Lantai Cork menawarkan manfaat kesihatan terlalu

Lantai Cork menawarkan manfaat kesihatan terlalu

Banyak telah diperkatakan tentang faedah-faedah yang banyak daripada gabus lantai. Sekarang anda akan tahu bahawa lantai cork tahan lasak dan kukuh dan berupaya menahan Haus dan lusuh yang biasa dalam mana-mana rumah. Ia juga adalah lebih kos efektif daripada kebanyakan pilihan lantai yang lain dan mudah untuk membersihkan dan menyelenggara. Di samping itu, kerana struktur berisi udara semulajadi gabus, ia juga menawarkan menyerap kejutan yang besar serta menyerap kualiti serta Ijazah tinggi suhu penebat bunyi. Selain semua ini, Adakah anda tahu bahawa lantai cork menawarkan beberapa manfaat kesihatan juga?

Pasti, kebanyakan daripada kita tidak benar-benar berfikir tentang manfaat kesihatan apabila kita berfikir tentang lantai. Malah kebanyakan daripada kita tidak melihat ia sebagai kesan apa-apa langsung pada kesihatan kita. Yang paling kita tahu bahawa ia menawarkan kami permukaan yang mesra dan selesa untuk berjalan di atas. Hakikatnya, lantai cork memberikan banyak manfaat kesihatan yang lebih baik.

Manfaat paling penting cork lantai adalah hakikat bahawa ia adalah anti-alahan. Cork mengandungi Suberin, yang merupakan bahan waxy yang berlaku secara semulajadi. Apabila cork yang dituai dari pokok dan diproses untuk mengeluarkan jubin lantai, ia mengekalkan bahan ini. Ia adalah ini Suberin yang memberikan cork tingkat kualiti tahan air mereka dan juga membantu mencegah pengumpulan bulu haiwan peliharaan, debunga, habuk atau acuan. Semua bahan ini boleh dikeluarkan dengan mudah dari lantai ini dengan hanya vacuuming atau menyapu lantai sentiasa dengan yang kadang-kadang mopping dilakukan dengan mop yang lembap. Ini boleh menjadi satu kelegaan jika ada sesiapa di rumah alah kepada mana-mana bahan-bahan ini atau jika anda ibu dalam undang-undang yang melawat minggu alah kepada bulu haiwan peliharaan. Jika anda mempunyai lantai cork, anda tidak perlu menyimpan anjing di belakang rumah sepanjang minggu itu. Sebaliknya, apa yang anda perlu lakukan untuk menghalang mana-mana Alergi suar up adalah untuk menyapu

Lantai Cork ini juga tahan kulat cendawan dan air supaya ia boleh selamat digunakan di dapur, basements dan bilik-bilik mandi tanpa perlu bimbang tentang mendapat sakit. Biasanya kawasan-kawasan ini akan cenderung mendapat lembap dan kekal lembap untuk tempoh yang lama, yang mempromosikan pembentukan acuan dan kulapuk. Spora kulat dan cendawan boleh membuat anda sakit dan boleh menyebabkan up suar dalam orang-orang yang cenderung mengalami alahan. Kerana di cork wujud rintangan kepada acuan dan kulapuk, ia menawarkan pilihan lantai yang lebih sihat terutamanya di bilik mandi, dapur dan tingkat bawah tanah.

Satu lagi faedah penting Kesihatan terletak di kejutan yang menyerap harta gabus. Sel-sel Cork diisi dengan udara. Apabila anda berjalan di atas permukaan, sel-sel ini cenderung menyerap kesan supaya lutut anda tidak merasa kesan sebanyak mungkin. Dengan cara ini cork membantu dalam pencegahan kerosakan sendi dengan menyediakan permukaan penyerap kejutan yang selesa untuk berjalan dan bersenam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *