««««Laman Utama» Berita Kesihatan» Omega semulajadi 6 Omega semulajadi 6

««««Laman Utama» Berita Kesihatan» Omega semulajadi 6 Omega semulajadi 6

Keperluan pemakanan dalam masyarakat Amerika Syarikat telah menjadi satu perkara yang biasa dilakukan. Masalah obesiti yang muka rakyat Amerika membuat mereka perlu mencari jalan mengendalikan diet dengan cara yang paling mudah tetapi paling berkesan. Terdapat begitu banyak perkara yang dilakukan oleh orang-orang ini untuk membantu mereka mengurangkan berat badan dengan mudah. Di antara orang-orang yang mengambil beberapa cara yang selamat dan semulajadi untuk berdiet, namun ianya tidak mustahil juga bahawa terdapat ramai orang bahawa kebanyakan rakyat Amerika juga menjalankan diet yang berlebihan yang sangat sering sangat berbahaya bagi mereka. Nutrien yang baru dan tambahan yang akan membantu diet juga terus dibangunkan untuk membantu orang-orang yang kehilangan berat badan tanpa memudaratkan diri mereka sendiri.

Satu jenis pemakanan yang seringkali digunakan dalam berdiet Amerika adalah omega 6. Omega 6 adalah yang paling penting dari pelbagai jenis asid lemak yang menjadi pemain utama dalam badan khususnya sistem tindak balas keradangan. Ramai di antara Diet Amerika menggunakan omega 6 dan asid linoleik sebagai asid lemak yang penting. Seperti yang diketahui, asid linoeic badan dipecahkan kepada asid gamma linoleic dan arachidonic asid. Proses ini akan membantu banyak dengan bantuan omega 3. Omega 6 dan omega 3 akan pam yang menguruskan sambutan proses keradangan atau anti-inflammation dalam badan.

Namun, Terdapat satu masalah yang perlu dipertimbangkan dalam diet Amerika. Ianya seringkali bahawa terdapat ketidakseimbangan antara omega 3 dan omega 6 jumlah keradangan. Ini adalah disebabkan oleh kandungan tinggi lemak tepu dalam diet Amerika. Keseimbangan yang tepat antara omega 3 dan omega 6 dalam diet Amerika Syarikat harus menjadi 2 – 4 kali lebih tinggi Omega 6 daripada jumlah Omega 3. Untuk mengimbangi jumlah Omega 6, orang ini sangat besar diet kelakuan yang perlu mengambil suplemen tambahan yang lebih banyak daripada magnesium, kalsium, vitamin C, B-kompleks, serta Multivitamin.

Sumber-sumber lain Omega 6 yang juga boleh dimakan ialah cottonseed, jagung, sunflower dan minyak safflower. Perkara asas untuk mendapatkan satu pengambilan Omega 6 cukup adalah dengan mengambil sumber-sumber sihat yang terdapat dalam bentuk minyak berasaskan tumbuhan, seperti evening primrose, borage minyak, dan minyak biji hitam currant. Semua sumber semulajadi ini akan pemakanan yang selamat yang harus digunakan untuk membantu proses diet, bukan bahan kimia yang mungkin memudaratkan kesihatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *