Kos rendah Lumbar Microdiscectomy luar negara

Kos rendah Lumbar Microdiscectomy luar negara

Apakah lumbar microdiscectomy?

Beberapa pesakit mengadu sakit belakang yang terpancar ke bawah kaki bersama-sama dengan sensasi kesemutan dan kebas (dirujuk sebagai sciatic kesakitan). Ini adalah hasil daripada herniation bahan inter-vertebral cakera ke saraf tunjang, menyebabkan pemampatan akar saraf. Ia merupakan pembedahan invasif minimum di mana, sebahagian daripada lumbar vertebra seksual’nya untuk menghidupkan semula tekanan pada tisu saraf yang asas. Pembedahan disyorkan dalam kes apabila prosedur rawatan konvensional gagal menghasilkan keputusan selepas tempoh kira-kira enam hingga lapan minggu rawatan. Ia bukanlah rawatan untuk sakit belakang tetapi khas untuk merawat tisu inter-vertebral lumbar herniation. Prosedur mandat memerlukan satu pasukan perubatan yang terlatih dan berkelayakan tinggi.

Lumbar Microdisectomy prosedur

Penilaian fizikal lengkap • pesakit dengan rawatan konservatif yang menggunakan dadah radang Anti bebas steroid (NSAID) diberikan selama lapan minggu. Pengimejan kajian akan dijalankan untuk menilai tahap mampatan.
• Pembedahan dijalankan atas dasar penjagaan harian dan kemasukan ke hospital tidak diperlukan dalam kebanyakan kes. Pembedahan dijalankan melalui pembelahan kecil di belakang dengan mikroskop untuk operasi yang membantu pakar bedah yang menggambarkan tapak pembedahan. Kaedah ini dilakukan dan luka ditutup. Kerana tiada otot-otot utama atau ligamen dipotong untuk mendapatkan menilai ke tapak, struktur tulang belakang masih unaltered dan penyembuhan segera
• Tekanan pergerakan seperti lentur, mengangkat, dan sebagainya akan disekat selepas pembedahan. Terapi fizikal adalah disyorkan untuk meningkatkan kekuatan otot-otot tulang belakang dan menghalang kambuh.
Kejayaan selepas Lumbar Microdiscectomy:
Kadar kejayaan yang agak tinggi antara 90% hingga 95%, dan berulang yang kira-kira lima peratus. Ia mengambil masa purata kira-kira tiga minggu untuk kembali kepada aktiviti normal tekanan rendah selepas pembedahan.

Lumbar Microdiscectomy di luar negara
Terdapat beberapa Hospital di peringkat antarabangsa yang bertauliah di luar Amerika Syarikat yang menyediakan Hotel yang berkualiti penjagaan perubatan pada kos yang lebih rendah dengan ketara. Hospital-hospital utama di Costa Rica, India, Mexico, Turki, Jordan dan Korea Selatan menyediakan perkhidmatan penjagaan kesihatan berkualiti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *