Kopi boleh mencegah kanser prostat yang berbahaya

Kopi boleh mencegah kanser prostat yang berbahaya

Kopi yang ternyata mempunyai satu lagi kelebihan yang penting kerana ia merupakan satu alat yang indah perlu mengiring untuk mengelakkan kanser prostat yang berbahaya. Jadilah 20 tahun kajian dilakukan ke atas 50,000 orang-orang yang selalu mengamalkan kopi. Lelaki ini telah menunjukkan 60% kurang berisiko untuk menghidap kanser prostat okologi dan pesat membangun. Para penyelidik dari sekolah perubatan Harvard berasa bahawa komponen-komponen lain dalam kopi selain kafein memberikan manfaat kesihatan jangka panjang.

Kopi mempunyai potensi untuk memberi kesan kepada metabolisme dan insulin, serta tahap hormon seks. Semua komponen ini memainkan peranan dalam pembangunan kanser prostat. Setakat ini, terdapat hampir tiada faktor-faktor gaya hidup yang telah pinpointed untuk meningkatkan risiko kanser prostat, jadi saintis optimistik tentang perkembangan terbaru ini. Keputusan muktamad menunjukkan bahawa tidak ada sebab untuk berhenti minum kopi dengan kerap jika anda bimbang tentang kanser prostat.

Penyelidikan ini menumpahkan beberapa cahaya hakikat bahawa meminum kopi secara kerap boleh mengurangkan diagnosis kanser prostat yang lebih maju. Walau bagaimanapun, penyelidikan lanjut masih perlu dilakukan untuk mengesahkan yang komponen dalam kopi boleh memberikan manfaat ini. Ia tidak disyorkan untuk lelaki untuk memulakan minum kopi secara besar-besaran untuk mengelakkan kanser prostat, terutama kerana pengambilan kafein berlebihan boleh menyebabkan isu-isu kesihatan yang lain. Ia disyorkan untuk lelaki dan wanita untuk menikmati kopi yang sederhana minum setiap hari, yang tertakluk kepada 2 atau 3 cawan sehari.

Ini mungkin berita indah bagi orang-orang yang sudah peminum kopi, terutamanya kerana kopi telah terbukti memberi beberapa manfaat kesihatan yang positif. Kopi ini juga penuh antioksidan, yang bermaksud bahawa ia mempunyai keupayaan untuk meneutralkan kerosakan radikal. Radikal bebas yang datang dari pelbagai luar sumber yang berbeza, seperti pencemaran, pancaran matahari, atau rokok. Ia adalah perlu untuk mempunyai satu dos besar antioksidan dalam diet anda setiap hari untuk mencegah kerosakan yang mungkin berlaku. Ini akan menghalang penuaan pramatang dan penyakit dalam badan.

Kopi mempunyai senarai panjang manfaat kesihatan yang disediakan, dan ia pasti harus menjadi sebahagian daripada diet harian anda secara sederhana. Ia juga disyorkan untuk berpecah kopi yang anda minum sepanjang hari supaya anda tidak mengalami kemalangan kafein yang jahat. Ia adalah ideal untuk menikmati secawan kopi pada waktu pagi, satu lagi pada anda rehat kopi, dan lebih lagi pada waktu tengahari atau petang. Ini adalah cara yang hebat untuk mudah berintegrasi kopi ke dalam diet anda untuk pengambilan antioksidan harian yang besar.

Ramai orang yang Tempahan ditukar ke minum teh hijau lebih kopi kerana ia adalah dipuji untuk tahap antioksidan yang tinggi. Apakah ramai rakyat Amerika mungkin tidak tahu adalah bahawa kopi mempunyai antioksidan hampir 4 kali lebih banyak seperti teh hijau, menyediakan pelbagai manfaat kesihatan. Garis bawah adalah bahawa penggunaan kopi harian untuk lelaki boleh menghalang perkembangan kanser prostat yang merbahaya, dan ia akan menawarkan payoffs kesihatan untuk lelaki dan wanita yang sama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *