Kulit zakar yang mentah, merah – 5 penyelesaian bagi masalah yang menyakitkan

Kulit zakar yang mentah, merah – 5 penyelesaian bagi masalah yang menyakitkan

Bagi orang-orang yang mengharapkan sedikit bilik tidur Gimnastik, penemuan kulit zakar yang sakit, merah datang sebagai mengecewakan utama. Tiada jumlah minyak pelincir atau losyen boleh mengurangkan kesakitan dan pembakaran yang boleh berlaku jika dia memilih untuk teruskan seperti yang dirancang, dan cuba untuk mengabaikan masalah hanya cenderung menjadikan ia lebih teruk lagi mengakibatkan tempoh pemulihan yang panjang dan lebih tidak menyenangkan.

Manakala lelaki yang mengalami kerengsaan mungkin perlu menghadapi kenyataan bahawa furlough yang adalah satu-satunya pilihan, dengan penjagaan zakar yang betul-betul, ia mungkin untuk kelajuan masa Penyembuhan, mengembalikan kulit normal dan malah melindungi lagi gangguan dan kecederaan. Beberapa penyelesaian yang paling berkesan untuk melegakan kulit zakar yang mentah, merah adalah seperti yang dinyatakan di sini. Lelaki dengan masalah yang berterusan, buka kudis dan kulit yang tidak sembuh perlu berunding dengan profesional perubatan terlatih untuk menentukan punca-punca asas masalah.

Memohon memampatkan sejuk
Apabila berlaku kerengsaan, perintah Kumpulan perniagaan yang pertama adalah untuk mengurangkan sensasi menyakitkan. Sebelum mengambil sebarang tindakan yang lain, ia adalah idea yang baik untuk mencuci kawasan tersebut dengan berhati-hati dengan pembersihan yang ringan, dan bilas dengan teliti untuk memastikan bahawa mana-mana yang tidak sihat seperti bahan kimia daripada kondom atau lubes dikeluarkan. Kemudian, memohon compress yang diperbuat daripada kain yang direndam dalam air sejuk untuk 15 minit atau lebih boleh membantu untuk mengurangkan kesakitan dan menurunkan bengkak mana-mana.

Pembersih, pelembab dan lubes yang berubah-ubah
Kesilapan biasa yang lelaki membuat apabila kulit jengkel adalah untuk menggunakan losyen badan, berharap bahawa pelembab yang akan melegakan kulit dan mengurangkan kesakitan. Manakala sesetengah losyen badan mungkin baik untuk ini, ramai di antara mereka mengandungi bahan kimia wangian dan pewarna yang sebenarnya boleh merengsakan zakar kulit lagi dan membuat masalah menjadi lebih teruk.

Begitu juga, sabun dan minyak pelincir peribadi walaupun banyak mengandungi bahan kimia yang boleh memberi kesan buruk pada kulit yang sensitif. Berubah kepada yang Pembersih semulajadi, menggunakan lubes semulajadi berasaskan air dan melekat pelembab yang bertujuan untuk zakar yang disyorkan. Dengan mengelakkan perengsa kimia, lelaki boleh mengelakkan tambahan kerengsaan serta membolehkan kulit untuk pulih.

Membiarkan ia bernafas
Kulit perlu nafas untuk sembuh. Menggunakan Seluar dalam yang diperbuat daripada fabrik yang bernafas seperti kapas dan menahan diri dari memakai pakaian yang ketat boleh mempercepatkan dalam proses penyembuhan, serta menghalang geseran daripada pakaian yang boleh memburukkan lagi masalah.

Mengelakkan susu getah
Lelaki yang mengalami kerengsaan yang kerap dan kesakitan selepas menggunakan kondom yang boleh membangunkan sensitiviti terhadap susu getah; ini boleh berlaku walaupun di kalangan lelaki yang mempunyai isu-isu lateks yang sebelumnya tiada. Kondom juga diperbuat daripada bahan-bahan gantian; ini boleh membantu untuk mengurangkan kejadian kulit zakar yang mentah dan reddened.

Menggunakan krim Kesihatan zakar yang
Kulit zakar yang mentah dan reddened sekadar keperluan masa apabila ia datang untuk penyembuhan. Kerana dengan seluruh badan, nutrien yang betul adalah penting untuk mengambil semula kerosakan tisu, mencegah toughening kulit dan melindungi kawasan ini dari kecederaan lagi. Zakar semulajadi untuk pelembab krim (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) seperti mentega shea, digabungkan dengan kulit-protectant nutrien seperti vitamin A, C, D dan E, boleh mempercepatkan pembentukan tisu yang baru, membantu untuk mencegah over-keratinization (penubuhan kelepuhan), dan meningkatkan kualiti pelembap semulajadi kulit untuk mengurangkan kesan geseran dan membantu untuk mengelakkan kerengsaan tambahan. Ia adalah penting untuk diingat, bagaimanapun, bahawa tiada losyen, krim atau salap harus digunakan untuk membuka kudis atau luka; kecederaan jenis ini perlu dilihat oleh doktor untuk rawatan sewajarnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *