anda terima daripada membantu seseorang mencari jalan yang betul, adalah di luar kata-kata.

Anda akan sentiasa ingat: bahawa pelajar yang mencapai berat badan ideal mereka, pelajar cacat fizikal yang mendapati bahawa mereka juga boleh hidup yang lebih baik kualiti dan pelajar yang meninggalkan kelas tanpa sakit kepala atau sakit belakang yang mereka datang masuk.

Kesihatan anda sendiri

Sebagai pengamal Yoga, anda telah menjadi lebih sedar tentang naik dan turun anda setiap hari. Anda memantau nafas, postur, mood, diet dan senaman harian.

Sebagai guru Yoga, anda akan menetapkan satu contoh kepada pelajar-pelajar anda dan mengajar mereka untuk hidup kehidupan yang berkualiti. Laluan ini akan membolehkan anda untuk hidup lebih lama dan hidup lebih baik.

Terdapat tiada kekurangan kerja

Apabila dunia bekerja dalam mod “9 hingga 5”, anda mempunyai peluang yang banyak dengan akaun korporat dalam industri Kecergasan, kanan Pusat, Pusat Perubatan, rujukan, dan lain-lain.
Ini adalah apabila anda mengajar mereka dengan mana-mana bebas masa.

Sebaik sahaja saya menjadi benar-benar bekerja sendiri, terdapat lebih banyak Yoga luar waktu siang yang mengajar peluang daripada saya mempunyai masa untuk di kawasan geografi yang mempunyai ramai guru-guru Yoga yang aktif dan studio. Salah seorang pelajar saya yang terbaik, yang menjadi guru Yoga melalui program di tempat kami, mewarisi kawasan yang saya tidak lagi dapat Perkhidmatan disebabkan oleh sekatan masa.

Objektif adalah untuk menghubungi mereka. Ini adalah di mana Poskad anda dilayan, jika anda tidak mempunyai rujukan peribadi.

Pendidikan berterusan

Ya, belajar benda baru terus fikiran anda merangsang dan sihat. Anda tidak akan penat untuk subjek untuk mengkaji, meneroka dan menyiasat. Terdapat begitu banyak aspek, Yoga, jangka hayat yang satu itu, bukanlah hanya masa yang cukup untuk belajar itu semua.

Ianya bukan satu bangsa, tetapi ia adalah satu perjalanan. Anda akan menemui kawan-kawan, rakan sekerja dan pelajar-pelajar yang berada di laluan yang sama.
Ini menjadikan memberi, menerima dan berkongsi sesuatu yang indah di sepanjang jalan.

Masa

Anda akan mempunyai masa untuk berhenti, berfikir, bernafas, berehat, atau bermeditasi. Anda sentiasa boleh penuhkan pinggan melebihi had, tetapi anda tidak perlu lagi.

Anda boleh menentukan sama ada atau tidak anda akan terperangkap dalam trafik pada waktu puncak. Anda memilih apa jam anda akan bekerja dan hari apa yang anda telah. Anda akan datang dengan kesedaran bahawa masa anda adalah anda sendiri.

Kemerdekaan

Semua orang mahu mengawal hidup mereka sendiri, tetapi sangat sedikit mencapainya. Berada dalam perniagaan untuk diri sendiri, boleh membantu anda mengawal takdir anda sendiri dan keluarga anda.

Pasti terdapat had kepada apa yang seseorang boleh mencapai, tetapi ia adalah lebih baik mencuba daripada untuk tidak pernah cuba.

Kejayaan

Tidak kira apa yang anda mahu, jika anda menulis matlamat anda jangka pendek dan jangka panjang, anda akan membuat kemajuan ke arah mereka.

Anda harus menyimpan matlamat-matlamat di tempat di mana anda boleh melihat mereka setiap hari dan menggambarkan diri anda mencapai matlamat anda.
Anda harus khusus mengenai tempoh masa dan kaedah-kaedah yang beretika, yang digunakan untuk bertemu dengan mereka. Anda juga boleh menggunakan mereka dalam meditasi.

Mengkaji semula matlamat jangka panjang anda sekurang-kurangnya sekali setiap musim dan setiap tahun. Mengkaji semula matlamat jangka pendek anda setiap hari. Anda akan melihat diri anda membuat kejayaan yang pesat dengan cara ini.

Akhir sekali, matlamat tidak perlu bahan pada semua. Contohnya: anda mungkin ingin mula mengajar Yoga dalam setahun, dan pada tahun berikutnya, mendapatkan Yoga yang sambilan mengajar kedudukan.

Ini jenis penetapan matlamat yang realistik dan memberi manfaat kepada manusia.

Itulah kunci – jika anda memilih matlamat yang akan memberi manfaat kepada orang lain, anda pasti akan mencapai ia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *