Lampam Bait asid Amino sebagai Attractors dan pemakanan stimulator

Lampam Bait asid Amino sebagai Attractors dan pemakanan stimulator

Dalam lampam bait tarikan, Terdapat beberapa bahan sebagai berkesan merangsang lampam untuk suapan daripada asid amino!

Jadi ia adalah berbaloi untuk mengambil cepat melihat asas-asas mereka dan bagaimana dengan mudah menggunakan umpan buatan sendiri anda dalam pelbagai cara yang amat berkesan!

Terdapat sejarah kejayaan dalam menjana lampam yang besar boilies dengan asid amino, dan termasuk bahan-bahan yang mereka:

Asid amino adalah sangat penting dan tidak disintesis secara semulajadi ke dalam badan lampam, tapi penting! Lampam berada, dengan cara, ‘ketagih’ ini, untuk terus hidup!

Secara amnya, ia seolah-olah diet lampam yang sering mungkin Tempahan kurang asid amino Lysine, dan Methionine.

Lampam penternakan, makanan ikan dan kerang menu akan digunakan dengan sangat meluas dan membentuk asas protein suapan makanan kebanyakan. Secara individu, mereka menyediakan profil yang sangat bermanfaat, pelbagai asid amino dan lemak yang penting.

Crustacean perolehan barangan sampingan akan digunakan juga menyediakan pigmen carotenoid yang amat sihat ‘antioksidan’, dan oleh itu adalah sangat menarik untuk carp! (Spirulina mengandungi ini terlalu dan makanan burung tertentu dan lain-lain.)

Yang penting ‘bangunan blok’ protein adalah asid amino. Lampam yang sangat baik ini di persekitaran berair mereka mengesan, dan synthesizing ini dalam badan-badan mereka; mereka hanya menyayangi mereka dan telah terbukti luar biasa apabila digunakan dalam lampam umpan oleh kaki pancing yang terkenal selama bertahun-tahun!

Atom ‘C-alpha’ asid amino membawa empat Kumpulan-Kumpulan yang berbeza:

Satu kumpulan amino, Kumpulan carboxyl, H-kesombongan, (hidrogen,) dan ‘di sebelah’. Asid amino dua puluh atau begitu berlaku dalam semua benda hidup akan ditandakan dengan Kod tiga huruf.

Sebagai contoh, yang paling banyak ini berlaku dalam alam semula jadi adalah yang biasa ‘L-asid glutamik’. (Ini adalah juga rasa paling menonjol berkesan penambah monosodium glutamate).

Yang secara semulajadi berlaku asid amino yang boleh dijumpai dalam protein kepunyaan ‘L’ ini (atau biasanya SAMUDI) Kumpulan. Formula ini menunjukkan mereka adalah sebatian yang aktif ‘optically’ dan orang-orang yang ditemui digunakan tempahan dalam diet semulajadi karp.

Sesetengah asid amino yang penting untuk kesihatan lampam. Ini paling kerap diuji, sebagai contoh, dalam penyelidikan Jepun lampam, bagi individu asid amino yang diuji dalam penyelesaian bagi tarikan lampam dan pemakanan jawapan ujian!

Pemanasan umpan, misalnya oleh mendidih untuk masa yang berlebihan, boleh ‘denature’ protein dan mengurangkan ciri-ciri menarik mereka. Pastes adalah itu semua untuk boilies, kerana protein mereka kekal tidak rosak.

Dalam Pemanas, sebagai contoh, pembentukan bon peptide berlaku antara lysine dan dicarboxylic asid ‘penguncian-up’ ini di protein. Kumpulan ‘percuma’ epsilon (contohnya dalam Lysine) adalah terdedah; lysine kekal digunakan untuk menentukan ‘adanya biologi’ di lampam makanan protein.

Asid amino ‘pengionan’ dalam air (penyelesaian), adalah sangat penting bagi lampam untuk mengesan mereka, untuk merangsang pemakanan, air yang berbeza suhu dan tahap pH.

Terdapat banyak kajian saintifik yang menyiasat kesan-kesan pada rangsangan lampam, penyelesaian air asid, neutral dan alkali dalam air panas dan sejuk.

Lampam adalah sangat responsif kepada asid amino yang berlaku secara semulajadi seperti ‘Electronic L-isomers’ L-Proline dan L-Alanine, tetapi pada kepekatan yang sangat khusus dan suhu.

Makanan kurang enak daripada umpan lampam yang tidak semestinya secara langsung berkaitan dengan pH; tetapi kepekatan asid amino dan struktur molekul boleh memainkan peranan yang lebih besar dalam mencetuskan tindak balas makan kuat. Tertentu lampam asid amino dalam umpan anda akan berbeza dalam keupayaan mereka untuk mencetuskan lampam ke dalam pemakanan.

Ini bergantung pada banyak pembolehubah yang termasuk bagaimana kurang lampam yang khususnya aminos, asid amino yang merupakan Tempahan kurang umpan anda dan oleh itu bertindak sebagai had untuk lampam untuk menggunakan semua lain-lain asid amino umpan anda dan faktor-faktor lain.

Jadi nampaknya terbaik untuk merangkumi semua jenis asid amino yang terluas di umpan anda, untuk melindungi mungkin suhu dan kepekatan rangsangan syarat, cth: siang atau malam, panas atau sejuk, asid atau alkali lebih air pH.

Ikan trout, sebagai contoh, membalas kuat set aqueous penyelesaian yang berbeza contohnya:

Proline, glutamat, taurine, methionine, tryptophan, leucine, isoleucine, arginine, phenylalanine dan urea. Ikan trout terbaik yang makan tindak balas rangsangan adalah proline, tetapi hanya pada kepekatan yang sangat spesifik.

Daripada ini, anda boleh melihat bahawa untuk mencapai yang tertinggi mungkin pemakanan tindak balas terhadap protein di umpan kami, maka kami perlu menggunakan kepekatan optimum, jadi ‘L’ atau berlaku secara semulajadi asid amino dalam umpan kami, terkandung di dalam borang bahan ‘seluruh makanan’.

Menggunakan bahan-bahan protein berkualiti tinggi, kami boleh juga mengoptimumkan kesan attractional pemakanan mereka dan mendorong aktif bakteria atau enzymic pecahan protein ini. Ini siaran tarikan asid amino yang maksimum, yang juga boleh ditambah dengan bentuk ‘percuma’ asid amino, seperti Memancing proprietari bait sebatian asid amino.

Berendam umpan yang di kompaun, dengan attractors pemakanan lain, seperti suplemen vitamin dan mineral, asid amino telah terbukti menjadi salah satu kaedah yang paling berkesan untuk menarik dan menangkap lampam!

Lampam akan jauh lebih cenderung untuk mengesan anda asid amino di dalam kepekatan yang sesuai apabila anda mempunyai dimaksimumkan kehadiran mereka tersedia di umpan anda; Jadi merangsang maksimum pemakanan sebagai tindak balas, dalam pelbagai jenis air suhu dan pH. Ini benar-benar adalah memaksimumkan umpan lampam sensing ‘olfaction’ untuk mendapatkan hasil tangkapan yang tertinggi!

Memancing umpan rahsia buku penulis ini mempunyai banyak lagi memancing dan umpan ‘tepi’ sehingga lengan beliau. Setiap orang yang tunggal boleh mempunyai kesan yang besar pada hasil tangkapan.

Oleh Tim Richardson.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *