Kulup penyelesaian sakit – memahami Frenulum Breve

Kulup penyelesaian sakit – memahami Frenulum Breve

Kebanyakan lelaki yang bertanya tentang frenulum mereka dijangka bersih tiada lebih daripada tatapan kosong; Walaupun band ini kecil daging mungkin bahagian yang paling sensitif daripada Anatomi lelaki, lelaki mungkin walaupun tidak terutamanya sedar kewujudannya, melainkan berlakunya sesuatu yang tidak salah, dan/mengakibatkan kesakitan kulup atau berdarah. Dalam kebanyakan kes, kecederaan pada tisu halus ini adalah hasil daripada satu keadaan yang dipanggil frenulum breve, yang bermakna secara literal “pendek bowstring.”

Mujurlah, masalah ini boleh diperbetulkan agak mudah oleh yang pakar Urologi yang biasa dengan keadaan tersebut. Selepas prosedur, penjagaan zakar pendekatan yang betul yang boleh mempercepatkan penyembuhan dan membantu untuk memulihkan sensasi yang menyeronokkan.

Apakah frenulum, betul-betul?
Di bawah kulup itu adalah sebuah band yang nipis kulit yang menyertai dalam kulup ke kelenjar; ianya seakan-akan kepada tisu di bawah lidah. Kugiran ini tisu yang dikenali sebagai frenulum, walaupun lelaki lebih cenderung untuk menjadi biasa dengan istilah “banjo rentetan” dalam merujuk kepada bahagian Anatomi lelaki.

Bagaimana untuk tahu jika frenulum yang terlalu pendek
Kebanyakan lelaki tidak walaupun notis frenulum, walaupun ia bertanggungjawab untuk sebahagian besar daripada sensasi menyeronokkan mereka merasakan semasa seks. Walau bagaimanapun, lelaki yang mempunyai frenulum lebih pendek daripada biasa yang mungkin mengalami masalah berikut:

• Ketidakupayaan untuk menarik balik kulup yang sepenuhnya atau kulup yang itu dengan serta-merta Berguling kembali kelenjar apabila ditarik.

• Sakit semasa persetubuhan atau Pelancapan.

• Terkoyak daripada frenulum, terutamanya semasa persetubuhan.

Ramai lelaki mula sedar bahawa mereka mempunyai frenulum breve apabila mereka melakukan hubungan seks buat pertama kalinya dan mengalami sakit pada penembusan. Walaupun kesakitan mungkin berlaku semasa melancap, ramai lelaki secara automatik menyesuaikan teknik mereka supaya kawasan itu tidak terjejas. Walau bagaimanapun, semasa penembusan, kulup itu boleh ditarik balik sepenuhnya, mengakibatkan kesakitan atau bahkan menyebabkan frenulum untuk snap.

Apabila ini berlaku, ia adalah satu perkara biasa bagi lelaki untuk menunggu tisu terkoyak untuk sembuh dengan sendiri; Walau bagaimanapun, ini bukanlah semestinya idea yang baik, seperti tisu parut yang boleh membentuk yang lebih terdedah kepada terkoyak daripada tisu yang asal, yang membawa kepada risiko yang lebih besar daripada terkoyak di masa hadapan.

Frenulum breve merawat
Sebelum ini, berkhatan penuh telah prosedur yang disyorkan untuk membetulkan frenulum breve. Walau bagaimanapun, satu prosedur kecil yang dikenali sebagai frenuloplasty, di mana frenulum yang dipotong dan ditambah dengan tamparan tambahan kulit, semakin popular dan mempunyai keputusan yang baik. Kebanyakan lelaki yang menjalani frenuloplasty mengalami pemulihan penuh, dan sakit berkaitan persetubuhan digantikan dengan keseronokan, dengan tiada kebimbangan ialah atau terkoyak tisu penghubung.

Dalam kebanyakan kes, parut dari pembedahan adalah kecil dan tidak dapat dilihat oleh sesiapa kecuali pemilik zakar; parut boleh dikurangkan dengan penggunaan krim yang mengandungi vitamin E dan A selepas sutures dan incisi sembuh.

Mengambil berat untuk post-op zakar
Berikutan frenuloplasty, kebanyakan lelaki akan dapat kembali ke aktiviti-aktiviti biasa yang mereka, selain berehat dari aktiviti seksual manakala menyembuhkan tisu yang terjejas. Lelaki harus mengikuti arahan pakar bedah mereka berhati-hati dari segi pembersihan kawasan bandages yang berubah-ubah, serta membolehkan banyak masa untuk penyembuhan sebelum melompat kembali ke dalam tindakan. Menggunakan formula Kesihatan zakar yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) mengandungi vitamin A, C dan E, yang mempunyai kulit yang kuat dan tisu pembangunan hartanah, boleh membantu untuk menjaga kulit zakar lembut dan licin dan menggalakkan pembentukan tisu baru yang sihat. Di samping itu, pelembab seperti mentega shea adalah cara semulajadi untuk memastikan kulup yang lembut dan responsif dan untuk membantu mengelakkan Tangisan kecil dan retak yang sering berlaku kerana kulit terbentang atas kepala zakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *