Krim Bioidentical Testosterone untuk lelaki dan wanita

Krim Bioidentical Testosterone untuk lelaki dan wanita

Secara purata, tubuh lelaki manusia matang membuat testosteron yang kira-kira empat puluh ke enam puluh kali lebih banyak daripada tubuh perempuan yang dewasa. Walau bagaimanapun, betina, dari perspektif tingkahlaku (dan perspektif Anatomi atau biologi), lebih sensitif terhadap hormon. Lelaki, testosteron adalah bertanggungjawab ke atas kesihatan dan kesejahteraan serta mencegah osteoporosis. Di kalangan wanita, testosteron ialah hormon utama yang bertanggungjawab ke atas keinginan seks, prestasi dan kepuasan.

Testosteron membantu meningkatkan pertumbuhan rambut muka dan otot. Ia juga memperbaiki aliran darah, mempercepatkan metabolisme dan membantu pembiakan. Testosteron juga dikenali untuk meningkatkan libido, menstabilkan corak tidur, mencegah kanser dan membantu menyokong sistem imun. Lelaki dan wanita, yang mengalami kekurangan dalam semua atau sebahagian fungsi-fungsi ini, harus membuat keputusan melakukan Terapi penggantian hormon. Jika anda merasa bahawa anda mungkin mengalami testosterone yang rendah, rujuk kepada doktor. Mereka akan memulakan terapi hormon ini untuk anda.

Banyak penyelidik mengambil andropos sangat serius. Ia melibatkan perubahan fizikal, termasuk keletihan, kemurungan dan drooping libido buruj. Mereka merasakan bahawa ini boleh dikesan kepada penurunan hormon, termasuk testosterone, lelaki lebih 50. “Satu perkara kita perlu mengenali adalah penurunan testosteron yang juga saling dengan perubahan, seperti pengurangan aliran darah, dan perubahan sosial dan psikologi juga,” kata Dr. Kenneth Goldberg, Pengarah Perubatan Pusat Kesihatan lelaki di Dallas. Wanita yang melalui menopaus juga memerlukan testosteron untuk membantu tahap keluar hormon mereka supaya mereka organ-organ untuk berfungsi dengan betul. Mereka secara umumnya mengalami peredaran darah yang perlahan yang merupakan salah satu sebab-sebab libido yang rendah. Semua wanita perlu testosteron dan estrogen, untuk kesihatan seksual puncak. Jika sama ada penurunan, jatuh ke nafsu seks dan hubungan seks boleh menjadi tidak selesa.

Walaupun terdapat pelbagai cara yang lelaki dan wanita mendapat manfaat daripada mengambil testosteron, Terdapat beberapa masalah jika ia disalahgunakan. Kesan sampingan utama yang menunjukkan lelaki adalah bahawa tambahan hormon kadang-kadang mempunyai kecenderungan untuk melambatkan keupayaan semula jadi badan untuk mencipta testosteron. Menggunakan banyak tiruan testosteron yang menyebabkan reaksi alahan yang dahsyat seperti kesukaran bernafas dan bengkak lidah, bibir atau muka. Wanita, serak, Jejaka-corak kebotakan, mendalamkan suara, pertumbuhan rambut yang terlalu banyak, dan penyelewengan haid adalah kesan-kesan sampingan utama. Banyak penggunaan testosterone dalam dos yang lebih tinggi bagi lelaki boleh menyebabkan mengecut betina dan gynecomastia (pertumbuhan payudara di kalangan lelaki).

Walaupun risiko-risiko yang berkaitan dengan penyalahgunaan testosteron, doktor bersetuju bahawa menggunakan krim testosteron secara sederhana akan meningkatkan cara hidup bagi orang-orang dengan hormon tidak seimbang. Tahap testosteron yang sihat menggalakkan kesihatan mental, fizikal dan seksual yang optimum. Anda boleh lihat suasana yang lebih baik, mengurangkan tekanan & kemurungan, dan meningkatkan tenaga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *