Kuat tulang dan tekanan darah yang lebih rendah dari buah-buahan kering Andainya

Kuat tulang dan tekanan darah yang lebih rendah dari buah-buahan kering Andainya

Buah-buahan kering Andainya adalah makanan hebat kalium yang tinggi, mempunyai salah satu daripada kepekatan tertinggi mana-mana Kumpulan makanan. Makanan dengan jumlah yang besar kalium mengurangkan penipisan yang dilihat dalam penuaan tulang, berkhidmat untuk melindungi terhadap osteoporosis. Pada masa yang sama hipertensi dikurangkan, membantu mengelakkan angin ahmar dan penyakit jantung. Banyak buah-buahan yang mempunyai jumlah yang baik kalium di dalamnya. Jika dikeringkan, kalium dalam buah-buahan kepada, kelengkapan sesiapa memakannya dengan kalium yang jauh lebih dalam jumlah yang sama daripada buah-buahan.

Tetapi, anda perlu berhati-hati. Hanya berapa buah ditukar kepada buah-buahan kering Andainya perkara-perkara. Beberapa buah-buahan yang dijual seperti buah-buahan kering Andainya akan telah diterapkan dengan cecair yang tepu dengan sukrosa, dan sesetengah akan telah direndam dan disalut dengan sukrosa untuk membuat buah candied. Buah-buahan kering Andainya yang terbaik adalah mereka yang dikeringkan secara tradisional atau konvensional dengan meletakkan mereka di bawah matahari atau dehydrator. Pembekuan pengeringan adalah satu lagi cara baik yang mengekalkan kalium, dan tidak mengganggu gula, mikronutrien atau makronutrien. Buah-buahan tertentu adalah dibekukan dan selepas itu diletakkan di dalam sebuah dewan vakum. Seperti buah-buahan yang dipanaskan, air adalah diambil semasa buah masih beku.

Buah-buahan yang dijaga dengan cara tersebut adalah jenis yang telah wujud selama beribu tahun seperti buah-buahan kering Andainya – aprikot, prunes, raisins, tarikh, dan Rajah. Ada yang baru tambahan kepada keluarga buah-buahan kering Andainya disuntik dengan sukrosa atau telah pala, dan akan terdiri daripada banyak tinggi gula tumpuan yang. Mengesahkan kandungan gula dalam bentuk “buahan kering Andainya” untuk mengelakkan terlalu banyak gula. Lazim, cranberries, Strawberi, ceri, dan blueberry diterapkan dengan sirap sukrosa, dan nenas biasa pala. Jenis buah-buahan sering mempunyai kalium ditolak dan tidak dimasukkan dengan makanan kalium yang tinggi.

Walaupun buah-buahan ini selalunya mempunyai tahap gula yang agak tinggi, Semua buah-buahan kering yang secara tradisinya telah rendah untuk Indeks glisemik yang sederhana. Ia bermula dari 29 epal kering dan mempelam kering hingga setinggi 62 bagi indeks glisemik tarikh. Ini bermakna bahawa mendapat gula ke dalam aliran darah lebih perlahan-lahan, dan ia dijangka tidak seperti menghasilkan satu rangsangan besar dalam glukosa darah. Bahawa penyerapan gula adalah disebabkan oleh gula yang berada dalam bentuk terikat yang lebih banyak daripada yang berkaitan dengan makanan yang diproses.

Sedikit gula yang terikat dalam serat atau molekul-molekul lain di dalam buah-buahan. Apabila gentian itu jenis yang larut, ia akan membantu untuk retard penyakit vaskular. Apabila gentian tidak larut, ia boleh membantu dengan menggerakkan makanan sepanjang usus, mengurangkan pengumpulan sisa penghadaman yang memudaratkan, jadi dalam lapisan usus besar kurang tertakluk kepadanya.

Hasil buah-buahan yang mempunyai apa-apa keadaan yang yang pekat adalah vitamin dan fitokimia yang melawan radikal bebas yang banyak. Mereka sedang menambah senjata terhadap penyakit jantung dan pelbagai bentuk kanser yang terdapat begitu banyak kurang kerap dalam orang-orang yang makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran yang makanan kalium yang tinggi.

Kelebihan tambahan mengenai nilai pemakanan yang pekat dalam jumlah yang kecil adalah bahawa anda boleh mengambil makanan bersama-sama hanya kira-kira di mana-mana dan ia tidak akan merosakkan. Terdapat tiada keperluan untuk penyejukan atau pengurusan yang luar biasa. Anda boleh mempunyai banyak khasiat dengan beban yang sangat sedikit. Sama ada anda menikmati trek yang, atau stor yang melanjutkan perjalanan anda mampu mempunyai nutrien anda bersama-sama dengan anda untuk segera menambah lagi kekuatan anda membeli-belah. Ianya berguna dan berkhasiat. Ia adalah kombinasi yang indah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *