Kuasa serbuk daun Moringa

Kuasa serbuk daun Moringa

Ada keraguan bahawa daun Moringa pokok yang tulen adalah sumber manfaat kesihatan yang luar biasa. Ia adalah muktamad, semulajadi, organik, tenaga dan ketahanan kesihatan tambahan. Terdapat banyak kajian yang menghuraikan faedah ini dan daun moringa tulen, serbuk, adalah bahagian yang paling loji.

Di India kuno tradisi Perubatan ayurveda tapak 300 penyakit yang dirawat dengan daun-daun pokok Moringa. Gram bagi gram, daun Moringa mengandungi:

7 kali dalam vitamin C dalam buah oren

4 kali kalsium dalam susu

4 kali dalam vitamin A dalam lobak merah

2 kali protein dalam susu

3 kali kalium dalam pisang

Daun pokok moringa adalah organik dan benar-benar selamat. Terdapat tiada kesan sampingan yang diketahui. Memang cukup lembut untuk diberikan kepada bayi di Afrika untuk mengatasi malnourishment. Ia adalah salah satu Tempahan rahsia prestasi meningkatkan produk-produk yang diambil oleh atlet hari yang inges mega-dos yang membantu mereka dari segi fizikal dan mental. Ianya bagus untuk rakyat semua peringkat umur, terutamanya oldsters yang kehilangan kecergasan mereka.

Walaupun tidak ada rujukan kepada pokok Moringa yang kembali beberapa ribu tahun, dan Pertubuhan Kesihatan Sedunia telah menuntut dan menggunakan loji selama empat puluh tahun sebagai penambah Kesihatan kos rendah di negara-negara miskin di seluruh dunia, ada sebab mengapa daun moringa yang masih agak tidak diketahui.

Semua bentuk vitamin, mineral dan makanan tambahan Kesihatan adalah perniagaan yang besar. Jika anda adalah syarikat yang menjual beratus-ratus produk pemakanan, mengapa anda menjual satu produk yang boleh berpotensi merosakkan keluar semua lain-lain produk anda! Ini akan berlaku untuk farmaseutikal
industri juga. Industri-industri ini dengan belanjawan pemasaran yang besar, akan agak umum awam tinggalan jahil tentang daun moringa.

Menenangkan Moringa membantu tekanan darah yang lebih rendah dan merupakan satu bantuan tidur. Kesannya detoxifying mungkin datang daripada Moringa di keupayaan untuk membersihkan air. Moringa bertindak sebagai coagulant yang melampirkan dirinya ke bahan-bahan merbahaya dan bakteria. Ia dipercayai bahawa proses ini berlaku di dalam badan juga.

Hasilnya adalah tenaga berpanjangan tanpa hiperaktiviti, sistem saraf pada rehat, sistem darah yang tidak di bawah tekanan, dan sistem kelenjar dan hormon dalam kira-kira. Berikut adalah beberapa kegunaan seluruh dunia bagi daun Moringa hebat:
Detoksifikasi – kajian telah menunjukkan keupayaan Moringa di untuk membuang bahan-bahan berbahaya daripada air.

Antibiotik – Moringa digunakan sebagai rawatan topikal untuk jangkitan yang kecil. Sifatnya antibiotik dikenal pasti sebagai Pterygospermin, kompaun bakteria dan fungicidal. Kajian telah menunjukkan adalah cabutan agueous diperbuat daripada biji
sama-sama berkesan terhadap kulit yang menjangkiti bakteria Staphylococcus aureus sebagai Neomycin antibiotik.

Rawatan kulit – Moringa mempunyai manfaat penyembuhan yang hebat untuk kulit, menyembuhkan luka, scrapes, kudis, ruam serta keretakan dan lain-lain tanda-tanda penuaan.

Kencing manis – cabutan dari daun Moringa telah terbukti efektif dalam mengurangkan tahap gula dalam darah dalam masa 3 jam selepas ditelan, walaupun kurang berkesan daripada ubat kepada pengasingan hipeglisemik standard, glibenclamide. Kesan meningkat dengan dos yang lebih besar.

Cara yang paling popular menggunakan Moringa adalah seperti teh atau satu rempah dalam masakan. Tetapi cara yang paling untuk bagi melalui kapsul yang mudah didapati di internet dengan mencari di bawah “Kapsul daun Moringa pokok.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *