Kunci untuk mengekalkan berat badan yang selepas pelan Diet anda

Kunci untuk mengekalkan berat badan yang selepas pelan Diet anda

Dieter benar tahu bahawa cabaran sebenar adalah bukan sahaja mengurangkan berat badan, tetapi biasanya Menjaga berat. Ramai pakar bersetuju berapa tahun pertama sebaik sahaja anda telah kehilangan berat badan adalah lebih mencabar berbanding menurunkan berat badan. Ini adalah zon bahaya sebenar banyak Diet adalah terdapat nipis–namun fikiran sering terus memerlukan mengubahsuai mind-set nipis yang baru ini. Mujurlah, anda akan dapati kunci untuk berjaya mengekalkan berat badan yang selepas diet anda.

Mendapatkan skala mingguan. Dengan program diet yang paling popular, kita akan mendapat pada skala sebaik sahaja setiap minggu. Kami bersorak sebaik sahaja nombor turun dan kami commiserate apabila nombor naik. Tetapi pengalaman ini menyebabkan kita bertanggungjawab. Dan sekarang kita belajar melalui pengalaman ini bahawa makanan yang kita makan akan memberi kesan secara langsung bahawa nombor untuk skala. Selepas anda telah kehilangan berat badan, masih mendapat pada skala sekurang-kurangnya seminggu untuk mengekalkan penurunan berat badan yang berjaya. Mungkin ini berat badan anda berubah-ubah melebihi lima paun, anda akan tahu bahawa anda perlu pergi semula untuk mengira kalori.

Mengira kalori anda. Apabila kita pergi pada diet, kita mengetahui bagaimana untuk mengira kalori. Kita ketahui berapa banyak kalori yang berada dalam potongan pai pecan atau lain melayan sedap yang kita telah makan cara yang terlalu panjang. Kiraan kalori anda tidak sepatutnya berhenti selepas diet terus dihentikan. Simpan pengiraan kalori anda untuk membantu anda di landasan yang betul. Apabila anda tidak berdiet anda boleh makan lebih banyak kalori, namun anda perlu tahu berapa banyak kalori yang anda makan. Kiraan kalori anda membuat ia mungkin untuk mengetahui berapa ramai di antara mereka pada jadual anda.

Manjakan diri anda… dalam kesederhanaan. Kita harus menikmati makanan, untuk apa sebenarnya kita menikmati rasa. Selepas anda telah melengkapkan berdiet ia adalah baik untuk menikmati pencuci mulut di majlis-majlis sosial atau lain-lain masa yang khas. Tetapi sentiasa teringin sering benar resepi untuk bencana–dan seluar jeans yang lebih besar! Manjakan diri anda tetapi melakukannya secara sederhana. Rule of thumb yang hebat akan membiarkan diri anda mempunyai satu melayan Khas setiap minggu. Selalunya apabila kita “ballpark” mengira kalori, kami undercount dengan tepat berapa banyak kalori yang telah merawat itu telah makan. Melayan purata yang anda mengambil mempunyai sekurang-kurangnya 800 kalori. Secara sederhana ini boleh dimuatkan dengan mudah dalam apa yang anda makan. Seminggu sekali, yang mendapat paun!

Membuat senaman yang menyeronokkan dan mencabar. Manakala anda menurunkan berat badan, anda boleh melakukan lebih banyak senaman. Sebaliknya, kita perlu bersenam seumur hidup. Sedang aktif bukanlah hanya sesuatu yang perlu anda lakukan ketika anda berada di dalam diet yang kemudian berhenti apabila tamat diet. Tetapi membuat senaman menyeronokkan! Menyertai kelas tarian atau pergi berjalan kaki dengan rakan-rakan selepas bekerja. Bersenam dalam yang anda berminat. Bukan tiap-tiap jenis senaman menarik setiap orang. Meneroka dan mencuba jenis senaman untuk mengetahui perkara-perkara yang menyeronokkan bagi anda yang baru. Mencabar diri sendiri dari segi fizikal untuk menjadi lebih kuat dan lebih sesuai.

Perhatikan bagaimana pakaian anda sesuai. Salah satu tanda-tanda utama yang bahawa kita adalah berat badan adalah bagaimana pakaian kita sesuai. Sebaik sahaja anda pakaian yang ketat, anda sedar anda adalah berat badan. Anda tidak perlu skala untuk melihat anda. Dengar apa yang pakaian anda akan memberitahu anda! Ini adalah tanda bahaya utama yang anda perlukan untuk mengubahsuai pelan penyenggaraan anda.

Anda telah bekerja begitu sukar untuk menurunkan berat badan dan kelihatan hebat. Mengekalkan angka baru yang hebat dengan usaha yang sedar. Anda mungkin akan senang kau lakukan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *