Kurangkan rahsia mengenai tempatan dan kegunaan kertas

Kurangkan rahsia mengenai tempatan dan kegunaan kertas

Tempatan dan kegunaan kertas adalah mesin yang membenarkan mencarik kertas apa-apa kepada kepingan kecil atau jalur yang sangat halus. Tempatan dan kegunaan kertas biasanya digunakan oleh individu atau Kumpulan yang perlu memusnahkan dokumen terperingkat yang boleh membuktikan untuk menjadi bahaya kepada diri sendiri atau kepada Kumpulan mereka. Dokumen-dokumen ini dipotong menjadi kepingan kecil supaya tidak ada cubaan untuk membacanya akan berjaya melakukannya. Pakar-pakar dalam bidang privasi selalunya akan menasihatkan individu untuk memusnahkan sebahagian daripada dokumen-dokumen peribadi mereka seperti penyata akaun, bil-bil atau lain-lain fail-fail penting yang tidak akan dibenarkan jatuh ke tangan orang.

1. Elakkan kecurian identiti

Satu lagi sebab mengapa fail dan rekod-rekod peribadi yang penting mesti dimusnahkan adalah untuk mengelakkan kecurian identiti. Pencurian identiti adalah semata-mata Bilakah orang lain menganggap persona orang lain. Rekod-rekod yang penting dan fail-fail yang dipotong melalui mesin pencincang kertas akan menjadi mustahil untuk membaca – dengan itu menghapuskan kemungkinan kecurian identiti.

Walaupun kertas shredders telah memberi kita Keselamatan memusnahkan fail-fail yang kita tidak mahu orang lain melihat, kecuaian kami boleh mengambil Keselamatan itu. Dalam situasi di mana orang yang semata-mata meninggalkan kertas yang disiat dari mesin pencincang kertas yang terletak hanya kira-kira di mana sahaja atau di Tong sampah, keping boleh masih dikutip oleh orang nosy atau penyiasat, mungkin malah spies. Untuk Keselamatan maksimum, apabila menggunakan mesin pencincang kertas pastikan bahawa dokumen makan secara mendatar dan mereka yang berserenjang bilah-bilah ini dalam mesin pencincang.

2. Mudah pembersihan

Banyak kertas moden shredders dilengkapi dengan Tong sampah mereka sendiri, dan orang-orang yang tidak mempunyai satu direka untuk membolehkannya dimuatkan ke atas atau bersebelahan dengan Tong sampah yang lain. Tempatan dan kegunaan kertas dikategorikan mengikut saiz dan bentuk shreds yang mereka menghasilkan mereka.

++ Mengambil potong ++

Sebuah mesin pencincang kertas dipotong jalur yang menggunakan pisau yang berputar yang dipotong panjang sempit jalur selagi saiz asal kertas. Produk Mesin pencincang kertas ini adalah yang paling mudah untuk membina semula untuk Perisik atau penyiasat yang bertekad dan bersabar. Ini juga adalah jenis mesin pencincang kertas-kurangnya selamat.

++ Cross Cut ++

Mesin pencincang kertas jenis ini menggunakan gendang yang kontra-putar memotong kertas ke dalam parallelogram atau segi empat berbentuk shreds.

3. Zarah dipotong

Produk Mesin pencincang kertas ini mencipta shreds persegi atau Pekeliling yang kecil.

4. Granulators dan disintegrators

Ini adalah kertas shredders yang memotong kertas secara rawak berulang-ulang sehingga ia tidak lebih daripada zarah-zarah kecil yang boleh dimuatkan melalui mesh di

5. Pulverizers atau hammermills

Peranti yang besar yang hanya membuat habuk daripada kertas anda

6. Alternatif

Beberapa alternatif kertas shredders bukan sahaja cincang kertas tetapi dilengkapi juga kadang-kadang dengan bahan kimia, pembakaran bahan atau pengkomposan bahan-bahan yang benar-benar memusnahkan dokumen selepas ia mencarik. Bagi kertas shredders yang melindungi sehingga keselamatan yang maksimum, seperti pemotongan jalur – ia akan masih boleh unshred dokumen dengan membina semula dan menampal kepingan yang telah disiat bersama-sama. Ini penumbuk yang didorong dengan skandal perakaunan Enron, di mana dokumen-dokumen yang mengandungi maklumat yang diubah telah diberi melalui mesin pencincang kertas tersebut dengan cara yang salah, yang membolehkan penyelidik untuk dikendali dokumen asal.

7. Pembinaan

Sebagai sukar kerana ia adalah untuk memahami, kertas yang disiat adalah mungkin untuk membina semula. Belum kertas-kertas yang disiat cenderung untuk tinggal di Hotel yang berdekatan antara satu sama lain kecuali oleh satu kuasa luar, terutamanya jika bahan-bahan cincang ini tergolong dalam dokumen yang sama. Juga, dengan skandal perakaunan Enron, dokumen-dokumen sulit telah diberi melalui mesin pencincang ini dengan cara yang salah. Apabila kertas makan dalam apa-apa cara bahawa garisan yang tidak berada pada sudut tepat dengan bilah-bilah ini Mesin pencincang ini, ia mewujudkan kertas yang disiat mengandungi teks-teks yang panjang dan boleh dibaca.

Kertas yang disiat bahkan harus dibina semula tanpa menggunakan Mesin apa-apa. Pada tahun 1979, hanya selepas revolusi Iran, kerajaan Amerika Syarikat mengupah weavers permaidani tempatan Iran yang dengan kesabaran dibina semula dokumen-dokumen yang ditemui di Tehran US embassy. Oleh kerana itu, kertas shredders dibuat selangkah lagi dalam mewujudkan kertas shredders yang boleh pulverize, kertas dan reput dengan pantas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *