L-Citrulline dos maklumat

L-Citrulline dos maklumat

Adalah agak sedikit secara meluas ditulis pada L-Citrulline. Sebagai tambahan, L-Citrulline biasanya dinyatakan dalam konteks tambahan yang melengkapkan, L-Arginine. Sebagai tambahan, peranan L-Citrulline adalah agak mudah. L-Citrulline yang dimaksudkan akan ditukarkan kepada L-Arginine oleh badan. Penambahan L-Citrulline membolehkan tiada menjadi jumlah yang lebih besar diserap L-Arginine sekali asid amino ini Pas melalui sistem penghadaman. L-Arginine dan L Citrulline bekerjasama untuk mewujudkan sinergi. Jika anda bercadang untuk menggunakan satu L-Citrulline tambahan dalam diet anda, anda perlu juga mengambil satu L-Arginine tambahan untuk mendapatkan keputusan yang diingini.

Dos tambahan harian L-Citrulline yang disyorkan adalah 200-1000 mg sekali sehari sebelum tidur (pada masa yang sama hari Bilakah anda perlu mengambil suplemen L-Arginine anda). L-Citrulline tambahan mungkin sukar untuk mencari sendiri kerana ia kemungkinan besar akan digabungkan dengan L-Arginine atau dimasukkan sebagai sebahagian daripada koleksi tambahan bertujuan untuk melakukan beberapa perkara-perkara tertentu. Ini adalah mengapa jumlah dos boleh jadi sangat berbeza. Paling rendah harian dos adalah 200 mg manakala yang anda akan mahu untuk mengambil dalam tempoh 24 jam tidak boleh melebihi 1000 mg. Anda akan perlu diingat ini terutamanya jika itu tambahan digabungkan dengan makanan tambahan lain yang diambil dalam dos yang tinggi atau lebih daripada sekali sepanjang hari.

Seperti kes dengan apa sahaja di dunia ini, anda boleh mencari L-Citrulline daripada beberapa sumber di internet atau melalui syarikat-syarikat yang menawarkan makanan tambahan sebagai sebahagian daripada garis-garis yang serbuk atau jus. Ingat bahawa anda akan mencari lebih maklumat dos dan membandingkan produk yang anda perlu untuk mempunyai sinergi antara L-Arginine dan L Citrulline untuk menerima manfaat sepenuhnya daripada pengeluaran nitrik oksida. Mengambil dos L-Citrulline yang terlalu rendah atau tidak hadir L-Arginine akan membenarkan anda untuk mengambil kesempatan penuh daripada kesihatan jantung, meningkatkan imuniti atau meningkatkan hasil tenaga yang anda cari. Dos yang terlalu rendah akan hanya diserap dalam saluran usus sebelum ia boleh sampai ke sel-sel dalam badan.

Seperti juga dengan mana-mana ubat-ubatan atau makanan tambahan, ia memang amalan yang terbaik untuk mengadakan perbincangan dengan doktor anda sebelum menambahkan diet anda. Terdapat beberapa akibat yang serius yang boleh didapati jika anda L-Citrulline dos tidak diluluskan terlebih dahulu. Sebagai contoh, L-Citrulline boleh berinteraksi dengan ubat lain dan mengurangkan keberkesanan ubat-ubatan tersebut. Mungkin yang paling berbahaya daripada interaksi ubat-ubatan tersebut adalah bagi pencair darah (biasa digunakan untuk memastikan tekanan darah terkawal). Peningkatan L-Arginine dan L Citrulline boleh menyebabkan penurunan yang tidak selamat dalam tekanan darah. Ini adalah satu contoh bagaimana apabila ia datang untuk meningkatkan aliran darah anda boleh pasti mempunyai terlalu banyak perkara yang baik. Terdapat juga situasi di mana salah satu mungkin boleh dirawat kerana penyakit jantung atau masalah kardiovaskular yang lain dan dalam ini kes kedua-dua Citrulline-L dan L-Arginine mungkin tidak sesuai. Walaupun pada dos yang sempurna, L-Citrulline tidak boleh menyembuhkan penyakit atau ia boleh mencegah penyakit, pakar atau doktor peribadi anda adalah yang paling sesuai untuk merawat penyakit-penyakit ini dan nasihat mereka harus mendapatkan apabila anda merasa ragu-ragu mengenai jenis-jenis makanan tambahan yang selamat dan boleh memberikan manfaat kepada anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *