Krisis Spawns peluang-peluang baru bagi Grads latihan penjagaan kesihatan

Krisis Spawns peluang-peluang baru bagi Grads latihan penjagaan kesihatan

Ia adalah sukar untuk pergi sehari tanpa mendengar sesuatu mengenai krisis kesihatan di Kanada dan Amerika Syarikat. Kami penduduk penuaan, dan terdapat kebimbangan mengenai pekerja – dan wang – cukup untuk memberikan penjagaan berkualiti kepada semua yang memerlukan ia pada tahun-tahun yang akan datang. Tetapi apabila kami berhenti untuk melihat beberapa cara bahawa kerajaan menjawab ia menjadi jelas bahawa pintu baru membuka bagi graduan semasa dan masa depan pendidikan kesihatan.

Untuk bertindak balas kepada krisis Kesihatan, kerajaan telah menyusun semula sistem penjagaan kesihatan kami. Ontario, sebagai contoh, melancarkan Program pengamal Jururawat Kesihatan rendah Ontario sebagai satu respon kepada kekurangan doktor keluarga. Penduduk boleh memilih untuk berunding dengan seorang pengamal jururawat dan bukannya seorang doktor keluarga. Jururawat ini boleh menulis preskripsi, ujian diagnostik perintah, mentafsir keputusan, berkongsi diagnos dan menjalankan prosedur-prosedur tertentu. Ada dilaporkan juga menghabiskan lebih banyak masa berbanding doktor biasanya dilakukan dengan setiap pesakit, satu jam berbanding lima belas minit, sebagai contoh.

Penulis ini sudah cukup untuk mengingati masa Bilakah jururawat di pejabat doktor keluarga mungkin sewajarnya dijangka perlu ganda sebagai penyambut tetamu. tiada lagi! Keadaan ekonomi menjadikan bahawa setiap graduan pendidikan penjagaan kesihatan yang perlu Mengaplikasikan pengetahuan mereka dengan sepenuhnya. Tiada lagi menjawab telefon, melainkan itulah apa yang anda diploma penjagaan kesihatan disediakan anda lakukan, seperti dalam kes, sebagai contoh, daripada penyambut tetamu kesihatan.

Semakin, jururawat perlu menggunakan pendidikan penjagaan kesihatan mereka memberi tumpuan khusus kepada aspek-aspek perubatan bukannya lain penjagaan pesakit. Ini bermakna melatih kakitangan sokongan dengan latihan yang mencukupi perlu bersedia untuk membantu pesakit dengan tugas-tugas dalam kehidupan harian, seperti mandi, Makan, temasya dan aktiviti. Sebagai jururawat kerja mereka yang fokus pada penjagaan perubatan, ia mewujudkan lebih daripada keperluan untuk graduan lain jenis latihan penjagaan kesihatan untuk mengambil kendur. Ini adalah berita baik bagi sesiapa yang mempunyai kerja sokongan peribadi diploma penjagaan kesihatan.

Begitu juga, Ontario Tempahan memutuskan untuk membenarkan para ahli farmasi untuk mentadbir tembakan selsema. Ini adalah untuk mengurangkan permintaan pada doktor keluarga, memendekkan times tunggu dan memperkemaskan sistem. Tetapi sebagai ahli farmasi mengambil peranan dan tanggungjawab, mereka akan menjadi bertambah bergantung kepada graduan program-program pendidikan kesihatan untuk membantu mereka dengan lain-lain tugas-tugas pentadbiran dan teknikal di belakang kaunter farmasi. Perubahan kaedah mencipta peluang-peluang baru bagi graduan lain jenis latihan penjagaan kesihatan.

Ini adalah contoh-contoh yang spesifik daripada anjakan Am: kakitangan perubatan akan menumpukan kepada penjagaan perubatan, sejauh yang mungkin; kakitangan sokongan akan menumpukan sokongan; dan kakitangan pentadbiran akan menangani tuntutan insurans, membuat janji temu, iaitu, pentadbiran. Graduan program diploma penjagaan kesihatan akan menjadi rakan kongsi penting dengan doktor, jururawat dan farmasi dalam menyediakan penjagaan berkualiti kepada semua.

Jadi jika anda sedang mencari satu kerjaya di-permintaan yang disemai dengan maksud, menganggap diploma penjagaan kesihatan yang akan menyediakan anda untuk bekerja dalam penjagaan kesihatan dalam sokongan atau peranan pentadbiran.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *