Laluan cepat untuk gaya hidup yang sihat

Laluan cepat untuk gaya hidup yang sihat

Mudah untuk mengikuti cadangan, tips dan nasihat secara progresif mencapai yang terbaik keremajaan dan kesihatan yang boleh didapati dan meningkatkan kesejahteraan umum anda dengan senaman asas dan makan Rejimen.

Berapa kerap anda pergi tidur pada waktu malam, sumpah-seranah anda akan pergi ke gimnasium keesokan harinya, dan kemudian menukar fikiran hanya 8 jam kemudian semata-mata kerana apabila anda bangun, anda tidak merasa seperti latihan, anda tidak mempunyai masa atau sebab lain atau ianya satu alasan?

Sementara ini boleh berlaku kepada kita, itu tidak bermakna anda harus lepaskan bola sepenuhnya apabila ia datang untuk penyimpanan yang sesuai. Apa yang rakyat perlu sedar ialah yang sentiasa aktif dan makan betul-betul amat penting untuk kesihatan jangka panjang dan Kesihatan–dan bahawa auns pencegahan bernilai satu paun untuk sembuh.

Lebih banyak anda tahu tentang bagaimana sebenarnya tubuh Tanggap life-style pilihan anda, lebih tinggi anda boleh memperibadikan atur cara pemakanan dan kecergasan yang memenuhi keperluan anda. Sebaik sahaja anda makan dengan baik, meningkatkan tahap aktiviti fizikal anda, dan senaman intensiti yang sesuai, anda akan memaklumkan badan yang anda mahu untuk membakar sejumlah besar bahan api. Ini bersamaan dengan membakar sehingga lemak dengan lebih cekap untuk tenaga.

Ringkas, cara-cara yang betul pemakanan termasuk senaman fizikal sama cepat kadar metabolisme, yang, seterusnya menawarkan lebih banyak tenaga sepanjang hari dan membolehkan anda untuk melakukan lebih banyak fizikal bekerja dengan sedikit usaha.

Tujuan sebenar latihan adalah untuk menghantar komunikasi yang berulang meminta peningkatan metabolisme, kekuatan, kapasiti aerobik dan keseluruhan kecergasan dan kesihatan badan. Setiap kali anda bersenam, anda badan bertindak balas dengan meningkatkan kebolehan untuk membakar lemak sepanjang hari dan malam, senaman tidak perlu kuat bekerja untuk anda, tetapi ia perlu menjadi biasa.

Saya cadangkan terlibat di dalam senaman kardio biasa empat kali seminggu untuk 20 hingga 30 minit setiap sesi, dan latihan rintangan empat kali setiap minggu selama 20 hingga dua puluh lima minit setiap sesi. Kaedah seimbang ini tertentu menyediakan punch one-two, menggabungkan senaman aerobik untuk membakar lemak dan menyampaikan lebih banyak oksigen, dan latihan untuk meningkatkan otot berat jisim dan penggunaan-sehingga lebih banyak kalori sepanjang masa.

Berikut adalah contoh program senaman yang boleh memenuhi keperluan anda:

Memanaskan: 7 hingga 8 minit cahaya senaman kardiovaskular yang bertujuan untuk meningkatkan aliran darah dan melincirkan dan memanaskan otot dan sendi.

Latihan kekuatan: melatih semua otot-otot utama. 1-2 Set untuk setiap senaman. Baki empat puluh lima minit di antara set.

Menjalankan aerobically: Pilih dua pilihan rutin, mereka boleh boleh berjoging, mendayung, Menunggang basikal atau salji rentas desa, apa sahaja yang sepadan dengan cara hidup anda. Menjalankan 12 hingga 15 minit pada aktiviti pertama dan meneruskan sepuluh minit aktiviti kedua. Menyejuk selama 5 minit terakhir.

Regangan: Balut memulakan program anda menjalankan regangan, pernafasan amat, santai dan bertafakur.

Apabila memulakan program senaman, ia adalah penting bahawa anda mempunyai jangkaan yang wajar. Berdasarkan tahap kecergasan permulaan anda, anda harus menjangka perubahan akan datang awal.

Dari 1 hingga 8 minggu: benar-benar merasakan banyak yang lebih baik dan mempunyai semangat yang lebih banyak.

Antara dua hingga 6 bulan: Kurangkan saiz dan inci manakala semakin langsing. Pakaian mula patut lebih longgar. Anda meningkatkan otot dan pembakaran lemak.

Selepas 6 bulan: mula kehilangan berat badan yang agak pesat.

Sebaik sahaja anda membuat komitmen untuk bersenam beberapa kali dalam seminggu, tidak berhenti di situ. Ia adalah juga dinasihatkan untuk mengubah Syarikat pelan diet anda dan/atau tabiat makan. Kalori menghitung atau mengira gram dan peratusan nutrien tertentu adalah tidak praktikal. Sebagai alternatif, saya sarankan tips mudah berikut:

Makan pelbagai makanan yang kecil (yang optimum adalah 4) dan beberapa makanan ringan yang kecil pada siang hari

Pastikan setiap kali makan adalah seimbang–termasuk bersaiz sawit protein seperti daging tanpa lemak, ikan, putih telur dan produk tenusu, penumbuk saiz bahagian kompleks karbohidrat seperti roti whole-wheat dan pasta, beras liar, multigrain bijirin dan kentang dan bersaiz penumbuk bahagian sayur-sayuran dan buah-buahan

Hadkan penggunaan lemak anda hanya apa yang ada perlu cukup rasa

Minum 8 oz. sekurang-kurangnya lapan gelas air minuman pada siang hari

Selain itu ia adalah disyorkan bahawa anda mempertimbangkan multi-vitamin yang setiap hari bagi memastikan anda mendapat semua mineral dan vitamin yang diperlukan oleh tubuh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *