Kuasa Delima: Luar jus

Kuasa Delima: Luar jus

Sains mendedahkan pelbagai manfaat kesihatan – dari semua bahagian di dalam
Buah Delima – untuk wanita semua peringkat umur
Oleh Linda Roxanne Bryer
Perkataan sudah keluar: jus Delima adalah sejenis antioksidan yang sangat baik.
Tapi… Adakah anda juga tahu bahawa pokok Delima keseluruhan diisi kepada tepi dengan sebatian Kesihatan berlaku?
Memang benar.

Buah Delima yang menakjubkan secara semulajadi dikurniakan dengan polyphenols, tannin, anthocyanins dan sebatian lain, serta spektrum yang lengkap dalam asid amino. Biji benih (arils), jus (terutamanya dalam bentuk bertapai), bunga, daun, kulit buah, kulit, dan akar semua mempunyai manfaat kesihatan tertentu! Selain itu, manfaat ini tidak hanya berguna untuk pelbagai isu-isu kesihatan wanita, tetapi juga untuk helpingto tempur keradangan, dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat. Alam semulajadi sesungguhnya dicipta powerhouse satu kesihatan dalam Delima tersebut!

Wanita kesihatan pakar, penulis The hormon bidaah: apa yang wanita perlu tahu, dan pensyarah/pendidik, Dr. Sherrill Sellman, ND, panggilan Delima dalam “Elixir wanita.” Beliau telah menulis satu maklumat, buku yang ringkas tentang Delima mujarab bertajuk The halus tarian daripada hormon imbangan, dan dia jadi tidak sabar untuk berkongsi berita baik kesihatan tentang Delima di dengan wanita di mana-mana, yang buku ini, diterbitkan oleh kesihatan Delima, boleh didapati secara percuma secara online melalui pautan di bawah.

Perfecting gabungan kebijaksanaan kuno dan Sains moden
Manusia telah dihormati dalam Delima yang ajaib dan mistik sejak Subuh sejarah direkodkan. Greek, Rom dan orang-orang China, India, dan Timur mendapati sifatnya menjadi hidup memberi dan menyegarkan. Secara tradisi, dalam Delima telah terkenal sebagai salah satu elixirs yang paling kuat untuk kesihatan wanita, keseimbangan hormon dan Salun Kecantikan. Tambahan pula, Delima yang telah telah poetically dipuji oleh beberapa sekalian alam cemerlang Sastera bintang: Chaucer, Homer dan Shakespeare, untuk menamakan beberapa.

Dalam tahun-tahun kebelakangan, pelbagai kajian, penyelidikan saintifik dan ujian klinikal telah dijalankan, dengan lebih lanjut sedang dijalankan. Pada tahun 1999, satu kajian menunjukkan bahawa jus Delima – khusus menggunakan jus yang lebih biologi aktif daripada jus segar – mempunyai kuasa menyerap radikal bebas dan menghalang pengoksidaan. Sebagai hakikatnya, badan penyelidikan memberi kredit kepada Delima sebagai salah satu kombinasi paling sebatian antioksidan daripada mana-mana buah-buahan yang mudah diperolehi.

Perhatian khusus perlu memberi tumpuan satu kelas tersebut antioksidan: fitoestrogen yang pelbagai. Sebatian ini telah ditunjukkan untuk merangsang reseptor estrogen manusia yang terlibat dalam mengekalkan kesihatan tulang, saluran darah dan tisu saraf, dan melegakan gejala-gejala ketidakseimbangan hormon dan menopaus. Dengan penemuan-penemuan positif menyebabkan banyak kajian yang dilakukan setakat ini, lebih banyak penyelidikan adalah satu cara untuk membuktikan potensi buah Delima.

Mengimbangi hormon… Secara semulajadi
Salah satu bahagian-bahagian yang paling kuat loji Delima ini adalah minyak yang diekstrak daripada biji yang kecil. Ia mengambil masa 500 paun pomegranates untuk membuat hanya satu paun minyak! Tetapi usaha memang berbaloi. Ia ternyata bahawa biji Delima mengandungi pelbagai besar fitoestrogen yang ditemui di mana-mana dalam alam semula jadi.

Delima ini adalah buah-buahan yang paradoks. Ia mempunyai sifat estrogenik bermanfaat — serta sifat-sifat anti-estrogenic — dan ia khusus telah ditunjukkan untuk membantu mengimbangi keadaan dominan estrogen. Fitoestrogen banyak ditemui di Delima yang akan mampu selamat mengikat penerima estrogen. -Estrogens yang lemah isyarat badan untuk mendapat manfaat daripada estrogen tersebut tanpa kesan estrogen yang lebih ampuh dan mungkin berbahaya, yang merangsang.

INI ADALAH BERITA YANG SANGAT BAIK UNTUK WANITA SEMUA PERINGKAT UMUR! Keupayaan semula jadi banyak komponen yang didapati dalam buah Delima untuk membantu selamat memodulatkan dan mengawal hormon boleh membantu dalam cara yang BEGITU banyak: ia boleh mengimbangi kitaran haid, membetulkan PMS, serta membantu mengurangkan berkelip Panas, berpeluh malam, kekeringan faraj, dan ketidakseimbangan hormon perimenopausal dan wanita menopaus. Yang membanggakan (tanya mana-mana perempuan… dan suaminya!!).

Kajian terkini telah pun menunjukkan bahawa buah Delima boleh membantu menyokong semua daripada yang berikut: sistem kardiovaskular yang sihat (jantung, urat, darah dan arteri), otak Kesihatan, kesihatan hati, kesihatan perut, Kesihatan, tahap lipid yang sihat pada orang dengan penyakit kencing manis, kesihatan tulang, kesihatan pergigian, kesihatan kulit dan Kesihatan prostat. Bergantung kepada Delima untuk kekal fokus dalam perubatan dan lain-lain penyelidikan saintifik sekarang dan di masa depan.

Kerana spektrum sebatian semulajadi berlaku dalam Delima mujarab, buah-buahan ini panjang-dihormati menawarkan lebih banyak manfaat sebagai ubat semula jadi daripada lain-lain herba yang telah digunakan secara tradisional untuk merawat masalah kesihatan wanita, seperti black cohosh, soya, merah clover, dan lain-lain. Ia adalah penting untuk mencari dan mengambil makanan tambahan berkualiti tinggi untuk meraih manfaat kesihatan yang paling: produk berasaskan Delima yang semulajadi — menggunakan pengisi tiada bahan kimia dan bahan kimia tidak semasa pemprosesan — menyediakan bukan hanya satu kaedah yang selamat, tetapi juga dengan cara yang lebih berkesan, bagi wanita di semua peringkat umur untuk berjaya mengimbangi keluar hormon percanggahan.

Produk yang alamat ketidakseimbangan hormon dan Hot Flashes sebagai ubat semula jadi adalah baki Pom.

Produk yang alamat kekeringan faraj sebagai ubat semula jadi adalah kelembapan Pom.
pomegranatehealth.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *