Langkah-langkah 8,000 untuk kesihatan yang sangat baik

Langkah-langkah 8,000 untuk kesihatan yang sangat baik

Semua orang mahu menjadi seperti sihat yang mungkin tetapi tidak semua orang mempunyai masa untuk melakukan jumlah diperlukan latihan untuk sampai ke sana. Ini adalah salah satu sebab-sebab yang sepuluh ribu langkah pendekatan telah menjadi sangat disukai. Kaedah langkah sepuluh ribu adalah satu idea yang mengatakan apa yang anda perlu mencuba dan lakukan untuk meningkatkan kesihatan anda untuk berjalan kaki sekurang-kurangnya sepuluh ribu langkah setiap hari – dengan cara ini anda tidak perlu bersenam seperti gigih di gimnasium. Berjalan kaki boleh menjadi latihan fizikal yang besar dan kesan yang sangat rendah. Berapa kerap anda telah mendengar seorang doktor yang mengatakan “hanya dalam jarak berjalan kaki yang tunggal sekitar blok yang membantu kesihatan anda”?

Jelas berjalan langkah sepuluh ribu setiap hari tidak akan menjadi mudah. Itulah sejumlah besar langkah-langkah untuk mengambil! Berita baik adalah bahawa anda sudah mungkin mengambil langkah-langkah sepuluh ribu setiap hari tanpa disedari. Apa yang anda perlu lakukan adalah mencari cara untuk menggabungkan beberapa langkah seribu lebih untuk sampai ke matlamat. Jadi bagaimana boleh anda berbuat demikian tanpa perasaan seperti anda membuang seluruh hari berjalan kira-kira?

Meningkatkan langkah kiraan anda semasa boleh dicapai dengan mudah menggunakan kaedah-kaedah yang jelas. Satu contoh ini adalah aktiviti mendaki anak tangga berbanding mengambil satu Lif ataupun eskalator. Anda juga boleh memilih untuk meletakkan kereta jauh dari pintu depan kedai atau pusat membeli-belah. Pastikan kereta anda di satu tempat dan berjalan kaki anda beg dan kotak keluar ke kereta selepas anda selesai membeli-belah di kedai setiap daripada kamu hanya membawa lebih banyak dan lebih banyak perkara dengan anda seperti yang anda jalankan tugas anda dan pergi membeli-belah. Mengambil transit awam boleh juga meningkatkan bilangan langkah anda kerana anda perlu berjalan kaki ke anda bas atau Keretapi berhenti dan kemudian kembali ke rumah dan bukan hanya berjalan ke kereta anda. Cara terbaik untuk melakukannya, sudah tentu, akan hanya mengambil beberapa minit berjalan kaki setiap hari.

Anda juga boleh meningkatkan jumlah langkah-langkah yang anda ambil dengan menggunakan beberapa kurang daripada kaedah-kaedah yang jelas. Menubuhkan kedai runcit membeli-belah senarai berbeza. Banyak orang merancang senarai dengan lorong di kedai-kedai pilihan mereka. Sebaliknya, pelan senarai ke dalam kategori yang unik seperti hasil, tenusu dan daging. Kemudian pergi membeli-belah seperti yang digariskan oleh perintah itu dalam senarai. Pasti anda mungkin akhirnya berjalan belakang dan sebagainya melalui kedai namun ia adalah hebat untuk mengambil langkah-langkah yang lebih banyak setiap hari. Bukannya mel kotak di dalam pintu anda atau disambung ke rumah anda, memasangkan ia pada pos berhampiran tepi jalan. Ini boleh dengan mudah menambah sekurang-kurangnya satu atau dua dozen langkah kiraan anda apabila anda menyemak mel setiap hari.

Terdapat banyak cara untuk mengambil langkah-langkah tambahan setiap hari. Lebih digunakan untuk memikirkan langkah-langkah yang kira-kira 10,000, anda mendapat lebih mudah ia kemungkinan bagi anda untuk memikirkan bagaimana untuk mencapai matlamat anda. Syukurlah, setiap langkah yang anda ambil–sama ada ia berjalan ke arah peti sejuk atau berjoging di treadmill yang, penting ke arah matlamat akhir langkah kiraan anda. Bergembira dengannya!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *