Kuasa besar memeluk

Kuasa besar memeluk

Pelukan akan dikongsi di antara rakan-rakan, Kekasih dan keluarga. Mereka tidak pernah keluar dari tempat dan mereka akan sentiasa membuat satu rasa baik. Pelukan yang datang dalam pelbagai jenis; Terdapat ‘bergegas keluar pintu’ pelukan dan pelukan panjang, hantar. Terdapat pelukan dialu-alukan dan pelukan selamat tinggal. Kanak-kanak khususnya suka memeluk bear.

Tidak syak lagi, memeluk adalah cara yang hebat untuk menunjukkan seseorang yang anda mengambil berat. Kadang-kadang, ada tidak perlu untuk kata-kata untuk bercakap antara dua orang. Memeluk boleh menyampaikan perasaan anda kepada yang lain. Ibu bapa sering memeluk anak-anak mereka untuk menunjukkan kasih sayang dan untuk membuat mereka merasa selamat.

Memeluk juga boleh membantu apabila kanak-kanak berasa tertekan, emosi atau luar kawalan. Ia berfungsi keajaiban bukannya cuba untuk pacify dengan kata-kata. Anda perlu untuk memberikan anak anda memeluk keras baik dengan banyak memerah seluruh batang dan bahu memberi sedikit ketenangan. Katakanlah kanak-kanak yang sedang menangis. Dengan berpegang kepada beliau memang, dengan tangan anda sekitar beliau, anda boleh secara perlahan-lahan batu dia dan balik sehingga berhenti menangis. Ia berfungsi! Untuk kanak-kanak yang menjauhkan diri daripada pelukan perobekan, cuba salah satu dari belakang.

Tiada ibu bapa hairanlah menggunakan memeluk sebagai senjata rahsia mereka. Ibu-bapa sendiri tenang juga, bila mereka memegang anak-anak mereka tutup. Tiba-tiba, semua kebimbangan seolah-olah perlahan-lahan menghilang dan ianya hanya anda dan satu berharga anda.

Jika anda pernah meragui kuasa memeluk, ingat pengkebumian keluarga anda telah ke. Fikirkan bagaimana memeluk telah membantu untuk memujuk ahli keluarga. Ia membantu untuk mendapatkan hebat kesedihan, membiarkan ia melimpah sebagai air mata. Ia adalah balsem pada jiwa.

Kajian telah menunjukkan bahawa membuktikan cinta dan kasih sayang adalah penting untuk kesihatan mental dan fizikal kita. Ini adalah tidak dihadkan kepada umur tertentu. Kanak-kanak dan orang dewasa mendapat manfaat dengan memeluk. Para saintis menyatakan bahawa perubahan kimia badan kita apabila kita secara fizikal dengan orang lain. Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut, maka Marilah kita memberitahu anda bahawa sentuhan kasih sayang, seperti memeluk, boleh meningkatkan prestasi sistem imun. Ia adalah bertentangan dengan tekanan apa tidak kepada sel-sel imun. Memeluk akan meningkatkan kapasiti penyimpanan oksigen dalam darah dan mengangkat roh.

Beberapa orang dewasa yang mengatakan bahawa mereka tidak diberi atau diterima pelukan sebagai kanak-kanak tetapi yang perlahan-lahan mereka belajar bagaimana ia boleh kerja sihir. Memeluk tidak seharusnya terhad kepada jenis yang sentimental dan romantik. Ia boleh dinikmati oleh semua dan ia adalah percuma.

Mungkin menyentuh kebanyakan adalah kesan memeluk besar pada bayi yang baru lahir. Doktor akan memberitahu ibu-ibu yang baru untuk memegang bayi yang berdekatan dengan payudara mereka, jika mereka mula menangis. Paluan jantung ibu menenangkan si manja ini. Jadi anda lihat, bayi juga merasa kuasa memeluk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *