Kualiti, Ohs dan sistem pengurusan alam sekitar – sebab-sebab untuk memastikan prinsip-prinsip Australia atau antarabangsa

Kualiti, Ohs dan sistem pengurusan alam sekitar – sebab-sebab untuk memastikan prinsip-prinsip Australia atau antarabangsa

Perdagangan-orang dalam perniagaan pembangunan dan pembinaan biasanya dijangka mempunyai sistem pengurusan mereka yang bertauliah dengan keperluan antarabangsa atau Australia. Dalam sesetengah keadaan, ini adalah pra-syarat untuk mengemukakan tender.

Sistem pengurusan rujuk pada titik ini, kualiti, sistem pengurusan alam sekitar atau keselamatan dan kesihatan pekerjaan.

Apakah kelayakan yang

Memperakui sistem pengurusan adalah satu strategi menilai mana-mana sistem rekod (1st panggung) dan kemudian menentukan penggubalan sistem (peringkat 2) aktiviti harian Syarikat anda.

Pengiktirafan sistem pengurusan anda benar-benar membantu untuk menunjukkan bahawa pakar-pakar industri secara berasingan dinilai penyelesaian anda, dan secara meluas menunjukkan komitmen anda untuk membekalkan produk yang berkualiti, mengenal pasti pengekalan untuk melindungi persekitaran dan tempat kerja yang selamat.

Beneath adalah yang ringkas bagi setiap prinsip-prinsip yang firma-firma dalam pasaran pembangunan dan pembinaan yang diperlukan untuk mendapatkan sijil.

Keperluan OHS

AS / NZ 4801:2001 sistem pengurusan keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan digunakan sebagai standard untuk mengukur sistem pengurusan OHS. Walaupun ini adalah seorang Australia/New Zealand yang standard, perniagaan di negara-negara lain telah menerima pakai prasyarat.

Pada Julai 2007 satu variasi baru diiktiraf Antarabangsa OHSAS 18001 telah dikeluarkan, Majlis ini sebagai satu standard. Dalam kes organisasi beroperasi di negara-negara gandaan anda boleh tentukan pensijilan sistem pengurusan tunggal yang membayar untuk setiap satu prosedur anda.

Sistem pengurusan OHS anda juga perlu kepada alamat OHS keperluan perundangan, tetapi keperluan spesifikasi mempunyai peruntukan bahawa keperluan ini tidak diendahkan.

Piawaian sistem pengurusan kualiti

AS / NZ ISO Standard sistem pengurusan kualiti 9001: 2008 peringkat global diikuti dalam hampir semua sektor – daripada pengeluar dan Syarikat-syarikat perkhidmatan, kepada firms besar mahupun kecil, multi-site organisasi multinasional dan individu lokasi perniagaan.

ISO 9001 telah menjadi paling umumnya sistem pengurusan terkenal standard. Kaedah atas ISO yang: 2008 berasaskan mengandungi:

• Tumpuan pelanggan
• Kepimpinan
• Penglibatan orang
• Proses taktik
• Cara sistem pengurusan
• Peningkatan berterusan
• Fakta prosedur untuk membuat keputusan, dan
• Hubungan saling menguntungkan pembekal

Sistem pengurusan alam sekitar

AS / NZ ISO 14001 sistem pengurusan alam sekitar merupakan struktur, yang sering bersepadu dengan strategi-strategi perniagaan kecil yang sedia ada secara sistematik mengenali, menganggar, menangani dan mengawal kesan-kesan alam sekitar dan ekologi cabaran. Sistem pengurusan alam sekitar juga menentukan opportinity untuk bettering prestasi keseluruhan dan berubah ke arah kelestarian alam sekitar melalui amalan terbaik.

Niat ia adalah untuk cuba untuk membuat ia mungkin untuk sebuah perbadanan tanpa mengira jenis dan saiz untuk menghasilkan dan melaksanakan satu dasar yang melakukan pencegahan pencemaran, penyerahan dengan sah dan juga prasyarat lain dan enchancment yang berterusan.

Merealisasikan keazaman akan menjadi satu sistem pengurusan yang mengiktiraf dan berkaitan dengan masalah-masalah alam sekitar yang utama melalui kesedaran dan diagnosis keperluan undang-undang yang sesuai, objektif untuk kebaikan semua, projek komitmen, pekerja-pekerja yang mampu, komunikasi, kaedah, kawalan dan pemantauan, kapasiti respons bencana, respon-respon dan penilaian, dan penilaian dalaman. Operasi ini benar-benar boleh mengikut kitaran pelan-Do-Check-Akta.

Faedah sistem pengurusan yang disahkan

Kebanyakan kelebihan utama mendapat disahkan sistem pengurusan:

• Memperbaiki kualiti produk atau perkhidmatan dan konsisten supaya pelanggan anda memahami apa yang mereka akan mendapat berkali-kali.
• Sistem pengurusan ISO 9001 boleh membantu anda dalam mengurangkan kos dengan memantau dan mengukur output dan mengenal pasti aspek-aspek sisa atau Replikasi. Dengan keseluruhan proses dianjurkan dan dilihat kerap, ia menawarkan wawasan di mana kelebihan boleh diperolehi
• Pengeksport kepada pelanggan-pelanggan di seluruh dunia lingua mungkin memerlukan pensijilan yang diterima di peringkat antarabangsa.
• Kontrak dan tender, khusus dalam kerajaan, boleh menuntut ISO 9001, ISO 14001 dan AS / NZ 4801 pensijilan sebagai syarat.
• Kelebihan kompetitif berbanding perniagaan lain yang tidak mempunyai kaedah dalam kedudukan. Pembekal biasanya mencari pensijilan untuk ISO 9001 kerana ia memberikan jaminan bahawa perusahaan anda menjalankan sendiri dalam cara tertentu – sebagai sebuah parti alternatif telah dicapai audit, ia boleh membantu memberi jaminan bagi rantaian bekalan yang lengkap anda dan pelanggan anda.
• Kakitangan boleh mematuhi atur cara dan prosedur-prosedur yang memberikan anda lebih banyak masa untuk menangani masalah perniagaan yang lebih penting.
• Kecekapan kakitangan, arahan dan penambahbaikan dikekalkan, yang membantu untuk membantu organisasi anda di barisan hadapan dalam pasaran.

Sistem disahkan tidak sentiasa diminta; tetapi setelah berlandaskan sistem yang diiktiraf adalah penting pada masa kini bersaing persekitaran. Sistem-sistem pengurusan yang anda juga akan mengurangkan kecederaan dan kejadian di tempat kerja anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *