Langkah-langkah yang mudah untuk mengira berat badan Ideal anda tanpa Carta

Langkah-langkah yang mudah untuk mengira berat badan Ideal anda tanpa Carta

Soalan yang lebih tepat akan ‘apakah berat badan yang sihat bagi saya umur, jantina, saiz rangka, dan kumpulan etnik?’ Dengan itu berkata, mengikut kaedah-kaedah Persatuan Perubatan Amerika (AMA) bagi berat dewasa Carta (bawah), jika anda 5 meter tinggi anda perlu menimbang antara sembilan puluh tujuh dan paun 123. Untuk mewujudkan di mana pada carta ini berat badan yang sihat optimum anda meletakkan anda akan memerlukan beberapa ukuran penting yang anda boleh lakukan dari rumah.

Ketinggian – jika anda belum diukur di pejabat doktor anda dalam tahun sebelumnya atau lebih, anda mungkin perlu mengesahkan ketinggian kami. Sebagai awal sebagai anda empat puluhan yang anda mungkin mula melihat perbezaan dalam ketinggian anda. Berdiri di atas lantai yang kukuh (tidak berkarpet) dengan belakang anda menyentuh dinding, tumit anda bersama-sama dan menyentuh dinding dan kepala menegak. Mempunyai seorang teman atau ahli keluarga kedudukan sebuah buku berjilid keras (atau panduan yang boleh sama-sama bebas bengkok di atas kepala anda, yang memastikan ia berdusta tahap dan lancar. Dengan satu utencil bertulis, menandakan underneath di pinggir buku di dalam dinding ringan. Selepas anda mempunyai tanda anda, dengan ukuran pita anda boleh menilai dari aras ke tanda untuk mewujudkan ketinggian anda. Kerana Carta berat AMA berdasarkan inci (kaki tidak dan inci) menuliskan ketinggian anda dalam inci, contohnya 5 kaki 6 inci akan enam puluh enam inci.

Rangka saiz – mengukur saiz rangka atau rangka anda dilakukan dengan hanya bungkusan anda ibu jari dan jari telunjuk tangan kanan anda sekitar anda pergelangan tangan kiri, jika anda jari dan ibu jari bertindih anda mempunyai kerangka yang kecil. Jika ibu jari dan jari anda menyentuh bingkai anda sederhana, dan jika terdapat ruang antara ibu jari dan jari anda anda mempunyai kerangka yang besar.

Berat – skala bilik mandi anda adalah tidak tepat. Ia tidak kira berapa banyak anda dibayar untuk itu, Apakah jenama atau jika anda berdiri di atasnya benar-benar berpakaian atau dalam semua di bawah, ianya tidak dalam skala yang diteliti dalam adalah tidak tepat. Walaupun ia mungkin agak rapat dengan beberapa langkah mudah. Meletakkan skala di tingkat yang kukuh (tidak berkarpet) aras hendaklah tahap jika tiada rendah atau tempat-tempat tinggi dengan mendistorsi keputusan anda. Dengan skala yang ditetapkan, tekan ke bawah ia dengan tangan anda dan kemudian lepaskan, mengesahkan dail atau digital dibaca jika ia tidak menetapkan pada sifar, betul ia mengulangi untuk menginsuranskan bahawa skala adalah sifar. Langkah ke skala, meletakkan kaki anda sekata pada permukaan skala (jika skala yang ditandakan untuk kedudukan kaki Pusat kaki anda pada tanda-tanda itu) dan mengagihkan berat badan anda dengan sama rata pada kedua belah kaki. Jangan sentuh apa-apa rehatkan tangan anda pada dinding, mempunyai kaki anda memberus terhadap kaunter dan sebagainya akan mendistorsi berat badan anda. Bilakah dail atau digital dibacakan pada skala telah diselesaikan membaca berat badan anda.

BMI atau indeks jisim badan – apabila anda mempunyai berat badan anda, anda boleh menggunakan Carta di bawah untuk menentukan BMI anda. Mencari ketinggian anda di sebelah kiri, kemudian pergi crosswise Carta di sebelah kanan untuk berat badan anda. Mengikuti medan yang ke atas carta garis BMI, contoh jika anda 72 in. tinggi dan berat pound 191 BMI anda adalah dua puluh enam.

Lemak badan peratus – teknik paling mudah dan tepat tempahan untuk mengukur lemak peratus badan anda adalah ujian caliper yang dilakukan oleh seorang pakar, Perkhidmatan ini boleh didapati di anda Kesihatan/Kecergasan, pejabat doktor, walaupun di pusat komuniti kejiranan anda. Jika anda mahu untuk memikirkan di rumah, ada jawatan WikiHow yang menggunakan formula tentera di laut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *