L-Arginine (nitrik oksida) tambahan peringatan

L-Arginine (nitrik oksida) tambahan peringatan

Ia adalah tanda seseorang Pengedar bertanggungjawab tambahan untuk memaklumkan pengguna berpotensi dengan kesan sampingan yang wujud dengan penggunaan produk mereka. Adalah bijak untuk benar-benar menyiasat potensi bahaya dan kesan-kesan sampingan setiap tambahan yang anda boleh mempertimbangkan untuk menggunakan. Tanggungjawab dan pemilikan ke atas apa yang anda masukkan ke dalam badan anda adalah sentiasa digalakkan. Ianya juga membantu untuk ingat bahawa suplemen semua, tidak kira bagaimana semulajadi atau Peti Deposit Keselamatan, akan menyebabkan kesan-kesan sampingan yang negatif pada sesetengah orang. Terdapat bahan-bahan tidak, bahkan mereka bahan-bahan yang dicipta secara semulajadi oleh badan, yang tiap-tiap orang boleh bertolak-ansur tanpa akibat. Banyak kesan sampingan peringatan tidak akan dikenakan kepada anda. Walau bagaimanapun nasihat untuk meneruskan dengan berhati-hati adalah Majlis masih lagi kukuh.

L-Arginine adalah tambahan yang sangat jarang mempunyai kesan sampingan. Walaupun kesan tindak-balas dengan ubat-ubatan lain tidak dilaporkan, pada tahun 2005 sebuah penerbitan, kemungkinan wujud bagi sesetengah orang. Interaksi negatif tersebut termasuk mengambil L-Arginine bersama-sama dengan mana-mana jenis darah ubat thinner atau darah termasuk Coumadin (Walau bagaimanapun semasa penyelidikan oleh pakar-pakar seperti Dr. Prendergast menunjukkan tiada interaksi yang negatif). Lain-lain kesan sampingan yang dilaporkan pesakit termasuk kes-kes yang ringan dan cirit-birit, sakit kepala berulang dari kudis sejuk. Seperti juga dengan mana-mana makanan tambahan atau ubat-ubatan, anda harus berhati-hati apabila anda mengambil L-Arginine, jika anda sedang dirawat untuk kanser atau sebarang penyakit lain. Ubat-ubatan yang ditetapkan untuk syarat-syarat yang lebih serius ini mempunyai kemungkinan yang lebih tinggi mempunyai keberkesanannya terjejas oleh pengenalan mana-mana makanan tambahan atau ubat-ubatan.

L-Arginine adalah sangat selamat untuk orang-orang yang secara umumnya kesihatan yang baik. Ia adalah selamat terutamanya bagi mereka yang mengambil dos L-Arginine pada gram 4 hingga 6 yang disyorkan setiap aras dos. Tambahan L-Arginine yang sedang sedang disediakan dalam produk ProArgi 9 Plus yang diberikan melalui sinergi di seluruh dunia adalah benar-benar terbukti mempunyai tiada kesan yang buruk dalam percubaan-percubaan klinikal di mana dos di mana lebih tinggi. Dr. Louis J. Ignarro, pemenang Hadiah Nobel dalam bidang perubatan, menerangkan dalam bukunya “tidak lebih penyakit jantung”, bahawa “Jika anda memilih untuk mengambil dos L-Arginine (4-6 gram dos) yang disyorkan saya, anda boleh mengharapkan tiada kesan sampingan.” Dr. Ignarro juga menjelaskan bahawa walaupun terdapat tiada kesan sampingan dilaporkan dalam Kesusasteraan perubatan L-Arginine, ia memang satu idea yang baik untuk menyemak dengan doktor anda sebelum mengambil sebarang makanan tambahan atau ubat-ubatan.

L-Arginine adalah tambahan yang dalam banyak kes boleh bekerja terbaik pada tahap dos yang lebih tinggi. Ini adalah kerana hati dan usus rosak sebahagian asid amino yang baik sebelum ia diserap oleh kapal-kapal di seluruh badan. Tahap dos yang lebih tinggi (kadang-kadang sehingga 20 gram) akan dalam kebanyakan kes memastikan bahawa manfaat daripada L-Arginine sampai kapal-kapal di seluruh badan. Bagi mereka yang sedang menimbangkan mengambil L-Arginine sebagai tambahan yang berharap mereka akan memberi sedikit kelegaan kepada gejala-gejala penyakit jantung, potensi untuk kesan-kesan sampingan adalah umumnya tidak cukup tinggi untuk menjustifikasikan menjejaskan potensi untuk pelepasan daripada ketidakselesaan mereka. Walaupun pengeluar L-Arginine tidak membuat tuntutan bahawa L-Arginien menyediakan penawar apa-apa jenis, Terdapat banyak keping penyelidikan yang amat menyokong kemungkinan bahawa L-Arginine menghalang permulaan atau perkembangan pesat pelbagai hati berkaitan penyakit dengan memastikan pembuluh darah dan arteri yang jelas dari halangan dan membenarkan hati untuk bekerja dengan rintangan yang kurang. Kesihatan jantung adalah menjadi kebimbangan bagi ramai rakyat Amerika kerana penyakit jantung mendakwa lebih banyak nyawa setiap tahun daripada mana-mana penyakit yang lain. Mengambil masa untuk mempertimbangkan jika L-Arginine boleh membantu anda untuk hidup gaya hidup yang lebih memuaskan. Bercakap tentang apa-apa kebimbangan yang anda mungkin mempunyai kira-kira tambahan ini dengan doktor anda. Anda mungkin mendapati bahawa anda telah hilang peluang ini untuk meningkatkan tahap kesihatan jantung anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *