Kos pengurangan asbestos – berapa banyak wang akan kos Asbestos penyingkiran?

Kos pengurangan asbestos – berapa banyak wang akan kos Asbestos penyingkiran?

Asbestos adalah bahan yang berbahaya yang dilihat dalam sejumlah besar bahan-bahan seperti penebat elektrik, jubin siling, lantai jubin, disembur pada plaster siling bunyi-pembuktian atau hiasan dinding, dan banyak orang lain. Asbes zarah yang sangat kecil dan selepas menjadi bawaan udara mungkin akan disedut ke dalam paru-paru. Sebaik sahaja sistem imun badan sel cuba memecahkan zarah-zarah yang diserah simpan di dalam tisu paru-paru sel-sel sistem imun yang mati. Parut tisu sekitar sel-sel yang tidak bermaya dan terus lakukan ke begitu untuk banyak tahun selepas contoh pendedahan. Akhirnya, terdapat cukup tisu parut yang akan menyebabkan paru-paru untuk berhenti bekerja sepenuhnya. Sebagai senjata seperti gentian asbestos dan kanser paru-paru, tanda-tanda dan gejala-gejala mungkin tidak terwujud sebanyak 40 hingga 60 tahun selepas didedahkan.

Jika anda bercadang untuk pembentukan semula sendiri rumah atau menetapkan item yang mungkin mengandungi toksik asbestos, termasuk asbestos siling jubin, lantai jubin atau penebat, Terdapat beberapa tempat yang anda perlu sedar. Asbestos, apabila dibiarkan dalam keadaan elok, biasanya tidak akan membuat zarah-zarah habuk udara atau gentian. Bahaya berlaku apabila mengandungi asbestos item akan terganggu, membenarkan zarah-zarah yang kecil menjadi dikeluarkan ke udara di mana mereka akan sering berdetik. Cuba dengan cara tidak mengambil atau ambil semula bahan-bahan toksik ini tanpa penjagaan yang melampau. Ianya biasanya terbaik untuk menggunakan sebuah syarikat pengurangan yang disahkan untuk mengambil produk-produk berbahaya ini.

Harga penyingkiran asbestos akan berubah-ubah secara umum kepada situasi anda jelas, tetapi ianya jarang murah. Beberapa perkhidmatan pengurangan boleh mempunyai minimum bayaran setinggi $2,500 atau lebih, walaupun untuk kerja-kerja kecil. Syarikat-syarikat lain akan mengenakan bayaran sebagai banyak sebagai $400 atau lebih untuk jumlah yang kecil penyingkiran siling asbestos atau mengambil penebat sekitar bahagian 10 kaki daripada paip.

Jika rumah anda sendiri mempunyai asbestos di siling, lantai, dinding, bumbung, dan paip pembuangan keseluruhan boleh mencecah $2 untuk setiap kaki persegi. Penyingkiran yang lengkap di kediaman 1,000 kaki persegi yang boleh melebihi $2,000. Walau bagaimanapun, ini adalah satu jumlah yang tinggi yang luar biasa. Secara amnya, kediaman 1,700 kaki persegi yang akan hanya kos kira-kira $400 untuk $900 bagi jumlah pemindahan kerana bahan-bahan yang berbahaya akan terkandung bukannya benar-benar dihapuskan atau hanya dapat dilihat di beberapa tempat.

Untuk mengurangkan kos pemindahan asbestos kepada jumlah minima yang pertama anda harus mempunyai seorang inspektor yang melakukan pemeriksaan. Pemeriksa akan dapat memberitahu anda jika terdapat sebarang asbestos di rumah anda, di mana ia dijumpai, dan jika ia boleh menyebabkan masalah kesihatan yang boleh didapati. Pemeriksaan ini mungkin boleh membantu anda menghapuskan beberapa kerja penyingkiran yang berlebihan yang boleh mengurangkan kos penghapusan asbestos. Mungkin ada yang mungkin terkandung bukannya dihapuskan, berjaya mengurangkan kos anda.

Apabila kontrak kerja adalah disyorkan bahawa anda menyewa dua perkhidmatan yang benar-benar berbeza; salah satu untuk melakukan pemeriksaan dan satu lagi untuk melakukan kerja-kerja mengawal atau pembuangan yang sebenar. Mempunyai Inspektor yang melakukan pemeriksaan sebelum memulakan kerja dan kemudian sekali lagi selepas kerja dilakukan. Jika syarikat serupa ini menjalankan pemeriksaan dan tiada penyingkiran mungkin boleh percanggahan kepentingan.

Pemeriksaan susulan perlu dibuat secara bertulis dan hendaklah termasuk penilaian makmal terhadap sampel yang diambil. Ia juga harus merangkumi lawatan berkala ke rumah anda seperti kerja-kerja yang dilakukan untuk memastikan bahawa segala-galanya dilakukan dengan betul. Selain itu, pastikan bahawa anda pengurangan Syarikat menyediakan anda yang menyatakan pernyataan bertulis yang bahawa tiap-tiap satu daripada tindakan-tindakan yang perlu diikuti selaras dengan garis panduan undang-undang negeri.

Pastikan kawasan kerja adalah dimeteraikan sepenuhnya dari seluruh Dewan dalam prosedur pembuangan. Ia perlu juga ditandakan sebagai “berbahaya” untuk mengelakkan individu daripada masuk ke dalam kawasan di mana habuk yang berbahaya dan serat mungkin dihidu.

Ia adalah mungkin untuk menyelamatkan wang tunai dengan melakukan penyingkiran sendiri, tetapi ia boleh menjadi amat berbahaya. Sebelum melakukannya sendiri anda perlu berbincang dengan Jabatan Kesihatan Negeri dan tempatan anda untuk menentukan jika mereka menyediakan peluang-peluang latihan yang mana-mana. Hanya perlu diingat, jika anda bimbang tentang harga penyingkiran penebat paip asbestos, asbestos ujian kos, kos pelupusan asbestos atau lain-lain kos, ia boleh berharga tinggi jika anda mengambil kerja sendiri atau Penyewaan kontraktor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *