Kulup yang terlalu ketat untuk seks? Regangan kulup Kinder cara lebih baik dan lembut

Kulup yang terlalu ketat untuk seks? Regangan kulup Kinder cara lebih baik dan lembut

Trend semasa Kesihatan Urologi lelaki beralih dari berkhatan, dan kebanyakan lelaki yang berukur laporan sensitiviti zakar yang lebih besar daripada rakan-rakan mereka yang circumcised. Namun, ada sisi lain kepada isu ini: peratusan yang signifikan daripada lelaki yang tidak berkhatan pada kelahiran mencari kulup mereka yang terlalu ketat untuk menarik balik sepenuhnya, membuat melancap yang menyakitkan dan hubungan seks hampir mustahil.

Walaupun berkhatan dewasa boleh membantu untuk mengurangkan masalah ini, ia bukanlah jawapan sahaja dan pembedahan boleh menyebabkan komplikasi yang teruk. Daripada kehilangan sensitiviti zakar risiko melalui penuh berkhatan, regangan kulup yang menggunakan pelembab dan kombinasi zakar khusus vitamin dan mineral dalam tempoh masa yang boleh menyelesaikan isu perlahan-lahan dan berkesan.

Tahu tanda-tanda phimosis

Phimosis boleh mudah dikesan pada lelaki semasa remaja awal, walaupun keadaan biasanya tidak dikesan sehingga lelaki yang lebih tua, terutamanya kerana kebanyakan remaja yang enggan untuk bercakap dengan ibu bapa atau pengamal penjagaan kesihatan tentang isu-isu seksual. Phimosis biasanya dikesan apabila kulup zakar jadi ketat bahawa ia tidak boleh ditarik sepenuhnya ke atas kelenjar, atau apabila ia menyebabkan kesakitan untuk berbuat demikian.

Tanpa keupayaan untuk menarik balik kulup yang sepenuhnya, ia adalah mustahil untuk membersihkan kawasan itu benar-benar, membenarkan bakteria untuk membangunkan dan menyebabkan risiko jangkitan, serta bau yang tidak menyenangkan. Di samping itu, seperti mana-mana lelaki dengan kulup ketat yang boleh menjadi saksi, melancap juga boleh prohibitively menyakitkan, dan terlibat dalam seks secara amnya daripada soalan.

Phimosis merawat di rumah

Walaupun pembedahan adalah salah satu pilihan untuk mempertimbangkan, ini boleh menyakitkan dan membawa risiko kesan sampingan. Ramai lelaki yang berukur yang enggan untuk mempunyai kulup yang dialih keluar, kerana ini boleh mengakibatkan kerugian dramatik sensitiviti dalam kelenjar. Walau bagaimanapun, dengan bekerja kulup itu perlahan-lahan sepanjang tempoh masa – biasanya beberapa minggu, ia boleh diregangkan dan undur tanpa memotong.

Lelaki yang memilih untuk cuba ini perlu meneruskan sangat berhati-hati untuk mengelakkan kecederaan. Kulup yang merawat dan sekitar kawasan pelembab semulajadi, mineral dan vitamin yang penyembuhan adalah satu bahagian penting dalam proses ini untuk mengelakkan kerosakan pada kulit yang boleh membuat tambahan masalah zakar. Walaupun terdapat sebilangan alat-alat di pasaran yang diiklankan sebagai penyelesaian kulup-regangan, adalah lebih baik untuk berunding dengan pakar penjagaan kesihatan sebelum cuba untuk menggunakan apa-apa selain regangan manual yang lembut untuk menarik balik kulup tersebut.

Akan menarik balik kulup yang menyebabkan kehilangan sensitiviti zakar?

Walaupun lelaki yang dipengaruhi oleh phimosis sering mendapati bahawa kelenjar hyper-sensitif, ia dapat difahami akan bimbang bahawa penarikan balik yang lengkap daripada kulup yang mungkin mempunyai kesan yang bertentangan dan menyebabkan kehilangan sensasi di kawasan. Tetapi sokongan nada dan saraf tisu kesihatan kulit dengan kombinasi bahan-bahan berkhasiat yang betul boleh mengurangkan risiko kehilangan sensasi zakar.

Bagaimana nutrien yang betul boleh membantu meringankan phimosis sambil mengekalkan suppleness semulajadi dan kelembapan kulit:

Semasa menarik balik kulup tersebut, serta selepas itu, zakar kulit boleh mendapat manfaat daripada pelbagai nutrien. Vitamin A, sebagai contoh, dikenali kerana sifat-sifat Penyembuhan, membantu untuk mengelakkan parut dan memakai tisu derma dan mengekalkan kulit yang lembut dan halus. Vitamin C dan D untuk membantu menggalakkan pesat Penyembuhan, manakala pelembab semulajadi seperti mentega shea dan vitamin E mengekalkan penghidratan kulit dan membantu untuk mengelakkan terkoyak. Formula Kesihatan zakar yang direka khas yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) mengandungi kombinasi vitamin, antioksidan dan pelembab semulajadi ini boleh membantu untuk mengaktifkan balik kulup tersebut, serta mengekalkan kulit semulajadi sensitiviti apabila kelenjar terdedah sepenuhnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *