Kos dalam Vitro pembajaan

Kos dalam Vitro pembajaan

Kadang-kadang di resort yang terakhir bagi pasangan yang subur dalam Vitro, dan kos dalam Vitro adalah sering terkemuka dalam minda kebanyakan rakyat. Kerana ia adalah satu prosedur perubatan yang kompleks, kos IVF yang tinggi. Beberapa pasangan ingin mencari cara untuk mengurangkan kos IVF, tetapi yang boleh menjadi kesalahan jika memiliki anak adalah satu keutamaan yang tinggi untuk anda. Kos tersembunyi boleh rayap ke kos IVF dan cenderung untuk membuat anggaran rendah yang lebih tinggi daripada yang anda inginkan. Insurans kesihatan sering tidak meliputi perbelanjaan IVF, jadi ia dibiarkan untuk ibu mengandung untuk kaki Rang undang-undang. Jika anda berazam untuk mempunyai seorang kanak-kanak, anda akan mencari jalan untuk menampung kos rawatan IVF atau menggunakan rawatan alternatif kesuburan yang anda mampu.

Kos dalam Vitro pembajaan: hanya asas

Harga purata IVF di Amerika Syarikat adalah $12,000, tetapi ia boleh menjadi setinggi $15,000 atau serendah $10,000. Faktor-faktor yang mempengaruhi kos IVF bergantung terutamanya pada kawasan anda negara, bagaimana mahir pengamal yang anda gunakan, dan tambahan apa yang anda mahu untuk menambahkan jumlah kos dalam Vitro. IVF ini “tag harga” adalah untuk satu kitaran-IVF, bermakna satu tuaian sperma dan telur dan satu penempatan. Kadang-kadang anda boleh menggunakan embrio beku dari prosedur IVF sebelumnya untuk mengurangkan kos IVF anda dengan banyaknya. Harga untuk semata-mata memindahkan embrio adalah $3,000 yang lebih kurang daripada perbelanjaan prosedur IVF yang lengkap.

Kos dalam Vitro pembajaan: pelbagai

Selain daripada kos IVF sendiri, beberapa aksesori prosedur juga kadang-kadang perlu yang boleh meningkatkan jumlah kos IVF. Sebagai contoh, jika anda memerlukan sperma yang disuntik terus ke dalam telur, kos dalam Vitro boleh meningkat beberapa ribu dolar. Pembekuan embrio tambahan apa-apa yang dicipta dalam proses IVF juga boleh meningkatkan kos IVF oleh sekurang-kurangnya beberapa ratus ringgit, atau pun ribu ringgit. Walau bagaimanapun, embrio boleh dipindahkan di masa hadapan, memotong kos IVF kemudian percubaan secara drastik.

Derma telur dan sperma bump kos IVF dengan ketara. Kos satu telur penderma adalah $25,000 ke $30,000 satu pusingan, manakala derma sperma boleh meningkatkan kos IVF $13,000 kepada $ 17,000 kerana membuat satu pusingan. Anda juga boleh mendapatkan embrio seluruh didermakan, dan ini menimbulkan kos dalam Vitro. Kos untuk menderma embrio adalah $5.000 untuk $7,000 untuk pre-created embrio. Jika anda ingin memilih penderma bagi embrio, kos IVF boleh astronomi.

Kos dalam Vitro pembajaan: pertimbangan Wang
Dalam sesetengah kes, apabila IVF tidak bekerja untuk anda, klinik-klinik tertentu akan memberikan bayaran balik. Walau bagaimanapun, anda mesti berhati-hati membaca perjanjian untuk memahami apa yang bermakna kitaran yang berjaya. Kos IVF mungkin tidak akan dikembalikan jika anda hamil dan miscarry kemudian. Anda juga mahu mempertimbangkan kadar kejayaan agensi apabila melihat kos dalam Vitro. Jika anda mencari sebuah klinik dengan kos IVF yang rendah tetapi tanpa kadar kejayaan yang tinggi, maka anda mungkin perlu membayar untuk IVF beberapa kali untuk hamil. Dari segi kewangan, ia mungkin akal yang lebih untuk pergi dengan klinik lebih mahal dengan rekod menunjukkan kejayaan dalam membantu pasangan yang hamil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *