Kopi gourmet mungkin membantu risiko-risiko kesihatan yang lebih rendah

Kopi gourmet mungkin membantu risiko-risiko kesihatan yang lebih rendah

Kajian yang selesai dahulu mengenai korelasi antara risiko kesihatan dan kopi hampir selalu membuat kesimpulan bahawa kopi boleh menyebabkan risiko kesihatan yang buruk. Sementara ini telah menjadi kepercayaan yang diterima umum, kajian baru mencadangkan bahawa dakwaan-dakwaan tersebut mungkin palsu. Hari ini, banyak kajian mendapati bahawa kopi, campuran kopi gourmet, termasuk tidak boleh sebagai berbahaya seperti sebelum ini. Malah, kepercayaan yang hari ini adalah bahawa kopi gourmet mungkin menawarkan manfaat kesihatan apabila dimakan secara sederhana.

Satu kajian baru yang dibuat oleh Universiti Harvard wanita Kesihatan Watch mencadangkan bahawa kopi gourmet tetap yang peminum akan kurang berisiko untuk menghidap diabetes jenis 2 berbanding dengan orang-orang yang tidak minum. Kajian ini juga menunjukkan pelbagai risiko kesihatan lain, selain diabetes jenis 2, boleh diturunkan oleh penggunaan yang sederhana. Risiko-risiko tersebut termasuk membangunkan batu karang, kerosakan hati (terutamanya dalam orang-orang yang mempunyai penyakit hati), kanser kolon dan penyakit Parkinson.

Menurut satu rencana di dalam WebMD.com, statistik yang mengejutkan. Sekurang-kurangnya enam Tempahan dijalankan kajian menyatakan bahawa orang-orang yang minum sederhana sejumlah kopi secara teratur boleh mengurangkan risiko penyakit Parkinson mereka sehingga 80%. Jika dibandingkan dengan tidak meminumnya, seseorang yang menggunakan sekurang-kurangnya dua cawan sehari boleh mengurangkan risiko kanser kolon mereka sebanyak 25% dan mengurangkan risiko batu karang sebanyak hampir 50%.

Ia adalah penting untuk ingat apa yang ada pada jumlah yang disarankan penggunaan harian kopi gourmet. Menurut banyak kajian, jumlah yang sederhana dianggap dua hingga empat cawan sehari. Jumlah ini adalah dicadangkan untuk menjadi sempurna berkhidmat untuk terbaik meraih manfaat kesihatan yang boleh didapati.

Pembekal kopi lebih murah beberapa dalam talian, anda boleh menempah pek pre-measured kopi gourmet. Paket ini boleh membantu mana-mana tempat kerja yang menawarkan jumlah yang sempurna untuk membantu pekerja-pekerja yang mengumpulkan manfaat kesihatan yang boleh didapati. Pejabat Pengurus boleh menempah paket pada lebih rendah kos secara online dan kini mampu untuk menyediakan pekerja-pekerja mereka dengan kopi kualiti yang lebih tinggi yang sesuai ke dalam bajet cuti-bilik mereka yang sedia ada. Dengan menyediakan adunan kopi gourmet kualiti pekerja anda, anda menunjukkan penjagaan dan kepentingan dalam kesihatan mereka.

Penemuan baru ini akan terus diuji untuk mengetahui lebih lanjut mengenai manfaat kesihatan yang boleh menawarkan kopi. Di tempat kerja, ramai orang perlukan rangsangan tenaga dari pengambilan kafein. Kajian baru ini mencadangkan bahawa kesan ini hanya mungkin satu manfaat tambahan kerana penemuan kesihatan yang baru itu. Mengekalkan rehat-bilik yang dipenuhi dengan pelbagai kegemaran gourmet kopi campuran akan memastikan pekerja tidak hanya gembira dan produktif, tetapi mungkin sihat.

Menunjukkan anda mengambil berat dengan memaklumkan kakitangan anda tentang manfaat kesihatan yang boleh didapati daripada kopi gourmet. Pastikan anda tinggal dimaklumkan tentang kajian ini dan terus menawarkan campuran kopi gourmet kepada pekerja anda. Ia boleh menjadi salah satu isyarat terbaik yang anda boleh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *