Kuasa daya tarikan fizikal

Kuasa daya tarikan fizikal

Daya tarikan fizikal adalah ukuran kekuatan seseorang individu untuk menarik, mencetuskan minat atau menyemai keseronokan. Istilah juga boleh memohon untuk Kumpulan, bangsa atau jenis orang. Ciri-ciri yang boleh berkisar dari disifatkan sebagai sangat repulsive kepada orang-orang yang sangat menarik. Biasa quantifiers saintifik yang digunakan untuk mengukur “daya tarikan fizikal” ialah averageness, simetri dan kemudaan (di kalangan wanita), dan lain-lain, seperti kulit, kulit, semangat, dan lain-lain. Daya tarikan fizikal mempunyai hubungan yang rapat untuk Salun Kecantikan.

Daya tarikan fizikal boleh mempunyai kesan yang besar pada bagaimana orang akan dinilai, dari segi pekerjaan atau peluang-peluang sosial, persahabatan, tingkah-laku seksual dan perkahwinan. Dalam banyak kes manusia atribut ciri-ciri positif, seperti kecerdasan dan kejujuran, kepada orang-orang yang menarik tanpa sedar disedari.

Kelihatan baik adalah mendalam manusia sejagat. Kami mengakui bahawa persepsi kita keindahan dalam orang budaya diperolehi apabila kita mengatakan bahawa ‘ Kecantikan mata yang memandang.’ Hiasan seolah-olah penting dalam haiwan di mana ianya biasanya lelaki yang berwarna-warni; biologi fakta terutamanya dilihat dalam burung. Bentuk badan dan hiasan perkara-perkara dalam masyarakat manusia yang banyak; tattooing, mutilasi tajam, dan pergigian badan mempunyai sejarah yang panjang dan pengagihan di seluruh dunia. Setiap budaya–pada setiap masa dalam sejarah–/ telah meredah dengan kelihatan baik.

Apakah simetri?
1. Ia adalah Kecantikan borang yang timbul daripada baki perkadaran.
2. Dapat menghasilkan sebuah bermakna menjadi surat-menyurat dalam saiz, bentuk dan kedudukan relatif bahagian-bahagian badan.

Simetri terutamanya muka simetri adalah salah satu beberapa ciri-ciri, termasuk averageness dan kemudaan, berkaitan dengan Kesihatan, daya tarikan fizikal dan Kecantikan orang atau haiwan.

Muka asymmetries anomali-anomali fizikal yang kecil mula muncul awal dalam perkembangan embrio, terutamanya trimester pertama kehamilan, dan boleh menjadi tanda-tanda ketidakstabilan semasa pertumbuhan ini.

Juga muka simetri adalah sifat baik yang hanya tidak semestinya sifat yang paling penting apa budaya yang menganggap menarik

Kawasan-kawasan lain simetri
• Persamaan ciri satu atau lebih wajah, terutamanya mata, kening, hidung dan mulut
• Persamaan di bahagian muka, biasanya melibatkan ciri-ciri dan jarak di antara mereka
• Menjadi tarikan kepada orang lain berdasarkan mereka mempunyai ciri-ciri yang serupa kepada seseorang dengan siapa mereka membentuk ikatan interpersonal dengan pada usia awal, biasanya seorang ibu atau bapa.

Kecantikan adalah di mata yang memandang.

Thomas Leong

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *