Langkah-langkah bagi penyediaan peperiksaan Acls

Langkah-langkah bagi penyediaan peperiksaan Acls

Untuk mendapatkan ACLS penyedia Penjagaan Kesihatan Pensijilan mesti lulus peperiksaan ACLS yang boleh saraf wracking untuk pelajar. Jika anda tidak lulus peperiksaan percubaan pertama, sila tidak menghalang. Tiada nombor orang yang lulus peperiksaan mereka dalam percubaan kedua.
Kebanyakan pelajar bersetuju bahawa membaca dan menilai bahan-bahan kajian yang diperolehi daripada AHA dengan ketara meningkatkan peluang untuk lulus peperiksaan. Ini termasuk terma-terma yang banyak, membaca bab manual pembekal ACLS, memahami algoritma Kad dan panduan kemahiran, mengkaji CD pembelajaran.

1. Mula-mula anda mempunyai CD pelajar anda.Anda akan mendapati percubaan kecil.Sama ada kursus ini adalah kursus awal pembekal atau kursus pembaharuan, percubaan ini adalah sepatutnya untuk dilengkapkan sebelum pergi untuk peperiksaan. Ia akan membolehkan anda untuk mengkaji konsep-konsep yang mungkin memerlukan pengukuhan untuk kegunaan masa depan. Jika anda pergi melalui CD, anda akan menemui beberapa maklumat yang berguna dan simulasi senario klinikal kes-kes.

2. Kemudian, Terdapat sebuah manual pelajar. Untuk berjaya di dalam manual pelajar, belajar semua terma-terma. Melalui bab-bab dan jika boleh terus berdetik penting mata. Reread semua titik penting dan jika boleh menyediakan Nota-Nota daripada itu.

3. Seterusnya alat yang paling penting adalah panduan kemahiran. Anda boleh melihat ke dalam Sastera panduan kemahiran dan mempelajari kemahiran semua apa yang dikehendaki. Kemudian terdapat kemahiran dalam lembaran yang diberikan dalam buku kemahiran. Cadar kemahiran akan membantu dalam lulus peperiksaan pensijilan ACLS. Helaian kemahiran akan sama yang pengajar anda akan mempunyai.

4. Buat adalah kad berwarna-warni algoritma yang yang paling penting. Bilangan agensi-agensi latihan mengesyorkan penggunaannya semasa kursus dan latihan klinikal. Mengetahui Kad anda dari kedua-dua sisi adalah amalan yang baik. Supaya sekurang-kurangnya anda akan tidak akan mencari maklumat apabila anda benar-benar memerlukan.Apabila melihat Kad dengan berhati-hati, anda akan menemui kotak hijau dan biru. Hafal semua kotak hijau. Apabila anda kembali daripada bidang klinikal, Lap Kad anda untuk memastikan ia bersih. Mungkin anda akan membawa kad ini pada anda kot makmal.Amalan begitu supaya kad anda bersih.

Kursus ini adalah berdasarkan kerja berpasukan. Team building adalah rangka kerja kursus ini. Sepanjang kelas anda akan dipecahkan kepada kumpulan kecil dan besar di mana anda akan mempelajari dan amalan untuk bekerja dalam pasukan. Memahami dan membiasakan ahli-ahli pasukan anda dan ikuti amalan ini di kawasan klinikal anda.

Padang ACLS sebenarnya menyegar penyedia jagaan kesihatan pengetahuan kemahiran sokongan asas hidup, ujian kebolehan beliau untuk berfungsi sebagai seorang individu dan sebagai sebahagian daripada satu pasukan.Pada akhir kursus ini, pelajar akan menerima Kad yang membuktikan ACLS pensijilan yang baik selama dua tahun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *