Korporat insurans di India

Korporat insurans di India

Risiko adalah sebahagian daripada kehidupan tidak kira sama ada ia berkaitan dengan Kesihatan, harta, kenderaan, perniagaan, dan tidak pergi tidak berkesudahan. Terima kasih kepada konsep insurans yang menyediakan perlindungan kepada risiko pada aspek-aspek tersebut. Insurans India meliputi risiko-risiko tersebut, yang bertindak sebagai perisai perlindungan kewangan. Sektor korporat hari bergantung kepada insurans korporat untuk kekal selamat terhadap risiko-risiko perniagaan. Kejadian yang tidak dapat diramalkan boleh bertukar usahawan mangsa kesusahan kewangan atau bahkan KEBANKRAPAN. Dengan korporat insurans, pengusaha boleh menjalankan urusan perniagaan mereka kesenangan.

Skop korporat insurans meliputi pekerja, melindungi mereka daripada kemalangan peribadi, penyakit, dll.; aset perniagaan seperti kilang, dagangan/Perkhidmatan hartanah dan sebagainya. Jika berlaku sebarang kemalangan, kos akan ditanggung oleh syarikat insurans. Butir-butir tertentu perlu diberikan semasa membeli insurans sedemikian; ini adalah nombor pekerja (dengan nama-nama, tanggungan), pembuatan spesifikasi unit, perdagangan unit maklumat, dan sebagainya.

Pelaburan yang terlibat dalam membeli insurans korporat tidak boleh dibandingkan dengan lain-lain polisi insurans am yang berkaitan dengan Kesihatan, harta, tanggungan pelajar, kenderaan, perjalanan, dan sebagainya. Ia adalah pelaburan yang besar dan oleh yang demikian sebelum membeli insurans ini korporat di India, membuat senarai pembekal utama insurans. Sebaik sahaja anda telah membuat senarai, anda boleh pergi melalui butir-butir mengenai faedah-faedah yang terkandung dalam setiap polisi yang ditawarkan oleh setiap Syarikat. Sekali lagi, ini boleh menjadi satu tugas yang membosankan, sibuk dan memakan masa. Pilihan terbaik adalah untuk melawat sebuah pembekal perkhidmatan insurans dalam talian yang enlists semua syarikat insurans utama. Walaupun melawat halaman individu korporat setiap syarikat tersenarai anda mungkin mengambil masa anda. Banyak entiti korporat yang telah bergantung kepada EIndiaInsurance.com untuk membeli insurans korporat. Mempunyai senarai semua syarikat insurans di India seperti AIG Tata, pergantungan, Bajaj Allianz, untuk menamakan beberapa. Kelebihan melawat platform ini adalah bahawa menggunakan alat perbandingan insurans kepada, anda boleh membandingkan dasar dalam masa yang singkat. Mendapat sebut harga akan mengambil masa beberapa saat sahaja. Pelbagai pilihan pembayaran dari membayar dengan cek dan kad kredit dan kad debit. Jika anda seorang usahawan dan belum lagi membeli mana-mana insurans korporat, Beli satu dan kekal terlindung!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *