Kuku kulat maklumat: Asal, fakta-fakta dan rawatan.

Kuku kulat maklumat: Asal, fakta-fakta dan rawatan.

Kuku kulat adalah sesuatu yang kebanyakan orang tahu sedikit tentang. Meskipun semua yang pelbagai iklan dan menunjukkan pada kulat kuku, ramai di antara kita masih mempunyai sedikit pengetahuan mengenainya. Onychomycosis adalah istilah perubatan yang digunakan untuk menggambarkan jangkitan kulat kuku. Ianya juga dikenali sebagai kulat kuku jari kaki, kenapa ia dipanggil ini?
Penyelidikan telah membawa kepada kesimpulan bahawa semasa kulat kuku tidak luar biasa, ia adalah lebih biasa bagi jangkitan dalam toenails ini. Seperti yang diperkatakan semebul ini amat jarang sekali akan mendapat kulat kuku. Kajian ini menganggarkan bahawa dua belas peratus rakyat Amerika telah mengalami kulat kuku dan ia lebih umum yang lebih tua yang mereka dapatkan. Anda meningkatkan peluang untuk mendapatkan kuku kulat pada umur 40 dan seterusnya. Apa yang kebanyakan orang memakai “t tahu adalah jangkitan kulat kuku tidak berkaitan dengan kebersihan anda. Terdapat banyak faktor-faktor dan tempat-tempat yang terlibat dalam mendapat jangkitan.
Kuku kulat ini berpunca daripada keturunan, seperti banyak lain-lain bentuk Bala. Ia muncul untuk berjalan di Keluarga, jadi itu adalah fakta. Dalam sesetengah kes, jangkitan kuku adalah tidak dapat dielakkan terutamanya dalam orang-orang yang akan dijangkiti melalui hubungan Kelamin-terjejas selepas sesuatu penyakit atau ubat-ubatan. Orang-orang yang menghidap aids dan menerima pemindahan dan perlukan rawatan kanser boleh berisiko.
Kes-kes tertentu kulat kuku boleh diubati dengan ubat-ubat over-the-counter. Anda perlu menyusun semua produk untuk mengetahui kerja-kerja yang satu dan jangan salah satu daripada masalah utama dengan produk-produk di luar sana. Untuk ini, anda akan perlu pergi itu keras dan mempelajari seberapa banyak yang anda boleh tentang produk-produk ini.
Dalam keadaan yang amat sukar, doktor anda mungkin memberikan anda preskripsi bagi ubat-ubatan lisan yang akan menyelesaikan masalah. Dalam kes-kes yang melampau, doktor mungkin membuang kuku, kuku keseluruhan untuk membantu dalam rawatan kulat kuku atau bahagian yang dijangkiti. Ini hanya boleh menjadi penyelesaian sementara untuk jangkitan yang hanya melayani tanda-tanda semasa. Secara semula jadi, sesetengah orang mungkin ingin mencari rawatan lain kerana masa yang diambil dalam kuku jari kaki tumbuh kembali adalah sangat lama.
Terdapat berita positif tentang kulat kuku, sejak jika anda memilikinya, ia boleh menjadi mendapat membuangnya dengan cepat. Terdapat langkah-langkah yang anda boleh ambil untuk mengelakkan jangkitan atau mendapatkan itu lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *