Kromium akan menggalakkan pertumbuhan otot dan meningkatkan tahap testosteron anda

Kromium akan menggalakkan pertumbuhan otot dan meningkatkan tahap testosteron anda

Sebagai pembina badan dan berat badan latihan peminat, kita semua tahu tentang kami sahabat yang dikenali sebagai testosterone. Tetapi testosteron untuk ‘musuh’ yang kebanyakan orang tidak pernah mendengar. Walaupun testosteron untuk hormon anabolik, kortisol sebaliknya adalah hormon yang catabolic – yang bermaksud bahawa ia mudah rosak otot. Dan sudah tentu, anda tidak mahu bahawa – pernah!

Terdapat mini peperangan berlaku di dalam otot-otot anda, antara pesaing dua ini. Mereka bersaing untuk penerima dalam sel-sel otot, yang menyebabkan tindakan penghad testosteron. Downer kortisol yang satu lagi itu yang menyebabkan badan anda untuk melawan insulin. Otot anda menjadi kurang terjejas oleh insulin, dan juga satu perkara yang benar-benar buruk apabila anda mahu untuk pek pada pound otot.

Insulin aids karbohidrat, protein dan creatin memasuki sel-sel otot. Ia juga memainkan peranan penting dalam sintesis protein. Kortisol membuat reseptor otot ‘kebimbangan’ off insulin dan menghalang mereka daripada terikat dengan mereka supaya mereka boleh melakukan kerja mereka. Ini pada dasarnya bermakna bahawa komponen makanan yang penting (protein, karbohidrat, creatine) mudah disekat oleh kortisol, daripada memasuki sel-sel otot. Ini pada dasarnya perhentian sintesis protein, menghadkan berapa banyak otot anda boleh membaiki dan berkembang dan dalam kes melampau, kerosakan otot.

Satu lagi kesan sampingan daripada kesan kortisol, adalah bahawa ia menyebabkan badan anda untuk membuat lebih banyak insulin apabila anda tidak memerlukannya. Ini mungkin boleh membawa kepada meletakkan pada lemak, otot tidak dan dalam kes-kes yang lebih teruk, ia boleh menyebabkan diabetes jenis II.

Mujurlah, kromium mineral yang boleh membantu mengawal kesan kortisol.

Kromium, yang ditemui secara semula jadi dalam brokoli, tomato, keju, Yis, jus anggur dan beberapa daging (dalam kuantiti yang kecil), menggalakkan kehilangan lemak. Ia adalah mineral penting yang juga membantu proses insulin, mengekstrak nutrien daripada aliran darah dan seterusnya membantu fungsi sintesis protein. Kromium telah terbukti pengeluaran kortisol yang lebih rendah.

Walaupun kromium ditemui secara semula jadi dalam produk-produk yang banyak, masalah dengan ia adalah bahawa badan anda tidak menyerap ia sangat baik dari sumber-sumber ini. Jadi jika anda sedang mencari untuk meningkatkan tahap kromium anda (atau ingin menambah mineral ini kepada rejim tambahan anda selepas membaca artikel ini), kemudian anda terbaik dinasihatkan supaya mengambil dalam bentuk tambahan. Anda boleh membeli di mana-mana baik kesihatan dan kecergasan kedai, biasanya dalam bentuk kromium picolinate.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *