Kuasa enzim: untuk penghadaman, penyerapan nutrien dan panjang umur

Kuasa enzim: untuk penghadaman, penyerapan nutrien dan panjang umur

Makan berlebihan atau bolting makanan salah boleh membawa kepada reaksi badan seperti lebihan gas dan asid, kembung dan grogginess. Adakah anda sering mendapati diri anda memerlukan antacid untuk selepas makan sesetengah jenis makanan? Jika anda tahu apa yang saya merujuk ke sini, masalah yang kemungkinan besar disebabkan oleh memakan diet yang diproses atau ke atas makanan yang dimasak.

Makanan jenis ini adalah indigestible, badan anda hanya boleh tidak menghapuskan ia dengan cekap. Indigestible makanan adalah makanan yang telah semua enzim yang berlaku secara semulajadi, dan lain-lain nutrien yang sihat dikeluarkan. Kekurangan enzim dalam makanan ini juga dikenali sebagai makanan didenaturasi. Enzim adalah apa yang menyebabkan buah-buahan jangka, rosak dan reput. Pernah melihat bagaimana marjerin tidak merosakkan atau reput? Enzim tidak hadir, indigestible, tidak baik untuk anda.

Enzim adalah pemangkin yang diperlukan untuk sihat tindak balas kimia di dalam badan. Enzim adalah, amat ringkas, bahan-bahan yang berasaskan protein yang mengikat dengan lain-lain nutrien yang membawa perubahan dalam badan dengan mempercepatkan tugas-tugas seperti makanan hariannya, menyerap nutrien, menyelenggara dan membaiki tisu. Lebih daripada 2,000 enzim yang berbeza memainkan peranan yang aktif dalam penghadaman dan banyak lain penting fungsi tubuh.

Enzim bekerjasama dalam suasana yang harmoni dengan lain-lain nutrien perlu dipanggil co-factors seperti vitamin, mineral, asid lemak, dan fitokimia.
Alam semula jadi sempurna kompleks memerlukan semua pemain pasukan lain untuk hadir atau permainan tidak berlaku. Yang mungkin sebab terbesar mengapa menambahkan vitamin sintetik dan vitamin makanan tidak keseluruhan, atau ditambah dengan pelbagai khasiat lain yang semata-mata tidak berfungsi. Tiada nutrien yang tunggal tanpa yang lain akan menjadi peluru ajaib yang tunggal. Alam semulajadi adalah lebih kompleks daripada ini. Jadi, enzim tanpa co-factors akan mempunyai tiada aktiviti.

Purata diet moden terdiri daripada terlalu banyak kekurangan yang diproses, nutrien, dan makanan yang telah dimasak. Pemanas seluruh makanan di atas 118 darjah F memusnahkan enzim dan nutrien penting lain yang sihat. Satu peraturan yang baik untuk diikuti dalam mendapatkan lebih banyak enzim adalah; mentah sebelum sayur-sayuran yang dimasak, kukus sebelum direbus, poached sebelum rebus, dan masak daging yang jarang berlaku sebelum well-done.

Sesetengah pakar percaya bahawa 80 peratus dari tenaga expended kami masuk ke dalam mencernakan makanan yang tipikal lebih dimasak dan makanan yang diproses. Lebih kami keberatan sistem penghadaman berfungsi 24/7 cuba untuk memecahkan makanan yang, bagi sebahagian besar, indigestible atau akan hanya menjadi sebahagian dihadam. Ini boleh memakan masa hari untuk menghapuskan makan, atau tidak!

Kerana proses ini berterusan, hanya kira-kira 20 peratus daripada tenaga badan ditinggalkan untuk mengendalikan fungsi-fungsi penting yang lain seperti pemikiran, pernafasan, melihat, dan sokongan sistem imun, nama sedikit sahaja. Ia pergi seperti ini… Jika anda ingin kekal sihat, atau mendapatkan lebih sihat, anda mestilah membebaskan lebih banyak anda proses penghadaman dan penyingkiran.

Tidak kira berapa banyak lemak trans, atau berapa banyak gula putih dan tepung, atau apa-apa bahan indigestible lain yang anda boleh inges, badan anda akan cuba untuk memecahkan melalui enzim. Makanan yang mudah pada badan untuk mencerna dan menghapuskan adalah semulajadi seluruh, mentah atau dimasak sedikit. Badan anda tidak akan mahu membuang tenaga pada penghasilan jus penghadaman enzim cukup untuk menjadikan makanan separuh bentuk cara yang boleh digunakan.

Masyarakat moden makan beban trak bebas-makanan yang tidak pernah bertujuan untuk menghasilkan tubuh yang sihat. Kita tahu bahawa kita pula tidak berkembang sebagai satu spesies sepanjang abad-abad yang makan barangan seperti burger, kentang goreng, pizza, adanya dan bir. Sistem penghadaman kita hanya boleh tidak memecahkan bombshells kimia ini. Hal ini tidak mendapat benar-benar dihadamkan, dan tanpa aktiviti enzim, ia akan hanya duduk dalam usus selama-lamanya, membusuk.

Dalam masa beberapa ini bocor daripada usus ke dalam aliran darah seluruh badan sukar. Organ-organ badan yang tidak pernah bertujuan untuk menghapuskan toksin yang cuba untuk berbuat demikian. Organ-organ seperti buah pinggang, paru-paru dan kulit boleh menjadi radang dan berpenyakit cuba untuk menghapuskan sisa toksik dari pemakanan yang tidak dan proses penghadaman yang tidak mencukupi. Malang akibat makanan keseluruhan yang dimasak, atau Diet makanan segera.

Sedar memilih untuk makan sihat termasuk makan lebih banyak makanan dalam bentuk mentah seberapa banyak yang mungkin, atau ringan dimasak. Cuba makan sekurang-kurangnya satu hidangan setiap hari dengan pemikiran ini dalam fikiran, dengan sokongan membantu tubuh dalam proses penghadaman dan penyingkiran yang lebih produktif.

Sebaik-baiknya kita perlu makan 80 peratus makanan kami dengan cara ini, tetapi malangnya yang kemungkinan besar tidak akan berlaku bagi kebanyakan daripada kita. Apa yang boleh anda lakukan untuk menyokong proses ini penting dalam badan anda, dan menyingkirkan mungkin jumlah enap-cemar binaan di saluran usus anda?

Dengan menambahkan dengan produk enzim penghadaman yang baik tambahan yang didapati di mana-mana kedai makanan kesihatan tempatan, anda akan membuat keputusan yang bijak untuk meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan.

Masing-masing dan kita semua boleh mendapat manfaat daripada pengetahuan khas ini, daripada golongan tua kepada anak-anak kecil. Kita perlu meletakkan kembali Apakah tidak dalam makanan kita. Ini adalah jauh lebih murah untuk melakukan daripada lari ke Md tempatan anda, yang tidak pernah belajar banyak tentang enzim di sekolah perubatan, daripada untuk merawat penyakit dengan masking simptom dengan ubat-ubatan.

Mencari tambahan lengkap enzim yang rosak diet manusia yang empat komponen utama:

1. lemak / Lipase
2. protein / Protase
3. karbohidrat / Amylase
4. selulosa atau serat / Cellulase

Ingat untuk mencari akhiran yang ‘ase’ juk kepada nama yang menetapkan ia sebagai satu enzim yang rosak pada komponen tertentu itu.

Enzim tambahan adalah satu penyelesaian yang mudah, pelbagai cabaran-cabaran kesihatan keseluruhan. Jika anda mempunyai seorang doktor yang memberitahu anda bahawa diet anda adalah merosakkan anda dari segi fizikal, dan mengorbankan panjang umur anda, sekiranya ia tidak masuk akal kemudian, bahawa betul makanan dan minuman boleh menjadi untuk memulihkan keadaan fizikal anda, jika hanya anda yang tahu bagaimana? Tidak bergantung kepada kebanyakan doktor untuk mengetahui caranya, kerana mereka telah dilatih untuk menggunakan ubat-ubatan, pembedahan, dan langkah-langkah lain yang mengganggu.

Pelarut apa merupakan elemen sempurna alam semula jadi untuk mencuci dan menjalankan nutrien untuk menyerap mereka, termasuk membawa kaki membina toksik apa-apa ke dalam diri anda? Mengapa tidak lebih daripada air sudah tentu!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *