Laman Utama organisasi dan Kesihatan Mental

Laman Utama organisasi dan Kesihatan Mental

Menjadi habitat cluttered mungkin tanda penghuni yang cuai atau yg, ia boleh berhati-hati dalam isu-isu bahaya minda yang sihat. Dalam negara kajian Kumpulan terakhir kronik Disorganization menyenaraikan lima aras untidiness, yang biasanya juga dikenali sebagai ‘mendinding’.

Tahap ini sampai ke dari sejumlah median untidiness dalam satu habitat yang tiada jumlah yang jelas aroma, kotoran atau kerosakan kepada lima tahap dengan bau unendurable, serangan, struktur dilapidation dan syarat-syarat unlivable. Mujurlah isi rumah kebanyakan berlaku kepada yang pertama seumpamanya.

Peringkat kedua ialah di mana boleh masalah yang jelas, dan jika anda akan menduduki menjadi habitat tahap dua, anda sudah memahami perbezaan. NSGCD yang menentukan peringkat kedua sebagai kediaman dengan tidak kurang daripada satu pintu dihalang, perkakas yang utama tidak berjalan untuk tempoh lebih daripada 6 bulan, dan bau busuk kerana sesetengah haiwan kesayangan terlalu (bercak sisa cahaya, bulu, penjagaan haiwan kesayangan sangkar yang terhad).

Bidang pekerjaan dengan berniat jahat tahap dua telah untidiness bahawa ia impedes cara lebih dari 2 Bilik, mengetatkan passageways itu, tanda-tanda kecil dan pembersihan, endurable tetapi bau yang tidak menyenangkan, ringan mildewing agak kotor kawasan persiapan makanan.

Sebuah kediaman untidy propogates self-fueling Lingkaran emosi yang memudaratkan. Propogates penyusutan yang rasa bahaya dan bukannya kedamaian dan menghapuskan ia boleh dilihat sebagai tekanan melebihi keupayaan pengeluarnya.

Dapur yang telah menjadi dari gangguan atau penyusutan mudah secara amnya bermaksud bahawa penghuni yang mempunyai kecenderungan makan makanan segera yang kurang menyihatkan. Secara tidak langsung sebuah rumah untidy boleh sebahagiannya bertanggungjawab untuk penyakit jantung. Dan kerana kebanyakan ubat ditelan dengan air, dan sering dengan makanan, beberapa dos mungkin akan terlepas pandang atau preskripsi keseluruhan tidak sama sekali.

Nonfunctional mesin basuh atau pengering yang mungkin bermakna bahawa pakaian pergi unwashed dan memakai pakaian yang kotor dengan satu bau busuk kerana terlalu mengerikan juga boleh mengekalkan kitaran negatif dalam maklumbalas daripada orang lain hoarder yang boleh berjumpa.

Perkhidmatan Dobi juga menyumbang kepada isi rumah cluttered, dan salah satu daripada beberapa perkara yang rumah yang kemas perlu membeli barangan hamper Kualiti Perkhidmatan Dobi untuk penghuni setiap isi rumah.

Ada sambungan penyebab besar-besaran yang dibuat antara kemurungan klinikal dan messiness. Orang yang tertekan orang rasa pemotongan dari diri sendiri dan persekitaran mereka, yang selalunya disertakan dengan sering dilihat kekurangan motivasi. Adalah dipercayai bahawa satu cenderung mengekalkan yang lain.

Kering habitat seseorang boleh mempunyai atribut yang menenangkan, ritual untuk pelaksanaannya. Jika Keselamatan dan keselesaan boleh diperolehi daripada kebiasaan dengan persekitaran seseorang, kemudian pengendalian, basuh dan penggantian perkara-perkara dalam rumah re-familiarizes rumah itu dengan habitat. Selain daripada rasa selesa datang perasaan pencapaian yang menindih kegagalan kehadiran dan penguasaan yang menyemakkan unconquerable.

Walaupun Feng Shui mempunyai pengajaran terhadap kekacauan, ia mandat bahawa perkara-perkara fizikal yang menghalang pengaliran chi, dan tahap psikologi yang saintifik yang tepat.

Untuk membantu mendapatkan alih isi rumah tidak kemas, luluskan seperti yang anda pergi. Tidak membuat ia lebih mengecewakan dengan menambah lebih kepada pencemaran, tetapi membuat perjanjian untuk mengadakan ia pada kedudukan sekarang. Maka kerja-kerja mengurangkan ia. Memecahkan ia menjadi mudah kuantiti yang ditakrifkan oleh masa, tanpa usaha tiada masa yang lebih banyak daripada anda kini menghabiskan aktiviti-aktiviti lain. Jika anda jangka perhatian setengah jam, bersih selama tiga puluh minit.

Menetapkan jadual yang sering akan memudahkan jalan juga, dan mendedikasikan diri anda itu.

Dan jika semua ini tidak berkesan, mencari bantuan. Hubungi pakar perubatan kesihatan mental dan meminta untuk maklumat lanjut. Anda juga boleh mendapatkan bantuan dalam ahli keluarga. Rumah boleh tidak bersepah dan sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *