Kuprum sulfat akar pembunuh untuk sistem septik

Kuprum sulfat akar pembunuh untuk sistem septik

Kuprum sulfat yang membantu untuk melicinkan keluar aliran sistem septik yang lembap dan walaupun tidak membunuh pokok oleh yang diserap ke dalam akar pokok dan membunuh hanya akar ia datang dalam hubungan dengan.

Pokok ini selalunya mempunyai akar yang meluas tersebar ke dalam tanah, malah, pokok-pokok yang banyak dikatakan mempunyai sistem akar yang sama atau bahkan lebih luas daripada cawangan-cawangan. Ini adalah mengapa pakar mengesyorkan tidak mempunyai pokok-pokok berhampiran sistem septik, khususnya pokok-pokok dengan sistem akar yang agresif. Akar pokok boleh menceroboh paip agihan, talian pengagihan, Parit, dan juga boleh memusnahkan di persimpangan antara tangki dan paip-paip Masuk/Keluar.

Kuprum sulfat adalah penyelesaian yang biasa ditetapkan untuk masalah “akar”. Juga, ia dikatakan mampu membunuh organisma tertentu yang menyebabkan bau yang buruk di talian pembetung anda. Penggunaannya mungkin mengambil masa beberapa ketika atau minggu walaupun benar-benar berkesan. Ada yang mendapat kesan yang diingini mereka dalam hanya beberapa hari. Walaupun ia boleh mengambil masa, ia mungkin berbaloi menunggu kerana ia berpotensi boleh memulihkan kelancaran aliran sistem anda sama seperti semasa ia baru dipasang tanpa perlu mengupah profesional dan tanpa perlu menggali, menggantikan paip atau mengalih pokok.

Sebab-sebab
Risiko kesihatan yang bernombor bagi kuprum sulfat tangki septik aditif kebanyakannya orang-orang yang boleh disebabkan oleh penggunaan bahan kimia yang tidak wajar dan dengan mudah dapat dielakkan jika digunakan dengan betul. Perbelanjaan yang banyak untuk profesional septik untuk mengosongkan akar diselamatkan kadang-kadang dapat dielakkan dengan menggunakan campuran septik kuprum sulfat dengan syarat bahawa akar pasti masalah.

Sebab-sebab yang menentang
Walaupun ia mungkin boleh menawarkan hasil yang besar, terdapat masih ramai individu yang tidak berminat dalam menggunakan bahan tambahan septik kuprum sulfat untuk menyingkirkan akar. Kebimbangan utama mereka adalah kesihatan risiko bahan tambahan ini.
Menurut Wikipedia Bahasa Melayu, risiko kesihatan terdapat;
1. Pendedahan kepada mata yang boleh menyebabkan kerengsaan, tubuh dan boleh juga membawa kepada corneal terbakar.
2. Pendedahan kepada kulit boleh menyebabkan kerengsaan, reaksi alahan, dan gatal-gatal / terbakar.
3. Kemalangan ditelan jumlah kecil bahan tambahan boleh menyebabkan muntah-muntah, loya, demam kuning dan terbakar saluran gastrousus badan. Ditelan dengan jumlah yang besar boleh membawa kepada hati daripada kerosakan buah pinggang.
4. Tinggi jumlah penyedutan boleh menyebabkan kerengsaan saluran pernafasan dan boleh juga membawa kepada terbakar.
5. Kronik kenalan juga boleh menyebabkan kerosakan kepada sel-sel darah dan anemia.

Selain masalah kesihatan secara langsung untuk diri sendiri, Jabatan Kesihatan tempatan akan mengambil berat tentang ini campuran yang memasuki bekalan air, dan kajian telah menunjukkan bahawa ia boleh membina di dalam tumbuh-tumbuhan dan haiwan, berpotensi mencemarkan tanaman dan ternakan. Dalam banyak bidang, penggunaannya dikawal selia atau pun benar-benar dilarang. Jadi, ia adalah penting untuk menyemak peraturan tempatan sebelum menggunakan.

Akhirnya, kerana ia adalah berasid, kuprum sulfat boleh membunuh bakteria berguna dalam drainfield yang yang hama air sisa dan membuat ia selamat untuk masukkan bekalan air bersih, jadi ia membunuh tersumbat tetapi mewujudkan satu lagi masalah. Jika ia adalah undang-undang untuk digunakan di kawasan anda, ia menjadi persoalan risiko vs ganjaran. Pertama, anda mempunyai untuk memastikan bahawa ia adalah sebenarnya punca yang menyebabkan masalah tersebut; Jika anda tidak pasti, maka anda mungkin akan membuat masalah menjadi lebih teruk. Mungkin satu-satunya cara untuk tahu dengan pasti bahawa punca yang menyebabkan masalah adalah untuk mengupah seorang tukang paip untuk menjalankan ular longkang dengan kamera melalui paip anda. Kedua, jika anda akan untuk mengupah seorang tukang paip, maka mereka mungkin mempunyai dalam longkang ular dengan gerimit kuasa yang boleh gerudi melalui akar tanpa semua kesan sampingan untuk campuran. Ketiga, kuprum sulfat, mungkin sedikit lebih berkesan dan lebih murah berbanding gerimit kuasa, tetapi anda mungkin akan mendapat jaminan munasabah kejayaan dari Tukang Paip tersebut. Menimbang semua faktor-faktor… pada pendapat saya, Tukang paip yang mungkin adalah cara untuk pergi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *