Kucing gemuk yang berkemungkinan mempunyai banyak masalah kesihatan dan A mengurangkan jangka hayat

Kucing gemuk yang berkemungkinan mempunyai banyak masalah kesihatan dan A mengurangkan jangka hayat

kucing gemuk gemuk kucing, kucing Kesihatan, masalah kesihatan kucing, kucing, kucing

Bilangan kucing obes meningkat pada kadar yang cepat. Kucing yang gemuk adalah lebih cenderung mengalami masalah kesihatan daripada kucing yang berat badan yang sihat. Artikel ini menyenaraikan masalah kesihatan utama yang muka kucing yang gemuk, dan memberitahu anda bagaimana anda boleh menyemak jika kucing anda adalah berlebihan berat badan.

Sebahagian daripada masalah kesihatan kucing yang paling biasa yang dihadapi kucing gemuk ialah:

Masalah jantung:
Tekanan pada jantung dan tersumbat saluran darah boleh menyebabkan kegagalan jantung atau serangan jantung.

Masalah paru-paru:
Tambahan lemak di dada menghalang perkembangan paru-paru yang betul, jadi kucing mendapat daripada nafas dengan mudah. Paru-paru
jangkitan seperti bronkitis akan lebih cenderung untuk membangunkan.

Rangka masalah:
Berat tambahan rangka kucing telah menjalankan mengambil tol. Sendi-sendi kaku, masalah belakang dan arthritis boleh akhirnya berkembang.

Kencing manis:
Dalam badan kucing tidak mampu menampung semua makanan berlebihan, jadi dengan gula dalam darah meningkat. Jika ini tidak dikawal, ia mungkin memerlukan suntikan insulin.

Masalah hati:
Mendapan lemak pada hati kucing boleh menyebabkan kegagalan hati untuk membangunkan.

Masalah air kencing:
Jangkitan saluran kencing adalah lebih cenderung berlaku pada kucing yang gemuk berbanding yang sihat, kerana kucing obes yang tidak boleh menyimpan punggung Nya bersih dengan membasuh-kerana dia tidak boleh mencapai ia.

Sistem imun yang lemah:
Kucing gemuk adalah kurang mampu untuk melawan jangkitan daripada rakan-rakan mereka yang sihat.

Di samping itu, memberi Anestetik kepada kucing gemuk adalah lebih berisiko berbanding dengan kucing berat badan yang sihat. Diagnosis penyakit adalah lebih sukar kerana lemak tambahan menghalang pemeriksaan doktor haiwan itu.

Apakah maksud semua ini untuk kucing yang gemuk? Kualiti hidup yang lebih rendah dan jangka hayat yang dipendekkan. Bagi pemilik, antara lain, ia bermaksud haiwan jauh lebih tinggi Bil.

Jika anda berfikir bahawa kucing anda mungkin berlebihan berat badan, tetapi anda tidak pasti, Lihatlah dia dari atas. Anda harus dapat melihat pinggang yang di bawah rusuk Nya. Jika dia berambut panjang, anda mungkin tidak dapat melihatnya, tetapi anda dapat rasa. Juga, anda harus dapat merasa rusuk Nya.

Jika kucing anda adalah berlebihan berat badan, ia adalah dalam dan minat anda untuk mendapatkan dia kembali ke saiz yang sihat. Anda harus melawat vet anda terlebih dahulu, yang akan menasihati anda tentang rejim diet dan pemakanan yang terbaik untuknya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *