L-Carnosine perjuangan menentang penuaan pramatang

L-Carnosine perjuangan menentang penuaan pramatang

L-Carnosine pertama kali ditemui di Rusia pada tahun 1900 dan, betul-betul sehingga sangat tempahan, telah rasa ingin tahu yang diketahui hanya beberapa mengetuai biochemists. Beberapa kajian terkini menunjukkan bahawa ia mempunyai banyak manfaat kesihatan yang sangat baik.Ia juga mempunyai sifat anti-penuaan yang hebat yang kajian Tempahan telah diagihkan kepada keupayaan unik untuk melindungi telomeres dalam badan; telomeres hujung kromosom dalam badan dan melindungi daripada kemerosotan dan bantuan untuk menghentikan mereka fusing dengan kromosom jiran lain.

Telomeres adalah kapsul ‘zip-seperti’ kecil yang mengikat bersama-sama bahan genetik DNA kita dan mengaktifkan pembiakan sel yang tepat. Setiap kali sel replicates, telomere yang lebih pendek dan ini akan berkurangan secara keseluruhan-hayat sel; Jadi ia boleh diibaratkan kepada kaunter biologi yang mengira bilangan yang sel mempunyai replika. Apabila terdapat tiada telomere yang lebih banyak di kiri maka sel telah datang ke akhir dalam kitaran hayatnya dan kemudian kematian sel dengan cepat berikutan. Satu kajian baru yang disiarkan dalam jurnal Arteriosclerosis, kaedah temubual & vaskular biologi, telah mendapati warna yang langsung antara PEMENDEKAN telomere itu dan risiko mendapat penyakit jantung, peluang untuk mengalami serangan jantung serta kematian pramatang akibat sebab-sebab lain. Jadi, dengan mengkaji panjang telomere, kita boleh sekarang membantu mendiagnosis dan meramalkan perkara-perkara ini terlebih dahulu sebelum ianya berlaku.

Ia adalah mungkin, dengan ujian darah yang mudah, untuk menguji penuaan dengan mengukur panjang telomere seseorang untuk mendedahkan tubuh mereka secara keseluruhan selular Haus dan lusuh. Sembilan belas tahun lama kajian telah dijalankan oleh penyelidik dari Universiti Copenhagen di Denmark, Danes 20,000, untuk menganalisis DNA mereka dan, khususnya, untuk mengukur panjang telomere mereka sebagai ukuran penuaan sel yang ditubuhkan. Keputusan menunjukkan bahawa ketika telomere panjang pendek, risiko serangan jantung adalah meningkat sebanyak 50% dan kemungkinan kematian pramatang adalah meningkat sebanyak 25%.

Rokok dan obesiti menyebabkan keradangan sistemik dan penyebab langsung memendekkan daripada telomere ini. Selain meningkatkan risiko gaya hidup dan diet, harian tambahan dengan L-Carnosine adalah cara yang sangat berkesan untuk menyekat telomere memendekkan bukan sahaja, tetapi untuk mula sebenarnya memanjangkan mereka lagi serta. Ini sangat berkesan mengurangkan kesan penuaan dan peningkatan umur panjang.

L-Carnosine banyak manfaat kesihatan

Meneutralkan asid laktik penimbalan (membantu mengurangkan otot “membakar”).
Sangat Super antioksidan yang kuat (Quenches radikal bebas yang paling merosakkan: hydroxyl dan peroxyl radikal, superoxide dan singlet oksigen.
Mujarab Aldehyde scavenger (detoksifikasi sitotoksik alpha, beta-tidak aldehydes).
Menghalang Glycation akhir-produk (umur) (satu proses di mana gula dan molekul-molekul protein yang bergabung untuk membentuk kacau-bilau kusut tisu).
Menghalang Carbonylation (Carbonylation adalah satu langkah Patologi kemerosotan makular protein badan).
Neurotransmitter (kimia yang menghantar isyarat dari sel-sel otak yang ke sel sasaran merentasi synapse yang dalam otak).
Chelates logam berat ionik (tarik toksin dari badan).
Pengatur berkuasa daripada kepekatan zink dan kuprum di dalam sel-sel saraf.
Menghalang kolagen kulit cross-linking yang membawa kepada kehilangan keanjalan dan kedutan.
Ini sebelum ini sedikit tahu super nutrien adalah kira-kira untuk menjadi peneraju dalam bidang dalam perjuangan menentang penuaan bagi orang-orang yang ingin menjadi tua lebih perlahan dan lebih anggun manakala juga membantu melindungi badan mereka terhadap semua penyakit-penyakit degeneratif.

L-Carnosine dikenali untuk bekerja di sinergi dengan lain-lain antioksidan biologi; itu sebagai vitamin C, vitamin E, zink dan selenium dan juga enzim antioksida seperti superoxide dismutase (SOD) dan catalase. Ini bermakna bahawa ia mempunyai sifat antioksidan yang hebat sendiri pada dirinya sendiri, tetapi bahawa ia juga bertindak dengan lain-lain bahan-bahan antioksidan dan sistem memberi yang banyak keseluruhan manfaat yang lebih besar daripada jumlah semua kesan-kesan mereka yang berasingan yang digabungkan. Ia juga membantu mencegah carbonylation dengan “mengekang” lain-lain bahan toksik, yang tidak dapat dielakkan dihasilkan sebagai satu kesan sampingan daripada metabolisma, seperti aldehydes. Bahan-bahan ini merosakkan badan protein dan lemak dalam membran sel dengan irreversibly terdahulu dengan mereka bentuk bahan-bahan biologi sia-sia.

Ia juga membantu untuk menghalang glycation; Jika glukosa dalam kepekatan yang tinggi, ia juga boleh bertindak dengan protein badan untuk membentuk lebih banyak bahan-bahan biologi sia-sia.

Blok L-Carnosine, atau sekurang-kurangnya radikal melambatkan, semua proses ini degeneratif dan oleh itu ia sangat berkesan melambatkan kesan penuaan.

Penyakit Alzheimer, penyakit Parkinson & Senile Dementia

Penyakit Alzheimer adalah difikirkan disebabkan oleh versi abnormal protein otak muzik yang dipanggil prions. Prion yang adalah protein berlaku secara semulajadi dalam bentuknya yang biasa, tetapi oleh lipatan ke dalam satu bentuk menyimpang, ia kemudian bertukar menjadi ejen penyangak. Ejen penyangak ini kemudian co-opts prions lain-lain biasa juga menjadi ejen penyangak sendiri dan oleh itu penyakit ini mula tersebar. Pencetus untuk menukar bentuk ini disebabkan oleh pelbagai bentuk kerosakan kepada protein ini. L-Carnosine melintasi di halangan darah otak dan telah terbukti sangat berkesan menghalang kerosakan ini daripada berlaku.

Selain itu, sifat-sifat cemerlang chelating carnosine yang memiliki juga membantu memperlahankan perkembangan Penyakit Alzheimer. Pesakit menderita penyakit Alzheimer biasanya mempunyai tahap berlebihan kuprum, zink dan lain-lain logam beralkali yang hadir dalam otak mereka. Ia difikirkan bahawa peringkat berlebihan logam ini memainkan peranan penting untuk perubahan degeneratif protein biasa, dipanggil amyloid, menjadi orang-orang yang tidak normal yang dipanggil beta-amyloid. L-Carnosine besar keupayaan untuk “mop-up” dan keluarkan jumlah ini berlebihan logam dalam otak memperlahankan perkembangan Penyakit Alzheimer dan juga membantu mengurangkan gejala-gejala. Kajian telah menunjukkan bahawa L-Carnosine juga melindungi sel-sel saraf daripada kerosakan serta dari perubahan degeneratif yang dikaitkan dengan Penyakit Alzheimer.

L-Carnosine juga untuk penambah kognitif yang sangat baik dan cara yang sangat berkesan untuk membantu melatih otak anda. Ia meningkatkan kedua-dua fungsi ingatan jangka pendek dan jangka panjang dan menggalakkan banyak pemikiran yang lebih tajam dan lebih jelas.

(c) Hakcipta 4 Mac 2012-Hakcipta Terpelihara

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *