L-arginine sebagai penggalak Libido semulajadi yang

L-arginine sebagai penggalak Libido semulajadi yang

Ia boleh menjadi sukar bagi sesetengah lelaki untuk membuat kaitan antara nutrien dalam diet mereka dan apa yang berlaku di dalam Bilik tidur, tetapi saintis sekarang akan menghubungkan nutrien penting untuk kehidupan seks yang lebih baik dalam ramai lelaki. Khususnya, L-arginine beransur-ansur semakin popular seluruh dunia sebagai tonik kepada sistem kardiovaskular dan rawatan untuk disfungsi seksual. Sama ada diambil dari makanan, makanan tambahan atau topik Kesihatan crèmes, L-arginine mempunyai kesan kesihatan seksual lelaki yang terbukti. Jika mengalami penyakit kardiovaskular atau tekanan darah tinggi, ia juga adalah yang terbaik untuk memeriksa dengan doktor sebelum menggunakan produk L-arginine.

Apakah L-Arginine?

L-Arginine adalah asid amino yang tersebar luas di pelbagai jenis makanan, termasuk coklat dan kacang. Ia memainkan peranan dalam kedudukan saluran darah dan peredaran darah ke seluruh badan. Apabila tahap L-Arginine adalah mencukupi, badan ini dapat menggunakannya sebagai bahan untuk mengeluarkan nitrik oksida (NO)–gas yang merangsang kelonggaran saluran darah. Dalam banyak penyakit kardiovaskular, termasuk aterosklerosis dan angina, pengeluaran tidak terdapat. Saintis percaya ini adalah sebab utama bahawa sehingga 75% daripada pesakit lelaki dengan penyakit jantung juga mengalami mati pucuk. Tanpa tidak, saluran darah di zakar tidak boleh dilate yang cukup untuk membolehkan darah untuk mengedarkan dan engorge tisu. L-Arginine membantu meningkatkan tahap tiada di dalam darah, dan adalah rawatan pertama talian untuk mati pucuk akibat penyakit kardiovaskular.

Mengembalikan libido yang sihat

Pengambilan makanan yang tinggi daripada L-arginine memastikan paras tenaga sepanjang hari. Edaran yang kukuh adalah penting bagi pengoksigenan tisu-tisu, dan ketika edaran adalah rendah ianya mudah berasa letih, lesu, dan membangunkan kesakitan. L-arginine terus menggalakkan cecair dalam darah menurun plak arteri pembentukan, pembentukan darah beku, platelet clumping dan memperbaiki aliran darah melalui arteri koronari. Seperti yang disebut sebelum ini, L-arginine juga bekerja secara tidak langsung pada peredaran, kerana ia adalah pendahulu utama gas NO yang merangsang kelonggaran saluran darah. Walaupun secara rasmi dikelaskan sebagai asid amino yang “tidak penting”, tidak boleh berhujah bahawa L-arginine memainkan peranan besar dalam menyokong kaya oksigen darah untuk mengalir secara bebas dan mudah ke seluruh tubuh manusia. Serta meningkatkan tenaga mental, fokus dan penumpuan, kesan L-arginine juga akan mencapai tisu-tisu zakar, meningkatkan aliran darah semasa rangsangan dan merangsang libido peningkatan.

Memperbaiki disfungsi seksual

Mengikut Douglas MacKay, ND, yang menerbitkan kajian semula pada L-arginine dalam mengkaji perubatan alternatif pada tahun 2004, asid amino telah menunjukkan untuk menjadi berkesan dalam merawat mati pucuk dalam beberapa ujian klinikal yang terkawal plasebo, double-buta. Dalam satu kajian di mana 50 lelaki diberi 5g L-arginine sehingga enam minggu, Semua mata pelajaran dilaporkan peningkatan dalam mati pucuk sepanjang perbicaraan itu, manakala sebanyak 31% lelaki melaporkan peningkatan yang besar. Dalam satu lagi kumpulan orang-orang diberi L-arginine dan selepas satu bulan 5% lelaki mengalami ereksi yang biasa. Apabila L-arginine adalah digabungkan dengan ekstrak kulit pain yang dipanggil pycnogenol (satu lagi produk dikenali untuk melaksanakan pengeluaran tiada) 80% lelaki mengalami pendirian yang biasa dalam satu bulan dan 92% dalam dua bulan.

Formula Kesihatan topik

Crèmes kesihatan yang mengandungi L-arginine boleh digunakan terus kepada tisu-tisu zakar untuk penyerapan tempatan. Makanan tambahan dan makanan mungkin tidak sentiasa diserap juga melalui saluran penghadaman dan ke dalam aliran darah. Formula topikal boleh diserapkan terus ke dalam aliran darah, memintas penghadaman sepenuhnya. Memohon L-arginine dengan cara ini meningkatkan tempatan saluran darah dan kapilari terus memintas laluan panjang penyerapan penghadaman dan asimilasi. Dirumus khas Kesihatan crèmes (paling profesional mengesyorkan minyak Man1Man) sering mengandungi pelbagai vitamin yang penting dan mineral bagi Kesihatan lelaki lain. Vitamin C, E, L-carnitine dan alpha lipoic asid periferal dengan L-arginine, memberikan sokongan penuh untuk peredaran darah, tiada pengeluaran dan keseimbangan hormon lelaki.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *