Kuasa penyembuhan batu Semi-Precious

Kuasa penyembuhan batu Semi-Precious

Penyembuhan dengan batu-batu semulajadi adalah satu amalan yang disusur kembali kepada beberapa abad yang lalu, dan ada masih orang-orang yang percaya kepada kuasa penyembuhan batu-batu berharga dan semi-precious dan logam. Penyelidikan moden dalam catatan penyakit reumatik tidak menyokong kepercayaan bahawa emas mungkin menghalang artritis reumatoid, suatu dapatan yang ditemui selepas belajar pesakit dengan penyakit dan membandingkan perkembangan di jari-jari yang sentiasa memakai cincin emas ke jari dibiarkan terdedah selama ini. Kajian mendapati bahawa penyakit itu telah tidak berkembang seperti yang teruk pada sendi jari-jari yang memakai cincin emas.

Walaupun ramai orang memilih barang-barang kemas yang berdasarkan kecantikan dan rayuan peribadi sahaja, beberapa memilih batu-batu semi-precious yang tertentu bagi kuasa holistik mereka denagan. Kebanyakannya diamalkan sebagai sebahagian daripada sistem kepercayaan Metafizik dan Astrologi, Terdapat banyak batu yang berasal dari bumi ibu yang difikirkan mempunyai kesan fizikal dan emosi pada badan. Hal ini terutama berlaku dalam birthstones yang diperuntukkan mengikut bulan dan biasanya sesuai untuk menyokong tanda-tanda zodiak. Di antara kuasa-kuasa birthstones dan batu-batu lain semi-precious dipercayai boleh dikaitkan dengan warna mereka.

Garnet, birthstone Januari, adalah batu semi-precious dikatakan Janakan semula dan memberikan kesihatan jantung disamping meningkatkan seksualiti. Terdapat beberapa jenis garnet, termasuk andradite, rhodolite, dan almandite, yang berbeza di bawah naungan dan keamatan merah, dengan beberapa muncul sebagai hijau, kuning, dan hampir hitam dalam warna. Merah adalah warna yang paling popular.

Amethyst merupakan birthstone tradisional Februari. Amethyst dikaitkan dengan perubahan dan dianggapkan mempunyai sifat-sifat yang menenangkan. Ia, bersama-sama dengan aventurine, dipercayai untuk menyekat kebimbangan dan melegakan tekanan. Banyak batu yang lain, termasuk agate dan batu karang, yang juga dikenali sebagai batu yang membantu menyembuhkan emosi. Begitu juga, tradisional birthstone Mac, akuamarin, adalah sebuah batu yang terkenal mempunyai kesan yang menenangkan minda. Jejak adalah pilihan yang popular dalam perhiasan kerana sifat simbolik warna biru.

Birthstone tradisional April di adalah di diamond dan, walaupun batu berharga, telah digunakan berabad-abad yang lalu sebagai satu cara untuk menarik keluar racun. Berlian diklasifikasikan oleh warna, daripada tak berwarna untuk berwarna. Berlian gelap mencerminkan tahap kuning yang boleh maju ke tint yang keperangan dengan masa yang tertentu. Mei adalah bulan yang lain dengan satu birthstone tradisional yang menjadi batu permata yang berharga, emerald yang. Emerald sepadan dengan tanda zodiak Taurus, menjawab juga garnet, agate dan di diamond. Di Julai birthstone adalah ruby, batu permata berharga yang lain. Juga merah seperti di garnet, ruby yang dipercayai untuk menyediakan kuasa penyembuhan untuk jantung. Emerald, batu permata hijau, melambangkan pembaharuan kehidupan. Batu-batu yang semi-Precious dalam hijau termasuk malachite, gaspeite dan peridot, yang merupakan birthstone tradisional Ogos.

Beberapa batu berharga dan semi-precious dapat mencerminkan warna-warna yang berbeza bergantung kepada jenis mereka. Sebagai contoh, sapphire, yang secara tradisinya biru yang mendalam, juga boleh didapati dalam warna-warna yang berbeza-beza biru serta kuning, merah jambu dan putih. Sapphire adalah birthstone tradisional September dan seperti jejak, mempunyai satu simbolisme damai dipercayai menenang dan melegakan tekanan. Semi-Precious batu dengan warna-warna yang berbeza-beza dan kuasa penyembuhan yang sama termasuk turquoise, tradisional birthstone Disember, lapis, dan unakite.

Opal, tradisional birthstone Oktober adalah satu lagi batu semi-precious yang menggambarkan pelbagai warna. Opal dikaitkan dengan penggambaran dan membuat mempunyai penyembuhan kesan ke atas mata. Ia juga adalah satu pilihan yang popular dalam perhiasan, biru, dan terharga dengan keindahannya. Warna terdiri daripada cahaya biru ke hijau, dan bahkan termasuk putih dan hitam.

November birthstone adalah topaz, batu dikaitkan dengan kewarasan dan terkenal kerana kesan penyembuhan yang mereka dikenakan dengan asma, insomnia dan kemurungan. Batu biasa tak berwarna yang mencerminkan hue coklat oren satu, ia juga mungkin emas, peach, hijau dan biru. Merah dan pink yang jarang ditemui dan paling berharga batu topaz.

Sama ada anda memilih barang kemas dengan batu-batu berharga atau semi-precious untuk Kecantikan, warna yang simbolik atau denagan kesan penyembuhan badan dan minda, tahu bahawa seperti bunga, batu-batu itu menggambarkan makna. Memberi barang kemas sebagai hadiah mempunyai makna yang jauh lebih luar batu yang ditetapkan di dalamnya. Hadiah barang kemas boleh melambangkan persahabatan, kasih sayang, kekaguman dan rasa hormat – semua sentimen yang mungkin mempunyai kesan yang berpanjangan terhadap penerima jauh di atas bahawa sifat-sifat penyembuhan atau perlambangan yang berkaitan dengannya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *