Kuasa emosi berdasarkan pemikiran

Kuasa emosi berdasarkan pemikiran

Kuasa emosi

Pernah tertanya-tanya di mana fikiran dan perspektif anda pada mana-mana keadaan yang diberikan datang dari? Dan saya boleh memberitahu anda ia bukanlah daripada keadaan itu sendiri, tetapi daripada emosi dalam situasi yang membawa di dalam kamu. Anda mungkin tidak pernah mempunyai melihat hubung kait antara satu dan yang lain dahulu, kerana keadaan yang cenderung untuk menjalankan, di dalam kaedah-kaedah logik dan emosi berlandaskan dalam perasaan anda, tetapi pemikiran individu dan emosi inextricably bersambung. Emosi yang kami berkembang dalam pengalaman kami dalam hidup membantu secara langsung membentuk dan mempengaruhi semua interaksi berikutnya, pengalaman, perhubungan dan kemunduran.

Kuasa emosi telah lama over-shadowed oleh pemikiran semata-mata, dan ia adalah masa yang kita mula melihat hubungan langsung antara emosi dan pemikiran untuk rechannel fikiran kita berasaskan emosi untuk memaksimumkan potensi sebenar kami di Kesihatan, kekayaan, perhubungan, kerjaya, dan semua yang hidup seperti yang kita tahu. Dengan mengaut lebih memahami emosi kita, kita kemudiannya akan dapat lebih baik memeriksa diri kita, mengubah perspektif kita, dan berjaya pada jalan yang terbaik untuk kita sebagai individu.

Emosi berdasarkan pemikiran.

Apa sebenarnya adalah emosi berdasarkan pemikiran dan bagaimana ia menjejaskan kita sebagai individu? Emosi yang berasaskan pemikiran adalah perspektif individu atau kami memuat peribadi mana-mana keadaan kerana ia berlaku atau memang sebelum ia berlaku, walaupun sedikit daripada kita menyedari ia hanya itu. Kita semua mempunyai satu set emosi, perasaan dan reaksi terhadap faktor-faktor kehidupan sekeliling kita. Perhatikan bagaimana sesetengah orang bertindak berbeza untuk pengalaman yang berbeza, masalah dan tindakan dalam kehidupan mereka? Contohnya, anda dapat ditolak bagi meningkatkan yang anda jangkakan. Bagaimana anda bertindak balas? Well itu bergantung kepada emosi yang stirs penolakan dalam anda dan emosi yang akan dicetuskan oleh fikiran yang benar atas penolakan itu. Turun di tempat pembuangan sampah yang mempercayai bahawa anda akan gagal, teresak-esak dalam satu pint kosong Ben dan Jerrys. Sekerja anda, di sisi lain, mengambil yang meningkatkan turndown Namun, mempercayai bahawa ia hanya tidak bermakna pada masa itu tetapi mereka menjalankan dengan senyuman yang ditentukan untuk mencuba lagi. Jelas, mereka perlu menyediakan kedua-dua pemikiran penolakan akan jujur, memupuk emosi yang berbeza.

Bagaimana kita boleh menjelaskan perbezaan ini? Jawapannya adalah mudah, orang yang berbeza bertindak balas berbeza untuk setiap keadaan yang berubah dalam kehidupan mereka dan akibatnya emosi mereka akan turut berbeza. Kecenderungan anda ke arah kemarahan, ketakutan, kesedihan, dan sebagainya, bagaimana ini adalah perpetuated, di mana mereka berasal, dan nilai-nilai yang berbeza setiap menjadikan individu anda berada. Situasi yang berbeza, hanya meletakkan dalam kehidupan menjejaskan anda berbeza dari rakan-rakan anda. Ini pemikiran emosi atau perspektif warna setiap kejadian, tindakan, dan reaksi dalam hidup anda untuk datang. Mereka menentukan apakah kerjaya yang anda akan pergi selepas, Apakah jenis-jenis hubungan anda akan mempunyai dan mengukur sejauh mana anda akan pergi untuk mencapai matlamat jangka pendek dan jangka panjang anda. Secara ringkasnya pemikiran berasaskan emosi anda akan, dalam tempoh masa, menentukan hanya bagaimana gembira dan berpuas hati hidup anda, jadi mengambil masa untuk pengajian mereka.

Jangan emosi dari mana datang?

Untuk lebih memahami kedua-dua teori ini serta sambungan anda dan kehidupan anda, adalah bijak untuk mempertimbangkan jika betul-betul datang dari perasaan dan emosi. Ini akan membantu anda memahami sebab mengapa anda bertindak balas terhadap masalah yang berbeza kepada orang lain. Jadi, Adakah mereka dari mana datang? Baik untuk memulakan dengan anda mesti sedar bahawa anda mampu menyatakan bukan kognitivisme dalam keseluruhan pelbagai emosi. Ketakutan adalah dalam diri anda bersama-sama dengan keberanian, kemarahan dan toleransi duduk sebelah menyebelah. Semua emosi yang ada tetapi ia adalah keadaan dan persekitaran yang menentukan mana satu datang ke permukaan dalam sebarang situasi yang diberikan. Kebanyakan emosi timbul daripada cara kami telah diprogramkan dari tarikh kita dilahirkan. Jika kita telah dibesarkan dalam persekitaran yang dipenuhi dengan galakan dan kefahaman. Jika kita digalakkan untuk mencuba sesuatu yang baru dan tidak perlu bimbang jika mereka tidak pergi betul-betul untuk merancang, maka Bilakah perkara-perkara yang berlaku sebagai seorang dewasa kita mungkin akan bertindak dengan emosi yang selaras dengan kereta api ini pemikiran. Jika sebaliknya, kita telah dibesarkan diberitahu bahawa kita tidak mencuba apa-apa terlalu sukakan cabaran kerana kita mungkin akan gagal, maka emosi kita akan berakar umbi dalam kegagalan, kita akan mengharapkan buruk, emosi kami akan sepadan dengan sewajarnya dan getaran yang kami memberikan akan memastikan kita akan terbukti betul. Lamanya anda akan takut kegagalan dan mungkin juga tidak sedar dari mana ia datang dan ini seterusnya akan mengubah cara anda melihat dunia dan apa yang anda boleh menyumbang kepadanya.

Reprogramming emosi anda

Jadi, kita semua mempunyai bahagian-bahagian diri kita yang kita ingin berubah, menjadi ia motivasi, potensi kami dalam kerjaya, mendalam dalam hubungan, dll; Bagaimana kita mengubah Syarikat emosi kita untuk mula hidup mengikut apa yang kita boleh? Walaupun tugas ini mungkin kelihatan menakutkan kerana ramai di antara kita tidak sedar mengapa kita melakukan apa kita sendiri sabotaj di tempat pertama, ia sememangnya tidak mustahil untuk berbuat demikian.

• Mulakan dengan menjadi lebih sedar tentang tindakan anda, reaksi, dan sebagainya. Dengan memperkenalkan diri anda masalah, anda boleh mula mula menangani dengan cara membina dan penunjuk.

• Menilai asal-usul mungkin tindakan anda, reaksi, dan sebagainya. Dengan mengingatkan diri anda dari apa antara faktor-faktor telah membentuk emosi anda dan seterusnya fikiran anda, anda boleh mula untuk menghilangkan sebarang andaian negatif yang anda pernah diadakan, dan menggantikan mereka dengan orang-orang yang lebih positif.

• Mula yang proaktif dengan menggantikan emosi negatif anda dengan orang-orang yang positif. Menentukan bagaimana anda ingin merasa dan bertindak balas, dan sedar bahawa anda mempunyai kuasa pada bila-bila masa yang diberikan untuk memahami emosi anda berasa dan perubahan yang difikirkan untuk melahirkan emosi positif yang lebih berkuasa.

• Menghilangkan pengaruh negatif. Jika anda mempunyai orang atau faktor-faktor dalam hidup anda yang akan menyumbang kepada corak pemikiran negatif dan emosi anda, melepaskan mereka.

Kesimpulannya ingat satu perkara, apabila semua yang dikatakan dan dilakukan, tanpa mengira keadaan anda sentiasa mempunyai pilihan. Mungkin bukan pilihan dalam apa yang sebenarnya berlaku tetapi pilihan dalam bagaimana anda bertindak balas kepada apa yang berlaku. Memilih seberapa banyak yang mungkin untuk melihat kebaikan dalam apa jua keadaan dan emosi pemikiran mereka membawa cabarancabaran akan membantu anda melalui kebanyakan kesusahan.

Mike Hooker

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *