Kunci kepada tanah Kesihatan – bagaimana untuk melembutkan tanah liat tanah yang keras, dan memperbaiki mana-mana jenis tanah

Kunci kepada tanah Kesihatan – bagaimana untuk melembutkan tanah liat tanah yang keras, dan memperbaiki mana-mana jenis tanah

Tanah adalah kombinasi daripada zarah-zarah, mineral dan organik mater. Zarah boleh pasir, kelodak atau tanah liat mengikut komposisi tanah. Jika tanah ini mengandungi tanah liat yang lebih banyak daripada pasir dan kelodak yang ia menjadi sukar untuk bekerja dengan. Tanah liat lebih keras dan lebih berat ia menjadi, menjadikannya sukar untuk akar untuk menembusi. Tambah pemadatan dan anda mempunyai masalah yang sebenar. Tetapi bukanlah semua buruk, tanah liat yang mengekalkan kelembapan yang lebih banyak dan mengandungi lebih banyak mineral dan nutrien. Tetapi sudah tentu ini mencipta satu lagi masalah, tanah yang lebih berat liat yang perlahan ia mengalir. Ketika ini saya perlu memberitahu anda bahawa terdapat satu penyelesaian, tetapi sebelum saya dapat itu, Biar saya beritahu anda mengapa tanah liat adalah apa-apa masalah. Lebih baik kita memahami masalah yang lebih mudah untuk melihat penyelesaian.

Kini apabila hujan atau apabila anda air rumput anda, titisan air mula rendam ke dalam tanah. Bagi kebanyakan rumput, bergantung kepada struktur tanah, air akan menembusi ke kedalaman kira-kira enam inci. Masalahnya ialah bahawa tanah liat sangat padat dan kerana air tidak mampu menembusi zarah-zarah tanah yang berat, ia cuba untuk pergi di sekitar (laluan yang kurang rintangan). Apa anda berakhir dengan adalah air larian dan puddles. Yang terbaik, kita boleh berharap untuk mendapat 2-3 in. daripada penembusan. Apa yang perlu kita lakukan adalah mencari jalan untuk membolehkan air untuk masuk jauh ke dalam tanah. Penyelesaian adalah untuk mencipta laluan oksigen melalui tanah dan entah bagaimana membenarkan zarah-zarah tanah untuk menyerap air.

Terdapat pendingin tanah yang akan melakukan semua itu dan lebih banyak. Terlebih dahulu Izinkan saya menjelaskan saya kunci kepada kesihatan tanah. Ini adalah kunci asas untuk mewujudkan tanah yang baik dari mana-mana jenis struktur tanah. Kekunci akan membantu tanpa mengira keadaan tanah anda seperti berikut: Tanah berpasir, tanah liat, hardpan, tanah yang berbatu, kekurangan nutrien mana-mana tanah, tanah yang terlalu beralkali atau tanah terlalu berasid. Jika anda mencipta persekitaran di mana terdapat unsur-unsur yang enam ini, anda akan mempunyai tanah yang baik kesihatan. Sekarang kita hanya bercakap tentang mewujudkan tanah yang sihat, tidak apa yang diperlukan untuk menanam rumput, pokok-pokok atau tumbuhan di tanah. Jelas terdapat unsur-unsur penting yang diperlukan untuk menanam pelbagai jenis tumbuh-tumbuhan, tapi itu untuk masa yang lain. Kekunci untuk kesihatan tanah adalah:

KP dan penstabilan
Aerasi tanah berlaku dengan melepaskan gas oksigen dan hidrogen secara serentak dari molekul air. Tanah maka bermula untuk menstabilkan dengan mengambil perubahan struktur antara zarah-zarah tanah untuk membenarkan untuk persekitaran yang lebih kaya dengan pelbagai nutrien.
Penembusan air
Tanah memerlukan perubahan struktur, membenarkan penembusan air yang lebih mendalam. Ini membolehkan akar-akar tumbuhan yang lebih mendalam dan peningkatan penggunaan air yang disimpan untuk jangka masa yang lebih lama.
pH Neutralization
Melalui pelepasan oksigen dan hidrogen pH tanah anda akan meneutralkan, yang akan membantu tumbuh-tumbuhan untuk mengambil baja dan nutrien.
Rangsangan elektrik
Elektrolit yang mempunyai keupayaan untuk menambah jumlah tenaga elektrik yang betul untuk tanah untuk merangsang pertumbuhan tanaman secara berterusan.
Penghapusan bahan kimia
Menghapuskan garam yang ketinggalan di rumput anda dari penggunaan baja kimia. Jika tidak dihapuskan, garam ini boleh membakar akar tumbuh-tumbuhan dan menyebabkan tekanan.
Protein Pendaraban
Dengan penambahan protein organik, kita boleh memaksa satu perubahan alam sekitar di tanah. Mendarabkan rantaian asid amino akan membuat protein dan bakteria baik. Ini membolehkan nutrien mikro yang sedia ada akan digunakan oleh rumput, pokok dan pokok renek yang menjadikan mereka lebih kuat dan sihat.

Biar saya memudahkan… Biasanya apabila anda air atau hujan, air akan pergi di sekitar zarah tanah atau ia akan hanya berjalan. Ini adalah kerana molekul air biasanya tidak mengikat dengan zarah-zarah tanah. Kami dingin tanah mengandungi isotop yang berlaku secara semulajadi yang tentera air molekul untuk mengikat dengan zarah-zarah tanah. Kerana zarah-zarah yang menyerap air mereka mengembangkan dan apabila air tersejat mereka kontrak. Pengembangan dan pengecutan ini membolehkan saluran udara untuk membentuk, air untuk menembusi jauh ke dalam tanah. Kerana zarah-zarah ini menyerap air tawar, mereka melepaskan oksigen dan hidrogen pada masa yang sama, sekali gus membolehkan tanah anda untuk meneutralkan pH. Sekarang bahawa kita telah membina saluran oksigen, kita selesai kerja dengan mengisi mereka dengan rantaian hidup asid amino yang membina bakteria baik untuk menstabilkan tanah dan membuka saluran ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *