Kundalini Yoga – duduk Kriya | Kebangkitan Kundalini ini

Kundalini Yoga – duduk Kriya | Kebangkitan Kundalini ini

Sat Kriya adalah asas kepada Kundalini Yoga dan merupakan salah satu kriyas yang paling berkesan untuk membaiki dan menterbalikkan kerosakan yang dilakukan kepada sistem kita daripada mengambil ubat-ubatan atau tekanan.

Anda boleh mengalami faedah-faedah yang banyak daripada mengamalkan kriya ini selama 40, 90 atau 120 hari. Apa pun keadaan semasa anda, Kundalini Yoga menyembuhkan sistem kami pada kadar yang dan perkembangan yang sesuai di mana anda berada di.

Yang klasik Kundalini Yoga duduk Kriya:

♦ pam tenaga batin sepanjang kami keseluruhan sistem dan otak kita

♦ menimbulkan Kundalini ini.

♦ membantu menyembuhkan kegagalan seksual dengan (termasuk impotency, ejakulasi pramatang dan seksual fobia, oleh pengukuhan keseluruhan sistem seksual dan merangsang aliran semulajadi tenaga batin.

Kundalini Yoga baki impuls seksual dengan menyalurkan tenaga batin ke dalam sistem badan kita dan membuat tenaga kreatif yang berharga ini untuk semua aktiviti yang kreatif.

Orang yang mengalami gangguan mental dan emosi boleh mendapat manfaat daripada mengamalkan Sat Kriya kerana ia baki dan saluran tenaga tidak dan misdirected dalam 3 seimbang chakra yang lebih rendah.

Kita boleh memperbaiki kesihatan fizikal kami umum dan mengukuhkan hati kami dengan pengagihan tenaga seksual dan berirama pergerakan senaman ini.

Sat Kriya mengaktifkan dan saluran Kundalini tenaga untuk memupuk kami keseluruhan sistem dan membangunkan kesedaran kami.

Arahan untuk Sat Kriya

Jawatan di duduk di atas tumit, regangan tangan overhed, siku memeluk telinga, jari berinteraksi, jari-jari indeks yang dilanjutkan sehingga.

♦ menyanyikan “Sat Nam” dalam irama yang berterusan kira-kira 8 kali setiap 10 minit, atau pada kadar yang anda selesa. Tidak mempercepatkan. Muji duduk dari pusat & plexus solar, menarik umbilicus yang pada tulang belakang dan Nam berehat perut. Ini mencipta gerakan gelombang-seperti yang di tulang belakang. Sat mencipta gelombang sehingga tulang belakang, dan Nam yang membolehkan gelombang ke bawah tulang belakang.

♦ Untuk menamatkan, menyedut amat, menggantung nafas dan ringan memohon terkunci, menggunakan otot-otot dubur, organ seks, perineum, diafragma dan leher untuk membolehkan tenaga mengalir sehingga tulang belakang dan keluar melalui bahagian atas kepala. Menghembus nafas powerfully. Menyedut amat, menghembus nafas, tahan nafas dan menggunakan kunci.

♦ Diteruskan untuk sekurang-kurangnya 3 minit. Masa boleh dibina untuk 31 minit. Tetapi, 5-11 minit baik.

♦ Sentiasa berakhir dengan komitmen panjang, mendalam serta-merta selepas itu. Sebaik-baiknya anda harus berehat untuk dua kali masa anda mengamalkan. Jangan sekali-kali melompat betul-betul selepas apa-apa amaun masa, walaupun anda berasa kuat. Berikan badan anda masa yang diperlukan untuk menyepadukan kesan dan hendak di manfaat.

Kuasa Kundalini Yoga

Menghormati kuasa teknologi Kundalini Yoga dan membenarkan kriya ini untuk menyembuhkan tubuh anda dan untuk menyediakan badan anda dengan betul untuk pengalaman yang lebih tinggi. Hal ini tidak hanya latihan-kriya bahawa kerja-kerja di semua peringkat menjadi, tidak sedarkan diri, dikenali dan tidak diketahui, sedar dan bawah sedar.

Jika anda mempunyai masa untuk apa-apa lagi, amalan ini Kundalini Yoga kriya setiap hari untuk memastikan tubuh anda sebuah kuil yang bersih dan penting bagi jiwa anda!

Untuk mengetahui lebih lanjut, lawati Yoga teknologi-

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *