Kuasa Appetising Acai

Kuasa Appetising Acai

Daripada hutan Brazil datang untuk buah-buahan pelik bunyi beberapa akan menamakan ‘berry tertanya-tanya’. Ketara keldai-mata-ee, Acai adalah mendapat berikut yang besar di dunia Barat, dengan kami Kesihatan Sains Institut menggelarnya ‘makanan lengkap semulajadi’.

Jadi, hanya Apakah Acai yang membuatkannya begitu popular? Juga, sebagai permulaan, ia mempunyai lebih daripada tiga puluh kali anthocyanins wain merah. Anthocyanins adalah sejenis antioksidan yang berkuasa yang melindungi sistem badan yang banyak daripada kesan kerosakan radikal bebas dan tekanan oksidatif. Radikal bebas telah dikaitkan dengan kanser, penuaan dan penyakit-penyakit lain yang merosakkan.

Kedua, Acai mengandungi semua dalam asid lemak minyak zaitun (Omega 3, 6 dan 9), yang membantu untuk menurunkan paras kolesterol dalam badan. Acai itu sendiri mengandungi kolesterol sifar. Dan jika itu tidak cukup, Acai juga mengandungi pelbagai nutrien bermanfaat lain termasuk vitamin, mineral, asid amino dan phytosterols yang boleh membantu untuk meningkatkan kesihatan.

Pengeluaran Acai berry menawarkan janji yang besar kepada komuniti di Brazil, di mana dalam Acai adalah ditanam kerana ia adalah pendapatan yang tinggi, rendah kesan tanaman. Banyak hutan hujan Amazon telah dimusnahkan untuk memberi ruang untuk ternakan lembu yang intensif atau perahan sawit hati. Acai sebaliknya boleh dituai tanpa memotong di bawah pokok seluruh, kerana hanya di cawangan perlu dipotong dan boleh mengandungi sehingga 900 beri pada satu masa.

Ryan Black di Sambazon, sebuah syarikat yang mana eksport freeze-dried Acai, berkata: “Bilakah kita mendapati bahawa bermakna diuruskan secara berkekalan adalah model yang sempurna kejayaan Triple garis bawah (sosial ekonomi, alam sekitar,), yang semua NGO (pertubuhan bukan kerajaan) cuba untuk membuktikan maka kami memutuskan mesej ini perlu dikongsi dengan dunia.”

Untuk meningkatkan Pertahanan tubuh anda yang anda boleh memilih untuk mencuba Acai, selalunya dijual dalam bentuk jus atau makanan tambahan untuk mengekalkan potensi Syarikat, yang perlu ada dalam semua kesihatan yang baik kedai.

Bukan yang (2006). Superfoods: apa yang anda perlukan untuk makan.

Masa dalam talian (2003). Acai: utama squeeze di Brazil.

Stirling, MD R. (Dis 2001). Berita Sains Pemakanan. Dapat Anthocyanins?

Penjaga (2007). Boleh penemuan baru buah-buahan yang digunakan dalam smoothies menyelamatkan hutan hujan itu?

Masa dalam talian (2003). Acai: utama squeeze di Brazil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *